ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 7

• 44 025
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • В светлината на слънцето
Добри, страхотно представяне, страхотно! Направили сте чудеса с Горинич! Голямо браво! HeartHeartHeart Още утре ще звънна на Ради. Hug

# 121
Браво, Добри! Напълни ми душата, а след малко отивам за баничка. Прияде ми се.
Успех пожелавам на всички, които ще ги изпитват!
А на децата и на нас, ползотворна ваканция. Чакахме я и аз и девойката с нетърпение!
Заредила съм си лека книга на четеца и мисля новини да не отварям през следващата седмица.
Бързо да минава последния работен ден!

# 122
  • София
Моят вече замина на тренировка. Егати ваканцията, пак ще ставам рано.
Добри, поздравления за показаното. Не ви е скучно там.

# 123
  • България, София
Добри, страхотно си се справила! Поздравления за идеите, труда и усилията.
Не се съмнявам, че всеки опитал баниците и питката, си е облизал пръстите. А въодушевлението от получените подаръчета си е голяма награда.

Бебчо, аз по принцип гъби не ям, та младежът може би няма много да загуби. Или пък не? Не знам.
Просто не обичам гъби, нито миризмата, докато се готвят. Става ми лошо. Та у дома гъби не готвя.

Маги, стискам палци на девойката.
Нашата кака само тук ще се яви на пробни изпити.
А седмицата преди тях има класно по руски език - на 13.04.
При твоя режим от последните дни аз нямаше да изглеждам такава свежарка като теб.
Прегръдки от мен Hug Не знам как бих издържала.

# 124
  • София
Изостанала съм малко с темата, но ми трябва спешен отговор. Свързано е тъжно събитие, затова в скрито:
Скрит текст:
Баща ми почина.Cry
И въпросът ми е свързан с това. Девойката нали свири и сега не знам дали може да се упражнява. Ако има, колко време?

Преди няколко години, когато почина свекъра на приятелка, попът, който идва след това у тях, ѝ беше казал (беше го питала за ограничения) : "Не робувайте на суеверия "не перете", "да не се бръсне", "не чистете", "носете черно"  вие сте с малко дете, а мъката е във вас".
Ваканцията ще са в къщи, мъж ми е много ангажиран (работа, а и свекървата води по болници за лечение), а аз зарязах колегата с работа за целия китайски народ последните 3 дни, но дори да бях днес там, сигурно по-скоро бих му пречила Sad, надявам се в понеделник да съм по-адекватна (изпускам, губят ми се събития/части от тях). Няма да каже и копче (всъщност каза: "не я мисли работата"), но ми е съвестно.

# 125
Десем, моите съболезнования! Светъл път на душата му!
За въпроса не съм наясно.

Скрит текст:
И аз съм напоследък по болници с майка ми и всичко ми се е свило.

# 126
Desem, съболезнования! Някога когато моята баба почина попа каза същото нещо, да не робуваме на суеверия.

# 127
  • на Мелмак
Десем, съболезнования!

А защо да не свири? Остави суеверията. Дядо й би се радвал, а и за детето е начин да изключи.

# 128
  • София
Desem, моите съболезнования. Да почива в мир.
Моите родители починаха майка ми преди 8 години, а баща ми преди 4. Свекър ми тази Коледа, но точно заради децата не робувахме на суеверия. Дори и черно не съм носила. А някои от тези с прането и бръсненето в наши дни няма как да спазим.
Ако девойката има желание и ако по този начин преживява мъката нека да свири.

# 129
  • В светлината на слънцето
Десем, моите съболезнования! Прегръщам те! Heart
И аз съм на същото мнение относно суеверията. etty много хубаво го е написала - дядо й ще бъде наистина щастлив да я слуша. Heart

# 130
Десем съболезнования. Силни прегръдки. 

Дъждец, силно стискам палци нещата да се развият в оптимистична посока.

Дописвам се. И на мен ми се беше свило сърцето за майка с Камбоджанскрия грип. Тя ми е с фиброза и тромбоемболия и всеки грип завършва в болница. Този път се справихме със сестра ми, понеже почнахме антибиотика още докато имаше мъгливи намеци за грипни симптоми. Този се оказва много коварен. Страшно много деца и родителите им наоколо болни

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 23:32 от _re_ge

# 131
  • София
Добри, адмирации за всичко, което сте направили!
И благодаря, че ни направи съпричастни към всичко!

Десем,
Скрит текст:
Светъл път на душата му! Съболезнования!
Момичетата вече са го казали - да не спира да свири момичето.
Музиката е одушник, който не бива да ѝ бъде отнеман, особено сега.
Силни прегръдки!

# 132
Десем, много съжалявам за загубата ти. Светъл път на душата на татко ти. На теб кураж и сила!
Мисля, че няма значение има ли суеверие свързано с музиката. Важно е дали детето иска да свири. Скръбта и уважението могат да бъдат изразени по различен начин в т. ч и чрез музика.

# 133
Desem, прегръдки!
Доколкото ми е известно тези виждания са езически обичаи и нашата религия не ги намира за правилни.
Добри, прекрасни неща сте направили. Вие сте посланици на българската култура и обичаи 😊!
Скрит текст:
Миналата седмица мои клиенти чужденци бяха в България и единият ми казва: Много си мечтая да опитам баница (последната дума беше на чист български), но искам да пробвам най- вкусната 😊. Обещах му, че следващия път ще го заведа и приемам предложения за баничарница (пекарна) в София с много вкусни печива .
Бебчо, надявам се, че наборът е добре след злополучното хапване на гъби. Има ли развитие с малките и математиката?
Лу, как се чувства наборът в новото училище?Намери ли приятели?

# 134
  • София
Момичета, благодаря за подкрепата.

Дъждец, дано при майка ти се развият добре нещата Hug

Общи условия

Активация на акаунт