Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 246
  • 787
  •   1
Отговори
# 285
А с какъв статут са? До 3 месеца могат да останат само, ако не подадат за временна закрила....

И аз искам да видя как ще ги изгониш, ако те се запънат, и кой съд ще ти уважи иска.....

# 286
Който иска, да ги пуска в имота си. Нямам против...

# 287
  • Варна
Не знам, знам само, че не искат да се регистрират като бежанци по ред причини. Някои са и с двойно гражданство. Иначе интерено ми е дали има български наематели, които са били успешно изгонени със съд? Щото следя темата сигурно от тема 1 и досега само за разправии, заплахи, спиране на ток и смяна на ключалки съм чела...

# 288
Диди, познавам доста украинци, даже в класа на дъщеря ми има едно. Супер нагла майка, вее едни флагчета, не че тук на някой му дреме за нейния дерт.
Имам и бивши колеги и познати. Ясни са ми както и типичния им темперамент. За жените от Одеса да не подхващам тема, там питай моряците Simple Smile .
Настани си укранци и после ще разказваш. Няма лошо.

# 289
  • Варна
Не мисля, че е редно да се обобщава. Имаме познати украински семейства, точно с моряци мъже, колеги на моя. - Нормални хора.

Ако нямах прекрасни наематели, щях да настаня някои от тях.

# 290
Не мисля, че е редно да се обобщава. Имаме познати украински семейства, точно с моряци мъже, колеги на моя. - Нормални хора.

Ако нямах прекрасни наематели, щях да настаня някои от тях.
Чудесно. Трябва да има и такива като теб.

Иначе моя опит с тях съвпада с на доста други хора.

# 291
  • пустинята Гоби
Според нашата брокерка някои украинци нямали против да предплатят и за година. Апартамента, който ще даваме под наем не е нов купен с цел инвестиция, но вече в блока има 2 жени от Украйна с малки дечица. Понеже е ниско строителство и няма асансьор, а те са на последния етаж - мъкнат колички всеки ден. И аз мъкнах, че гледах бебета там, ама поне не бях сама вкъщи Sad . Не им е лесно на жените определено, хич не изглеждаха нагли или нахални - обикновени млади момичета, доста стресирани. Съседите много ги съжаляват и няма оплаквания.

# 292
И да предплатят -  след това с топ няма да ги изкараш от апарт.
Може да се проточи военната операция, може да изтъкнат, че дома им е разрушен и няма къде да се върнат, парите свършили.
В Лозенец и Ст. град наблюдавам украинци - с много лоши впечатления съм от отношението им към приелата ги Бг.
Бих си държала празен имота, но на такива - не давам.

И що? Вие нали знаете, че тези с възможностите да плащат и предплащат, не са със статут на бежанци. Могат да се изгонят както всеки нередовен платец.

Лъки, ти колко украинци познаваш лично, че така обобщаваш? Или говориш така само защото хейтът към тях сега е на мода...

А как може да се изгони всеки нередовен платец?

# 293
Според нашата брокерка някои украинци нямали против да предплатят и за година. Апартамента, който ще даваме под наем не е нов купен с цел инвестиция, но вече в блока има 2 жени от Украйна с малки дечица. Понеже е ниско строителство и няма асансьор, а те са на последния етаж - мъкнат колички всеки ден. И аз мъкнах, че гледах бебета там, ама поне не бях сама вкъщи Sad . Не им е лесно на жените определено, хич не изглеждаха нагли или нахални - обикновени млади момичета, доста стресирани. Съседите много ги съжаляват и няма оплаквания.

При условие, че доходите в Украйна са поне два пъти по-ниски от тези в България, пак питам колко да са обикновени масовите бежанци плащащи за по една година напред наеми  плюс разходите им, като се предполага, че я имат, я нямат доходи в момента.
Това как изглеждат не значи нищо.
И в Америка има много зле изглеждащи хора и току виж някой такъв се качил на Порше или Ферари.

Единствено виждам плюс, да се вземат повече пари от наем от тези украйнци. Така или иначе това не са бедни хора в масовия случай, а доста над средната класа.

# 294
Те може да не искат да излизат от хотелите, ама точно това казаха по новините, че си мислили,че са на почивка (предполагам, че като нашите пенсионери не са и могли да си помислят за хотел на морето) , а пари вече няма и им казаха да работят (кой ли ще им работи от майките с деца, нищо не казват за квалификацията, ама нямаше да са в БГ, ако имаха висока. Аз лично при подобен проблем не бих отишла в най-бедната страна в EU). Така, че ще си ходят по базите,, щат не щат,защото някой трябва да плаща летния сезон на хотелиерите. В момента има големи проблеми със страшно много бизнеси заради цените на горивата и едва ли ще им се плаща хотела 3-4-5 звезди.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 07:03 от malinkap

# 295
Взлом..друг път. Полицай не се меси в граждански правоотношетия и не чете договора. Праща те на съд...успех с делото и подготви парички за разходи покрай него.

# 296
  • пустинята Гоби
Украйна е голяма страна, това че масово доходите са ниски, не означава, че няма хора с прилични такива. Така или иначе не бих спорила, написах каквото ни каза брокер вчера.

# 297
  • Бургас
Няма едначазначен отговор на въпроса да даваш ли, или не на украинци. Цените в Бургас полудяха, факт. Много наемодатели потриват ръце и чакат да забогатеят от тях.
Иначе съм ви казвала, че се запознах със семейство, на което бяха дали жилище тотал щета безплатно да живеят и жената даже беше измила стените. Напълно нормални хора, записала се веднага на курс по български, оглежда се за работа, мъжа й също го взеха на работа почти веднага (корабен механик). Бяха решили да плащат наем на хората, които са ги приютили веднага, щом си стъпят на краката.
Ходих да превеждам в кризисния център в Бургас, от стотици преминали хора единици са тези, които имаха нагло държане. Повечето бяха ужасно стресирани, на благодарни.
Slashy е прав, много често съм мислила какво ще стане, ако това се случи на мен и с каква кола и дрехи ще бягам аз? Както и всички тука пишещите...
Опитвам се да бъда безпристрастна, има риск от тях като наематели, така е, но риск има винаги. Добра преценка, без емоции, с възможно най-добри гаранции и така.

# 298
  • Варна
Tintina, точно така ги усещам и аз нещата. Simple Smile

Това, че някои украински семейства печелят повече от средностатистическия българин и карат джипове, не означава, че трябва да седят под обстрел.

И в Полша има бедни и бездомни, но там им оставят бебешки колички на гарата, държат се човешки. А тук... тук разни дребни душици им крадат регистрационните табели, щото им завиждат на колите.

# 299
Според мен, ако не те гонят някъде по Западна Европа и си имигрант, няма да стоиш тука със скъпите коли и кеша в банката. За всичко си има обяснение.
За мен лично, ако ми се случи подобно нещо, ще бягам някъде където да мога да работя и високо и ниско-технологична работа, според ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт