Приморско 2022 г. – море, весело лято и хубави емоции!

• 48 362
  • 495
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, моля за отзиви за хотел Перла Лъкшъри. Ако някой е отсядал там  моля за информация за стаите, чистота, храната, имат ли шезлонги на плажа, с паркирането как стоят нещата. Иначе съм починала в Приморско и плажната ивица пред хотела ми хареса.

# 166
Прекрасно време...за обяд или вечеря за почитателите на турската кухня,  новооткрит ресторант- "Бахче", бившия "Ден и нощ" на главната улица.

# 167
Вчера видях и арменски ресторант, може и преди да го е имало. Имаше посетители, след Лефтери има на ъгъла пекарна и завевате надясно веднага след нея е ресторанта. Хладното работи.
Свободната зона на Северния снимах в началото снощи

# 168
Арменският ресторант се казваше "Примавера". Готвят вкусно.

# 169
Алисия тази вечер беше във Вълчан войвода. Не съм фен, но беше естествена и нежна. Турският ресторант бил на същия собственик, само кухнята са сменили. Канят турски готвачи,дори го видях, ама не говори български, подаде ми менюто и извика момиче  та ми обясни. Хубаво меню и добри цени,имаше места, утре може да пробвам. Българско са вече сложили сергии с различни неща, купих мехлеми за майка. Има на кожени обувки на Грация намаление с 40%. Купих два чифта сандали, харесаха ми, че са удобни не са красиви иначе. Видях големи живи папагали и правят снимки моментални почти как ги държиш, ама се спрях.
Ехо нещо, ако се вижда

Папагалите

# 170
Здравейте,
Малко по-различен въпрос: вечер на главната има ли анимационен герой за снимки. Миналата година беше Пес патрул 😁.

# 171
  • София
От две години не съм ходила в Приморско, та да питам. Има ли я още закусвалня "Атила"?

# 172
  • София
Има я

# 173
  • София
Благодаря!

# 174
От две години не съм ходила в Приморско, та да питам. Има ли я още закусвалня "Атила"?

Моята почивка приключи за съжаление. Прикачвам се за този пост, защото исках и за Атила да напиша-пекарната. Много нови май неща има, по-евтино е там от другите места и е много вкусно. Аз по принцип съм фен на всичко вредно и тестено, та мога да ги оценя. Гюзлемето обаче е само до обяд, пробвах за пръв път, хареса ми с кашкавал и сирене е 4лв, със сирене само е 3.50, с кайма и там други неща са малко по-скъпи. Правите баници, триъгълните са 2.50, кашкавалките и те, има някакви нови видове са по 3лв. Май е съвсем малко увеличено от миналата година. На други места са с по 50ст до лев по-скъпо , но там и много ми харесаха отделно.
Сладкарницата забелязах, че правят кюнефе (май така се пише) не съм опитвала, но хора специално дойдоха да си купят за път и са му фенове, но е 8лв.
Като цяло си прекарах супер, хубаво време, чиста вода, топло море, места имаше винаги навсякъде и за храна , и за плаж. Нямам пропуснат ден, само един вторник ходих следобяда, ама то бях и изморена та ми добре дойде малко да се поизлежавам и разходя.
Днес също е топло и морето е чисто, ама ...свърши вече.
За хотелите. Навсякъде има места свободни , поне стоят табелки (бяха питали тук хора) Просто отворете на картата на Приморско и си изберете място, увеличете и вижте хотели какви има там и се обадете. Плажа също е добре, няма камъни, боклуци (северния) От централния вход има направени разни шатри, ама пред барбароните може да си опънеш хавлия близо до морето, при другия с пердетата не можело и гонеше хората.

За ресторантите също вече май всички работят от миналата година. Кафене Джони обаче не съществува. Има нови места за пастички видях срещу хотел Опал има витрина, на други места също. Някаква нова пекарна има с масички доста преди арменския ресторант , бях писала в предишния пост. Нови ресторанти май е този само турският, който споменахте и бях също писала. Ами посетих го , доволна съм. Понеже не съм фен на рибите ходих сама до турския и си поръчах леща (то има друго име някакво) , лахмаджун (по филмите нещо такова все ядат) , естествено хляб и имало само турски (цяла питка на четири разрязана, малко содена, малко нещо..ама вкусна много беше и доста) , айрян и турско кафе (това обаче не беше моето и каквото очаквах с джезве и т.н.) та 21лв ми беше сметката. Ще сложа и снимка, много се стараят и са любезни , не е много посетено за момента , след Снаки е на главната по посока автогарата. Даже готвача ме позна, че гледах менюто минавайки и ме поздрави учтиво човека (ами турчин си е истински май, то нашите не си ценят посетителите така) Значи по меню , ако се гледа не е точно така, повече е порцията, по-добре изглежда мисля, аз останах доволна, можех само с лещата да се наям -5лв мисля беше, лахмаджуна е 8лв, айрян малък 2.50, турски хляб -3лв, кафе турско 3лв. Това за ориентация за цените , ако решите. Бързо ми сервираха и всичко  беше топло.
Ето снимки специално са тук снимах и ме гледаха малко учудени хората, ама за вас съм готова и да се жертвам ))

Друго да споделя, че намерих и говорих случайно с художника на камъните по крайбрежната , каза че се подписвал  С. Г. Каза си името , ама ...аз вече изветрях и не запомних. Много скромен човек и отдаден. Поговорихме си за иконата как я вдигнал на Св. Иван Рилски, каза че всяка година опреснява старите и прави нови рисунки, от 12 години рисува по камъните на крайбрежната. Един слабичък, свитичък ми се видя, много ме докосна този човек. Сложил и една кутия картонена мъничка (едвам я видях) за дарения. Ако някой го види , не го подминавайте моля ви. Съвсем различно и много красиво изглежда крайбрежната с неговото творчество. Разреши ми да го снимам.
Ето го художника сътворил такава красота за градчето си.

Също и когато можех ходех вечер да слушам един рокер, там има пейки с изглед към южния плаж, над пристанището и до сергиите със сувенири. Много любими мои песни , бе изобщо на хладина, на изглед, бе хубаво ми беше....
Ето го и него, не ми е познат.

Да напиша пак и че има 40 % намаление на български дамски и мъжки обувки на Грация и Кавалер, заслужава си да видите, за мъжете има повече избор, има и детски.

Българското има разни мехлеми , вина -черешово, малиново и арония по 10лв малка и 15лв голяма бутилка, но нямаше как да ги нося, разни камъни , пирамиди , ножове и т.н. до общината срещу мястото за представления дето е, вижда се , хубаво е да се разгледа.
Водата е чай направо, то бива-бива, ама толкова рано и толкова топла...ама поне няма щипалки, медузи, имаше един ден малко водорасли и боклуци , на другия и всички останали дни беше супер чисто. Човекът с царевичните бухалки  от сорта Мона Лиза пак си обикаля и са на 3 лв царевицата. )) Кръглите пици и триъгълните са по 3.50 за ориентация, по толкова са и палачинките, дюнер среден е 5лв. Има обедни менюта на много места за 6лв. Супите като цяло са 3-4 лв навсякъде, основните 6-7лв по ресторантите -готвеното, не скара и т.н. Като цяло няма голяма разлика в цените от миналата година, човек и с по-скромен бюджет може да си изкара добре и да се чувства приятно.
Еми това е от мен. Весело лято на всички, хубаво време, топло и чисто море и много емоции.
Забравих. Има корабче до Китен -20лв на човек и сервират шампанско и сок (в цената е) , може и снимки да си направите (те са платени)
Така ме изпрати Приморско сутринта и много си го обичам това градче))

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 22:50 от Анонимен

# 175
  • Ямбол
Хубав пост, Фанфанито.
От темата разбрах за турския ресторант и естествено, че го посетих. Много съм доволна, вкусно и турско. Имам снимано менюто:

И ето какво хапнах там с една дружка:

# 176
Здравейте, предстои ни пътуваме в Приморско, Хотел Сани(Sany). От 1-8 Август. Искам да питам, има ли някой наблюдения и мнения за този хотел и с какви впечатления е останал. И Също пише, че е на 300 метра от южния плаж, но го прегледах на картата и ми се струва повече.
П. П
Прочетох темата до тук и събрах важна информация. Със сигурност ще посетим Турския ресторант. За първа година ще сме в Приморско. Млада двойка сме и търсим шумното😁

# 177
  • В.Търново
Така и не разбрах къде се намира този турски ресторант.

# 178
Лиляна, благодаря)) Много неща исках да напиша, ама то..
Гледам ти чиниите и преглъщам, твоето също много вкусно)) Не видях картофки аз, сега ме е яд, че не поръчах кюнефе (това сладкото) там един май е баща на собственика два пъти слиза до кухнята и излизаше с чиния с по два сладкиша. Исках да питам кой е човека, ама вече станах прекалено любопитна и ме досрамя. Обаче видях по менюто какво яде)) Вместо кафето, трябваше това да хапна, май е било вкусно, ама следващата година))

Пиша пак, защото се сетих, ако сте с дечица и ви мрънкат за играчки (видях доста такива) има начин да излезете на сметка и да е нещо интересно все пак. Предлагат тази година сергии с много плюшени играчки на въженца вързани на купчини сложени. Дърпаш въженцето и каквото ти се падне, 7 лв струват. Естествено най-красивите са най-отгоре. Препоръчвам една сбутана сергия срещу лунапарка точно до сладоледа ще я видите то само тя е такава. Беше ми писнало да търся хем евтина сравнително играчка, хем да е нещо пухкаво донякъде, ама за ...кученце. Та една вечер ми писна (бях гледала и тези по главната) , отделно обикалях и магазинчета и сергии с играчки гледах, ами там дръпнах едно въженце и ми се падна голямо плюшено...кученце с дълги ушета и много хубаво , хем голямо, хем леко, хем мекичко, моят разбойник  много го хареса. ))  Та и това е начин да зарадвате мъниците, точно там огледах добре купа и имаше доста хубави играчки, не са съвсем лъскави наредени като на главната, ама...мисля там е най-добре да дърпате въженцето))) Реално цената му е доста по-голяма , та съм хем на сметка, хем имаше тръпка))

ПП. Русалка, ако вървиш по главната от общината към автогарата, стигаш до Снаки и пиците (бързото хранене), пресичаш пряката и пак следва бързо хранене и риба на витрина има и веднага след него е турският ресторант. Аз вторият път, когато реших да хапна взех, че го подминах, после се връщах. Няма витрини, малко е ...ми гледай или питай и ще ти кажат, но е веднага почти след пиците, от същата страна на улицата.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 00:20 от Анонимен

# 179
  • В.Търново

fanfanito, би ли ми казала къде е този турски ресторант?

Общи условия

Активация на акаунт