ПАРИЖ - 16

• 46 087
  • 782
  •   1
Отговори
# 225
Kleopatra94, не се паникьосвайте Joy маймунската шарка се предавала по хомосексуален път...не може да ви обърка плановете Kissing Heart

# 226
Kleopatra94, не се паникьосвайте Joy маймунската шарка се предавала по хомосексуален път...не може да ви обърка плановете Kissing Heart

Това вече сигурно ли е ?

# 227

Това вече сигурно ли е ?
Не е сигурно. Действително повечето заболели са с въпросната ориентация, но не всички. За момента във Франция се споменава за около 5 потвърдени случая и още толкова предполагаеми.

# 228
Аз мога ли да попитам какво е RER и какво е шатъл? Извинявам се за глупавия въпрос. И какви самолетни билети купувате? Как се придвижва човек от летището до хотела? Четох, че самолетите спират на летище Бове, което не е в Париж?
Благодаря ви Simple Smile

# 229
  • София
Честит празник!
Elan,Bradley Cooper благодаря за отговорите!Прочетох предишната и тази тема и се опитвам да вляза в час.Това,което ми направи впечатление,че се споделят ниски цени на хотели,в които престоят е бил през тази година.За същите проверих цените и в момента са доста по-високи.Направила съм списък с хотели,надявам се да намеря “нашето” местенце.
Доколкото разбирам отдалечеността на хотела от различните забележителности не е толкова важна,ако има метро наблизо.Правилни ли са разсъжденията ми?Разбира се предпочитам по-добро местоположение.
За трансфера от Бове до Париж с Ивайло,цената от 25 евро на човек е до избрания хотел ли и по-бързо ли става придвижването в сравнение с шатъла?

# 230
  • Русе
Скрит текст:
Честит празник!
Elan,Bradley Cooper благодаря за отговорите!Прочетох предишната и тази тема и се опитвам да вляза в час.Това,което ми направи впечатление,че се споделят ниски цени на хотели,в които престоят е бил през тази година.За същите проверих цените и в момента са доста по-високи.Направила съм списък с хотели,надявам се да намеря “нашето” местенце.
Доколкото разбирам отдалечеността на хотела от различните забележителности не е толкова важна,ако има метро наблизо.Правилни ли са разсъжденията ми?Разбира се предпочитам по-добро местоположение.
За трансфера от Бове до Париж с Ивайло,цената от 25 евро на човек е до избрания хотел ли и по-бързо ли става придвижването в сравнение с шатъла?
[/spoiler]
За хотели и цени не мога да говоря, винаги ползваме airbnb и за ради ниските цени и заради връзката с местните. Отдалечеността е според вида на картата, която ще се ползва. Ако сте с деца, не можете или не искате да вървите много пеш и  сте избрали карнети, по- близо е по-добре. Ако сте с карти за целия транспорт за всички зони като Навиго, значението и до толкова, че все пак си е време. Отсядала съм в 13 в 5 арондисмон, както и в съседно градче с RER. Дъщеря ми живее в предградие с метро. RER върви на по-голям интервал и е хубаво да се поглежда кога е часа за да не чакате от порядъка на 10-15 мин на спирката. От друга страна е добра де се следи сайта на транспорта т.к. лятото има дота ремонти и някои станции не работят. Когато си информиран няма драма, сменяш транспорта. Ако се случи да си във влака и има някакъв проблем по линията обикновено съобщават и на английски език.
Относно шатъла и Ивайло или друг превозвач. Шатъл е по евтин, но ви оставя на отредена спирка, от която трябва да се придвижиш до настаняването. Ако е късно вечер или имате много багаж превозвача до хотела е по-удачен. Всеки си преценява как му е удобно и се прави аритметиката за цената. По-бързо е със сигурност, защото не чакаш на опашка за шатъла, той понякога се бави и изчаква пътници....
Ако искате моя опит -
Скрит текст:
Винаги пътувам супер икономично. Сега  само с раница, обикновено сама или с дъщеря ми/преди от 16тата и година/. Ходим основно пеш или с колело. билет купувам когато ми се наложи. Ако остана цяла седмица /понеделник - събота или неделя/ и ме мързи  си зареждам навигото. Когато ходихме за изпита в унивеситета беше зима и си взехме карти навиго, макар че бяхме там 4 дни. Настанихме се в съседно градче и ползвахме RER всеки ден по 2 пъти и метро в града - т.е. поне по 8 билета на ден - навигото излиза пъти по-евтино и не го мислиш, какво ползваш и дали ще се качиш за 1 спирка защото вали или защото си каталясал. Тогава цената не ми беше приоритет, а удобството и спокойствието.

# 231
  • София
Elan много благодаря за изчерпателния пост!Airbnb все още не съм гледала,но не изключвам като вариант.Ако някой е бил в такъв апартамент,моля да даде препоръки!Все още нищо не съм избрала,освен ориентировъчни дати.И от там нататък започнах да гледам самолетни билети,хотели / по препоръка от темите/ и т.н.
Карнетите,доколкото прочетох ще ги спират,но все още се продават.А нашият план за посещение е нататък във времето и не знам доколко мога да разчитам на тях.
За картите Навиго разбрах,че са от пон-неделя,а не за 7 дни.Ако пристигнем в петък и си тръгнем в сряда примерно,трябва два пъти да си купим такава карта.Правилно ли разбирам?
Бихте ли ме ориентирали вцената на навиго картите?

# 232
Booking вече има опция да показва календар с цени за даден хотел, което е доста удобно, ако нямаш фиксирани дати.

# 233
Да споделя впечатления , нещо извън стандартните обекти за посещеное ,ако пътувате с тийнеджър /и не само/ и се чудите с какво да го впечатлите Pop air е много подходящо място , филиал на Balloon museum в Рим , доколкото се ориентирах ще е в Париж до края на август . Арт инсталация -модерна , интерактивна , интересна , мечта за всеки инфлуенсър / това последното е цитат от дъщеря ми 🙂/.

Ali97 Навигото може да се ползва само в рамките на календарна седмица , цената е 23 € на седмица плюс пластиката , която е 5 € . Картата може да се ползва /презарежда 10 г . Относно airbnb бяхме в апартамент в 2 арондисмон , локацията беше чудесна на пешеходно разтояние от много от основните забележителности , буквално до 2 от линиите на метрото, чисто и сравнително просторно , но оценката на местата на настаняване и в booking и в air bnb е доста адекватна така, че лесно може  е да се ориентирате дали е подходящо.

# 234
Привет, върнахме се вчера. Сертификати никъде не са ни искали. За трансфер от Бове и до Бове ползвахме Ивайло и сме страшно доволни. Препоръчвам го с 2 ръце.
Бяхме наели апартамент в 20 квартал през Airbnb. Съвсем приличен и ни беше много удобен. Карнети - не знам това ли е, но ползвахме опцията 10 билета за 16.90, супер бързо, лесно и удобно. За 5 дни 4 човека заредихме 5 пъти такива билети. Метрото  е изключително удобно, бързо, покрива целия град. Бях си свалила картата на метрото, изключително полезна ми беше, с нея се справяхме много лесно, нито веднъж не сме се загубили или лутали в метрото. Билета за последния етаж на Айфеловата кула купих онлайн, за Лувъра, последния етаж на Монпарнас и за корабче по Сена взимахме на място, не сме чакали дълго. Но за Айфеловата кула задължително онлайн, иначе се чака много. Много видяхме, много ни остана и дано има следващ път.

# 235
А този Ивайло колко взима на човек за трансфер ?

# 236
А този Ивайло колко взима на човек за трансфер ?
25 евро.

# 237
Аз мога ли да попитам какво е RER и какво е шатъл? Извинявам се за глупавия въпрос. И какви самолетни билети купувате? Как се придвижва човек от летището до хотела? Четох, че самолетите спират на летище Бове, което не е в Париж?
Благодаря ви Simple Smile

Шатъл или вапорета е транспорта от летището до града.От всяко летище има.
RER е влакче,,различно от метрото.
Самолетни билети купувам ,когато има евтини такива и от там нататък се правя плановете.

# 238
Здравейте,
другата седмица пътуваме за Париж. Доста неща видях на 1 страница само не видях някой да е писал за еднодневната карта за транспорта Mobilis. За 7.50 Евро на ден не е ли добра опция вместо тези карнети за 16,90? 2 възрастни сме и едно дете на 6г. Само не разбрах има ли и намалена карта за детето за 1 ден? Ще отседнем в 20 район и предполагам зона 1-2 е достатъчна.
Благодаря

# 239
Здравейте, наблюдавам няколко дни да си закупя билети за айфеловата кула до върха,но не успявам винаги ми дава до средно ниво Sad на място дали ще открия и мога ли да си закупя на място за определен час или само онлайн важи за часовете

Общи условия

Активация на акаунт