ПАРИЖ - 16

• 46 144
  • 782
  •   1
Отговори
# 495
Ние заминаваме следващата седмица, за 4 дни, по женски.
Резервирала съм хотел на 10-на мин пеша от АК, тройна стая, да видим колко ще е тройна Simple Smile Но в крайна сметка само ще спим там..
Имаме закупени билети за Лувъра, Галерия Диор, Версай и АК до върха.
За Кулата купих билетите преди малко, още не мога да повярвам, че се появиха налични в официалния сайт)
Един цял ден сме си отделили за разходки и да се пошляем, където пожелаем.
Надявам се времето да е с нас, че нещо по прогноза го дават дъжд.
Съвсем нямам търпение, толкова ми се ходи в Париж Sparkling Heart

# 496
  • На планетата Земя
Ето я нашата тройна стая от хотел в близост до Сент Мишел. Вижда се Нотр Дам. Изключително романтична за мен гледка! Беше на пешеходно разстояние до много обекти.

# 497
  • ВАРНА
Ето я нашата тройна стая от хотел в близост до Сент Мишел. Вижда се Нотр Дам. Изключително романтична за мен гледка! Беше на пешеходно разстояние до много обекти.

Прекрасно! Милето, кой е хотелът?

# 498
  • В офиса
Аз сега видях в букинг егати  "уау" апартамента за Париж като комбинация от големина, интериор, цена и близост до центъра: https://www.booking.com/Share-TM4JSS
Обаче е на улицата с червените фенери изглежда, така че за нас е "Не, мерси", но ако има по-опитен смелчага, го пускам тук да се възползва.
Същия го има в Airbnb от там са отзивите.

# 499
Абсолютно безпроблемен район

# 500
  • София
Аз сега видях в букинг егати  "уау" апартамента за Париж като комбинация от големина, интериор, цена и близост до центъра: https://www.booking.com/Share-TM4JSS
Обаче е на улицата с червените фенери изглежда, така че за нас е "Не, мерси", но ако има по-опитен смелчага, го пускам тук да се възползва.
Същия го има в Airbnb от там са отзивите.
Не е при червените фенери. Wink
Но и да е при тях, пак не е проблемно. Те си вършат тяхната работа, вие - вашата.

# 501
  • На планетата Земя
Прасунчо, хотелът е Hôtel du Levant Paris, 18 Rue de la Harpe.

# 502
  • София
Колкото повече чета темата,толкова по-голям хаос настава в главата ми,кое и как да организирам и разбирам,че нищо не знам.Нямам и план по дни,което ми се струва най-трудното.Чудя се за 5 дни кои забележителности по-напред да включа.Айфеловата купа,Тр.арка,Нотр Дам,Монпарнас,Лувъра,разходка по Сена,тези са ясни.Дисниленд не ни е в програмата.Приемам съвети,какво да не изпуснем.
Ще карам с въпросите наред,съжалявам,ако на някой му се сторят елементарни или вече обсъждани.
Съществуват ли все още карнетите,ако да откъде могат да се закупят?За всякакъв транспорт ли важат и една карнета само от един човек ли може да се ползва?Помня,че по последния въпрос имаше коментари,че няколко човека са ползвали едновременно една карнетка.
Заслужава ли си вместо карнети да се купят карти Навиго?Ще бъдем 4 човека.Искаме да разгледаме основните забележителности.Не може само пеша да се ходи предвид големия град.Това,което не ми харесва,че трябва на два пъти да зареждаме въпросните карти,понеже престоят ни се очертава три дни от една календарна седмица и три дни от друга
На първа страница има линк за местата,които могат безплатно да бъдат посетени от младежи до 26 години,но не работи.Имате ли идея,кои са тези места?
Още много въпроси се въртят из главата ми,но като видях колко дълъг пост се е получил...
Предварително благодаря!

# 503
Вчера се върнахме от Париж, все още има от карнетите с по 10 билета, ние тях ползвахме.
Париж е прекрасен, за 3ти път ходим, този беше с деца, та единия ден беше посветен на Дисниленд.
На мен отново ми беше малко времето, но успяхме да покажем основните забележителности на децата. Дововлни сме, много. Градът ми се видя доста чист и спокоен, което леко ме учуди, но и много ми хареса.
Закусвахме и вечеряхме в квартала, в който ни беше апартамента. Пробвахме японска, тайландска, виетнамска и корейска кухня и много ни хареса. Супер свежа храна, на цени като в София.
Обядвахме в заведения около централните забележителности - пак много вкусно.
Изобщо много доволни останахме.
Децата бяха във възторг от Дисниленд, а аз лично бих го заменила с музея Орсе без да се замисля /нищо, че вече съм го посещавала/.

# 504
Четох, че като ползваш нощните превози, тогава един билет важи само за пътуване с едно средство. Не можеш да сменяш, или трябва нов билет. Това така ли е, или нещо не съм разбрала? Тъй като на връщане от Дисни ще трябва нощен автобус вероятно... или метро (ако работи след полунощ).

# 505
  • София
Ali, ето безплатните музеи :
https://en.parisinfo.com/what-to-see-in-paris/paris-for-free/fre … onuments-in-paris

Иначе мога да ви съставя примерна програма, но много зависи дали ще сте с деца, колко са големи, колко дълго могат да вървят, както и какво искате да видите.
- Лувъра плюс разходка по  Сена. Лувъра, дори и с билет има опашка за влизане и отнема много време, дори и да видите само малка част от него. Затова може да комбинирате с разходката с корабче следобяд или вечерта за отмора.
- Триумфалната арка, може да се качите горе, за да видите 12 май бяха лъча с платна, които тръгват от нея. След което да минете по Шанз Елизе. В края му отляво ще ви е Елисейския дворец, вдясно може да се отклоните и да видите Гранд Пале (което май е затворено, поне през юни беше) и Пти Пале, в него може да се види постоянната изложба и временната, отделно се заплащат, след тях е мостът Александър III , който е много красив. След това отклонение може да се върнете към Шанз Елизе, да продължите и да видите площад Конкорд. След това може да продължите на север, да видите църквата Маделен и след това Операта Гарние. За мен Операта е най-красивата сграда в Париж, задължително с аудиогид, за да не пропуснете някое помещение. Ако в деня има представление, не допускат до салона, но през прозорчетата се вижда малко. За около час се разглежда. Ако искате шопинг, точно зад операта е Галери Лафайет, има за мъже, за жени, за дома. На последния етаж има секция за всякакви джунджурии, за всеки по нещо, но без да са кичозни китайски неща. А най-отгоре се качвате на терасата , от която също се разкрива гледка към града, това е от тази сграда, която е с дамската мода.
-Нотр Дам е затворен, изцяло обграден с ограда, на която има кадри от пожара, какво и как са успяли да спасят, как се възтановява, даже някакви комикси за децата за катедралата имаше. Въпреки това отидете пред нея, вижда се горната част. Може да се разходите из целия остров. След това да отидете на юг към Латинския квартал и да видите Пантеона с махалото вътре. От покрива му също се открива чудесна гледка към града, и ако не се лъжа точно там беше - на няколко места има обозначено какво се вижда напред с малки схематични рисунки, върху парапета. Т.е. от тази точка са показани всичките забележителности на града, като разбира се на повечето се виждат само куполите, но все пак се отличават. Не зная дали го обясних като хората Simple Smile Разбира се и подземието, където са погребани всичките им най-известни люде, сред които има само 2 жени. След това отивате за няколко минути до Люксембургските градини, след това до Монпарнас (там не съм била все още)
- Айфеловата кула може да комбинирате с музея Орсей, и ако ви остане време с този на Роден.
- за петия ден - може да видите Монмартр и да се разходите из целия квартал, пълен с магазинчета, художници и кафенета. Или може да видите музея за съвременно изкуство Помпиду. Или ако искате да видите модерния им квартал с бизнес сгради Дефанс, там от арката също има чудесен изглед към града. Общо взето това май са по-големите забележителности, но пък и по-малките са им много хубави Simple Smile

Малко попрекалих май. Simple Smile Много и най-различни планове за 5 дни могат да се направят в зависимост от това все пак какви интереси има човек. Това, което предложих е с горе долу групирани по място забележителности. Ако си отворите един гугъл мапс ще ги видите, както и още други по-малки около тях, които може да посетите, ако ви остане време.

# 506
  • София
EliG безкрайно благаодаря! 🤗
След поредния прочит на темата започват малко по малко да ми се избистрят нещата.

# 507
Четох много информация и тотално се обърках. Ще съм Ви изключително благодарна за съвети и препопърси. Предравително се извинявам, ако вече е било отговорено.
На първо място искам да попитам за Версай. Мечта ми е да го посетя от много време насам. Кой е най-добрия билет, който да изберем-планирали сме да прекараме целия ден там. според Вас - половин или цял ден?
Четох от пътеписи, че имало комбинирани билети за влак дотам и за двореца, но на официалния сайт не намирам…
Струва ли си Paris Museum Pass и приложим ли е за Версай?

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 23:33 от m.angelova17

# 508
Един ден е добре за Версай.Ако сте в града за седмица ,определено си струва Paris Museum Pass .Да Версай е включен в паса.

# 509
Здравейте,породи ни се една идея в главата с една приятелка да отидем до Париж следващата година,може ли да ме насочите в кои месеци има изгодни самолетни билети за Париж.

Общи условия

Активация на акаунт