Приморско 2022 г. – море, весело лято и хубави емоции!

• 48 230
  • 495
  •   1
Отговори
# 405
Препоръчайте къде са хубави дюнерите. Синът ми е капризен на храна и до сега не е ял дюнери, и сега реши, че иска да опита. Благодаря предварително!

# 406
Препоръчайте къде са хубави дюнерите. Синът ми е капризен на храна и до сега не е ял дюнери, и сега реши, че иска да опита. Благодаря предварително!

Аз съм почитател на дюнерите на пловдивчани. Намират се до куба либре.

# 407
Аз харесвах дюнерите до черквата и платения паркинг, не знам улицата как се нарича. Хубавото там е, че има да се седне, да си поръчаш и за пиене нещо има дървени маси и пейки, на сянка е и е приятно да си поседиш и хапнеш, не е пълно, правят и хубави палачинки. Тази година обаче не ми харесаха, беше младо момче, много са любезни, но ... иначе може и в чинийка да ти ги сложат, да не се омазваш и дават на голям дюнер безплатно наливна бира голяма (хубава беше) Преди много харесвах палачинките там, тази година не съм ги опитала, но може и така да се е случило , то само аз ям дюнери (както и тестено и всичко вредно, а риба не обичам) Та не знам дали си заслужава да опитате, преди пак ги бях тук препоръчала и хората бяха доволни, ама тази година не смея.

# 408
  • София
Децата обичат дюнери и сме взимали от паркинга при църквата, до Куба либре и от snacky. Най-много ми харесаха до Куба либре, а най-малко до паркинга.
Тази вечер хапнахме в Морска панорама. Пърженият барбун и попчета та бяха хубави, но иначе не мога да кажа, че беше  нещо супер. Засега Амелия за хапване ми енай-любимото

# 409
Благодаря на всички, които споделяха мнение в тази тема - следях и слушах : )
Втора поредна година в Приморско. Нещата в сравнение с миналата година леко са се променили.
Амелия се оказа наистина вкусно място и читаво в сравнение със всички останали места наоколо. Благодаря за препоръката.
В сравнение с миналата година плажът Перла бийч (резиденцията) е празен през седмицата, уикенда доволно препълнен. Миналата година си беше доста пълен през цялото време. Водата е чиста и бистра - миналата година имаше водорасли много през това време. Почти няма избор на храна на плажа.
В бар Pacche - храната основно хот-дог и катми. Салата и 2 студени супи (таратор и гаспачо). Верятно тестото е вървежно, та няма друг избор. Ресторантът на Андре Токев е интересен - но честно казано храната е безвкусна, тази година два пъти му дадох шанс за да се уверя, че безвкусната храна не беше инцидент. В сравнение миналата година храната беше в пъти по-вкусна и там сме обядвали много по-често. Не видях менюто да е променено - ям основно едни и същи неща и знам, че ги имаше и миналата година. За сметка на това обслужването е много мило, което е наистина рядкост за района.
Бар Зарче - без забележка. Новите студени чайове които се предлагаха само на този плаж - Bill Key - много ми харесаха, ще си ги правя вкъщи:) !
Откритието за тази година ми беше една турска закусвалня(на улица Иглика ако се върви към улица Трети март - преди ресторант Нестинарка - точен адрес не знам уви). Не закусвам обикновенно и за съжаление опитах закуските доста късно - тези които опитах бяха много хубави -къпаната им баница е чудесна, баницата с кайма също, турският чай беше хубав. Предлагат и турски сусамени гевреци които на вкус са много сходни до тези в Истанбул. Имаха някои дни и козунак - хареса ми! Ако ви се яде козунак на плажа - това е мястото Simple Smile
Много исках да тествам и турския ресторант - който се спомена тук, но не успях.
Обичам да тествам различни места за хапване - но в Приморско ми направиха някои неща лошо впечетление:
- обявеният грамаж на храната не отговаря изобщо на истината;
- персоналът с много малко изключения е абсолютно некадърен;
Бях там и по време на бурята в която момиче беше покосено от мълния.
Дано се възстанови бързо!

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 21:47 от СМ

# 410
Да добавя още едно хубаво заведение-  ресторант Ламбрино

# 411
Препоръчвам хотел Пламена Палас. Всичко което предложиха оправда очакванията ми. Чистота, хубава закуска, просторна стая оборудвана с всичко необходимо, любезен персонал.
За плажа вече писах, че не се чисти и не ми е ясно защо събират пари за скъсани чадъри и пластмаса. Водата очудващо беше много чиста.
Единствено вкусно нещо което ядохме бяха куминчетата-Best Chimney Cake.
Капри супер скъпо, Приз нищо особено и Мантра където чакахме 40 мин за паста, гола вода. Изобщо откъм храна слаба работа.

# 412
Чисти се плажа, но с машината между чадърите. На ръка едва ли има някой да обира  боклуците оставени под чадърите или след минаването на машината.
За чадърите съм виждала да сменят, младежът за таксата се оплака как вечер младежта като се напие троши и шезлонги и чадъри.
Вчера, събота, на обед все още имаше свободни чадъри, и свободната зона пред чадърите си беше не много заета. Това за северния плаж, личи си, че сезонът върви към края, нищо че тенденцията е да хванат и септември.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 12:55 от MIK

# 413
В какво състояние е пътят към Беглик таш?

# 414
  • Сф
Съвсем ок е. Вчера минахме до там, с ниска кола сме. Няма проблеми!
П.п. Асфалт е. Само последните 500 метра е земя, но е ок. Е, вече ако вали, не знам.
Има символичен вход 2 лв мисля и 1 лв за деца . Аз лично останах впечатлена от мястото!
Вземете с вас за всеки случай аутан, че има мухички и комари. Мен лично не ме бъркат, но мм не спря да дудне,че го изяли комарите. Simple Smile Някъде след 17 ч ходихме, уж не беше късно, ама...
П.п. Да дам бърз отзив. Ние сме в Китен, но ходим и в Приморско. Най- ужасен отзив ще дам за южния плаж. Верно,че вчера беше неделя, но...такава мръсотия скоро не бях виждала. И по плажа и във водата. Пълно беше и с роми на платената зона. Някои прилични, други с чалгата надули, люпят семки краставици белят на пясъка...плюват , заливат, хвърлят пясък дечурлигата, абе отврат. Това съвсем до входа, първа, втора линия. По едно време дойде и някаква чехкиня, която искаше да си забоде чадъра на сянката ни почти върху нас. Simple Smile Май тук писахте за тоя номер , а след нея и на катуна свирна 😂, аз зяпнах, загубих ума и дума само промълвих на мм името за помощ. 🤣 И тук вече почна забавното, защото мм е израстнал в Чехия. Направо ги навря в на кучето д-то и се изнесоха бързо към свободната зона. Сигурно го помислиха за тоя с чадърите. Иначе щеше да стане бой сигурно 😂. Това , обаче което ни довърши бе плуващо дамско  санитарно пособие във водата. И оттам ...събрахме бохчите , има няма 2 часа изкарахме на южния и беж на Перла. Не знам лош ден ли хванахме, късмет ли беше лош ..ама няма да се върнем.
На ММЦ пък имаше гигантски според детето щипалки, поне към Китен. С две думи, няма да сменяме Перла повече. 30 лв, ама няма простотии.
Бях в турското кръчме " Ден и Нощ" се казва май. Не съм особено впечатлена. Масово ядяха супи. Ние взехме лахмаджун и още едно ядене турско и сютляш. Кафе ,чай. Нищо особено казвам пак , очаквах повече. Но аз съм свикнала с турското ресторантче до Кирков пазара в Сф и може би затова не се впечатлих, ама хич.
Весело лято на всички! И по- малко негативни случки! Ние имаме още седмица в района , а сме от 6 дни тук. Ще пиша, ако нещо ме впечатли особено Wink

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 10:50 от PureLove

# 415
Съвсем ок е. Вчера минахме до там, с ниска кола сме. Няма проблеми!
П.п. Асфалт е. Само последните 500 метра е земя, но е ок. Е, вече ако вали, не знам.
Има символичен вход 2 лв мисля и 1 лв за деца . Аз лично останах впечатлена от мястото!
Вземете с вас за всеки случай аутан, че има мухички и комари. Мен лично не ме бъркат, но мм не спря да дудне,че го изяли комарите. Simple Smile Някъде след 17 ч ходихме, уж не беше късно, ама...
Благодаря. Тръгнахме.

# 416
Това за чехите аз писах. Моите бяха без чадър дори и се намъкнаха под сянката почти (то нямаше и повече място между чадърите, те бяха доста хора се оказа) Първо две с някакви пешкири и ги помислих, че са от хотелите с олинклузив и само да влезнат във водата са дошли (има и такива) , ама то...бях ги описала.
Ми пробвайте и на северния плаж от главния вход (към гробищата) , като сте тръгнали...но пък сте с кола и не си заслужава, направо на Перла отивайте и това е. По мое време имаше цигани, ама бяха възпитани и едно-две семейства си ходеха заедно, не са притеснявали никой (това е изключение, но ето имаше го)

# 417
PureLove, точно и моите възприятия са същите, че извън Перла просто не става за плажуване в Приморско. За това другата година, колкото и да обичам Приморско, ще търся друга дестинация.

# 418
  • Ямбол
На Перла и плажът преди нея почти няма чехи, затова е спокойно. Аз ходя предимно на северния, там тази година с две-три изключения с нахални чехи, не съм имала проблеми. А съм цяло лято тук.
Циганите идват по това време, някои са културни, да кажем че ги търпя повече от чехите.

# 419
Хора отседнали в къща за гости "Кети", биха ли споделили впечатленията си от нея?
Приятна, спокойна вечер!
Предимства: Близко е до входа на Северния плаж на относително тихо място. Има малък паркинг.
Недостатъци: Високи стъпала на стълбищата. Сравнително тесни стаи. Малки хладилничета и архаични телевизорчета.
Става за непретенциозни туристи като мен. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт