ПАРИЖ - 16

• 46 057
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Къде е най добре за шопинг?

# 631
  • Sofia

Зависи какво ще купуваш.
Аутлет има до Дисниленд, La Vallee Village.
Скъпите магазини (тип Dior, Louis Vuitton, Cartie и т.н.) са в центъра, като за там е препоръчително да си резервирате посещение предварително, за да не чакате, или по- точно, да чакате по- малко.

# 632
Здравейте,
Имате ли представа дали билетите от карнета могат да се ползват от различни хора ако са закупени през приложението Bonjour RATP? Чекираш един билет и минава първият човек, после вторият и т.н.

# 633
  • На планетата Земя
Не са поименни, може да се ползват от няколко човека, докато ги свършите.

# 634

Зависи какво ще купуваш.
Аутлет има до Дисниленд, La Vallee Village.
Скъпите магазини (тип Dior, Louis Vuitton, Cartie и т.н.) са в центъра, като за там е препоръчително да си резервирате посещение предварително, за да не чакате, или по- точно, да чакате по- малко.
Благодаря. 
Не търся нещо скъпо но децата искаха да си купят нещо от Париж. Този аутлет  го видях но ви е далеч а и сложно ми изглежда за пътуване.  Ще отидем в Дефенс. Изглежда ми голям, приличен мол. Да видим:)

# 635
Не са поименни, може да се ползват от няколко човека, докато ги свършите.
Благодаря! Т.е. това важи и за електронните билети от приложението и за Navigo картите, т.к. някой по-нагоре спомена че Navigo трябва да са индивиуални?

# 636
  • Варна
Не търся нещо скъпо но децата искаха да си купят нещо от Париж. Този аутлет  го видях но ви е далеч а и сложно ми изглежда за пътуване.  Ще отидем в Дефенс. Изглежда ми голям, приличен мол. Да видим:)

Шопинга е относително понятие , просто да се мотате из града по всички магазини има някаква промоция. Така е и по десетките моллове. Масова стока предимно китайска( за отбелязване китайската стока в Англия , Франция въобще и Европа не е като в БГ) е в магазините Татти около метростанции Anvers и Метростанция "Барбес-Рошшуар" . Има по 2-3 фришопа на северната стана на Лувъра , мисля по Риволи и на изток от Кулата май по  улица де СУФРЕН- там купихме парфюми на 10 % под цените на СЕФОРА. А на фришопа на летище Бове са 10 % под фришопа на Лувъра, т.е. 20 % под СЕФОРА .

# 637
  • Стара Загора
Тъй като още не ми е останало време да изчета темите и да правя планове за нашето посещение в Париж, искам да попитам относно Айфеловата кула - проверявам отвреме-навреме в сайта за билети, сега видях, че има за някои от дните, които ще сме там, но само достъп до втория етаж, а ние искаме да се качим до горе. Въпросът ми е бързо ли вървят опашките и кога е най-добре да отидем? Не се страхуваме от изкачване на стълби. Разбрах, че може пеша до 2-ро ниво и от там с асансьора.

# 638
Тъй като още не ми е останало време да изчета темите и да правя планове за нашето посещение в Париж, искам да попитам относно Айфеловата кула - проверявам отвреме-навреме в сайта за билети, сега видях, че има за някои от дните, които ще сме там, но само достъп до втория етаж, а ние искаме да се качим до горе. Въпросът ми е бързо ли вървят опашките и кога е най-добре да отидем? Не се страхуваме от изкачване на стълби. Разбрах, че може пеша до 2-ро ниво и от там с асансьора.
Проблемът е, че много пъти на място няма билети до върха, т.е. има опасност да не се качите до горе. До втори етаж няма смисъл от предварително закупуване. По стълбите винаги е вариант и хора няма. Не зная дали отговорих.

# 639
  • Стара Загора
В момента има билети само до второ ниво по стълбите...
За друг ден, за който имаше вариант за качване до горе, видях да пише това: "Stairs 2nd Floor + Lift to the top" ticket is only sold at the Tower on the day of your visit for an immediate access. На нас този вариант на качване ни допада най-много. Дали за всички дни този вид билети се продават само на място?

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 15:30 от ❇Sisi_91❇

# 640
В момента има билети само до второ ниво по стълбите...
За друг ден, за който имаше вариант за качване до горе, видях да пише това: "Stairs 2nd Floor + Lift to the top" ticket is only sold at the Tower on the day of your visit for an immediate access. На нас този вариант на качване ни допада най-много. Дали за всички дни този вид билети се продават само на място?

За съжаление и на място като отидете пак пише sold out... Може би защото два от 4-те асансьора не работят.

# 641
И нашата първа, дългоочаквана екскурзия до Париж приключи.. 5 страхотни дни, пълни с много емоции, впечатления и дълги разходки. Париж е много различен от всички други градове които сме посещавали до сега.. Аз лично тръгнах с големи очаквания на база това което бях чела за града.. но уау ефекта не се случи ..
1. Пътуването -  ние летяхме с airfrance  до CDG. Еърфранс оперират от терминал 2F, и в края на терминал 2 точно преди да слезете за 11,12 коловоз където тръгват влаковете за Париж, се намира инфодеск от който за 10 мин си купихме карти Навиго които заредихме за 1 седмица. Цена 28,5 евро. С тези кари сме пътували навсякъде и никакви, без да се притесняваме на какво превозно средство се казваме и до къде пътуваме. Включително, пзтуването до Версай и това до летището. Горещо препоръчвам този вариянт за пътуване!
2. Хотелът - супер локация, на 20 мин пеш от Лувъра и 25 мин с РЕР-Б до летището! Много чист, супер вкусна и обилна закуска, тих.. какво друго може да се желае .. https://hotellucienmarinette.com-hotel.com/
3.Забележителности - видяхме вси§ко което си бяхме набелязали, малар че програмата ни беше доста амбициозна. Моя съвет е - купувайте си онлайн билети, макар че това е много рисковано и ангажиращо, н спестява време и нерви да чакаш по опашки. Аз бях купила предварително билети за- 1) Кулата до върха (не сме чакали и една минута въпреки че опашката за които купуват билети на място беше километрична), 2) Лувъра - тук чакахме 10 мин за да влезем, 3) Версай - влезнахме 10 мин преди часа за който бях резервирала беъ да закаме и 5 мин 4) корабчето - страхотно попадение, най супер атракция която имахме. Резервирах през този сайт за 11 евро на човек 1 час тур с лайф екскурзовод.. страхотно.. Всички останахме супер доволни... http://www.francetourisme.fr Друг път ако ходим в Париж ще пробвам още атракции през тази фирма. Супер точни са.
4. моите впечатления накратко =
- много шумен град!!! още не могат да ми отпочинат ушите .. голяма лудница
- метрото и градские транспорт -  супер неуредени, стълби, тунели, блъсканица, .. няма абсолютно никакви условия за майки с колички, малки деца, възрастни хора или такива с проблеми .. впрочем това си говорехме че такива не забелязахме да ползват обществен транспорт.. Може би затова има толкова много коли по улиците в този град и затова е толкова шумно и мръстно защото няма условия в градския транспорт..
- площадите -  ами посетихме почти всички които са споменати в темата и във всеки пътеводител, но бяхме все по разочаровани -  на Републиката, Бастилията.. мизерия, мръсотия, ..мисля че управниците на града трябва да се постараят поне малко за да ги направят истински туристически атракции
- градините и парковете -  ами .. очаквах повече.. поне по поддържано.. Другото което ми направи впечатление е че няма много зеленина в този град..
- Лувъра, Версай, Пантеона, -  заслужава се да се видят. Много са събирали през годините, злато ..
- направи ми впечатление че заведенията са пълни още в 5 следобяд, и повече пият отколкото се хранят.. рядко ще забележиш хора поръчали си храна, ако има нещо, то е много минимално..
- не бих препоръзала Паул - в Паул сам ходила няколко пъти в Прага и много ми харесваше, но в Париж не си заслужава.. по добре е да изберете типично френска пекарна..
- хората по улиците са много добре облезени, и не носят шамповани маркови дрехи, а по скоро качесвени, добре скроени дрехи..просто му прави впечатление на човек. Ние ходихме до Мол-а на Дефенс от който нищо не купихме, но ми направи впезатление че нямаше много хора за разлика от малките местни магазинчета по парижките улици.. 
Моите топ 3: Лувъра (най вече защото видях на живо Робите на Микеланжело), Нотердам и околността, и Монмартр.
Интересен град, с много различен начин на живот и устройство на града. Определено си заслужава да се посети. Аз лично пак бих посетила Париж и Франция ако имам възможност..

# 642
Здравейте група! Прочетох Вашите отзиви за Париж и вече нямам търпение за планираната почивка. Планирам почивка с ММ + майка ми т.е ще ни трябва апартамент със спалня и хол с разгъваем диван или нещо подобно. За съжаление няма много бюджетен избор в това отношение особено в хотелите - две двойни стай излизат твърде скъпо. Дали някоя от Вас има препоръки за настаняване като периода е 03.05 - 07.05. 2023г., а бюджета за 3 нощувки около 1200лв, г/д до 300лв на нощувка.

Също така полетът ни навръщане е рано, харесах апартамент в 13ти квартал - китайския квартал и се чудех дали би било трудно придвижването по навигация е 40мин до porte maillot, и после със шътъл до Бове.

Ще се радвам на Вашите съвети, желая Ви хубава седмица и весело организиране на нови пътешествия!

# 643
За ранни полети,търсете хотел до Порт Майо,най удачно е!

# 644
Здравейте,
да споделя и аз моите впечатления от този прекрасен град! За мен Париж е върхът на архитектурното постижение в световен мащаб. Във всеки квартал има хубави сгради, прекрасни детски площадки, зелени площи и по някоя забележителност.
Бяхме отседнали в хотел в 11-ти район - фантастичен според мен, пълен със заведения, които работят до 2 през нощта (много полезно, когато пътувате с вечерния полет), в близост до площад Република, който много ми хареса, особено вечерта, когато монументът на републиката беше осветен.
Посетихме всички забележителности, които бяхме планирали, та даже и повече. Качихме се на Айфеловата кула и на Триумфалната арка, като гледката от последната даже повече ме впечатли с всички лъчове на place de l'Etoile, които се виждат от птичи поглед, Дефанс, Айфеловата кула, Инвалидите, Монпарнас, Монмарт.
Ходихме и до Дисниленд, но ще споделя впечатления в темата за Дисни:)
Придвижвахме се с билетчета T+ или така наречените карнетки, но основно пеша:)
Отсега планирам следващо посещение догодина ( и така всяка година, докато Господ ми дава здраве). За мен Париж е най-красивият град, който съм посещавала.

Общи условия

Активация на акаунт