ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 7

• 44 031
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, браво на вашите младежи, че имат желание да готвят. Моята не само, че я мързи, ама изключително много, но и нищо не може да си приготви за ядене. Преди няколко седмици трябваше да си изпържи яйца. Оказа се, че не знае как и имаше обучение по телефона. Когато беше по - малка ми помагаше да сготвим това онова или пък да направим някой сладкиш, помагаше ми и с чистене, простиране . В 7 клас, обаче мързела яко я хвана и започна да се оправдава, че не може да ми помага, защото учи за НВО, сега пък в 8 клас имала много за учене. Дано да се оправи, че не завиждам след време на мъжа й 😁
Преди малко ми се обади много въодушевена от карането на ски. Много й харесало и било много яко. Чакала с нетърпение утре пак да кара. Днес следобед, обаче нямало да ходят, защото започнало да вали дъжд (може да ми се смеете, но аз не знаех, че когато вали дъжд не се карат ски) и ще ходят или в басейна или на СПА.

# 151
  • София
Измъкнах 10 минути да почивам.
Каката уж доволна от изпита (за мен е важно,.че не е стресната).
Наборът се гледат в къщи с малката. Сутринта им спретнах баница, разходих кучето, набрах теменужки и в 8:20 бях на работа ...
Поръчах покупки онлайн, получиха ги и сега двамата ще готвят крилца и картофи на фурна. Всички големи се прибираме около 21 часа.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 19:25 от magi_sveta

# 152
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
марти, опасно е да се кара при дъжд. по-различно се хлъзгат ските, а е възможно дъжда да отмие снега на някой камък.
и на басейн няма да им е лошо.
Wink няма да предлагам да ги съберем - моят готвач и твоята спортистка, че ще сме като в народната песен

# 153
  • В светлината на слънцето
Оооо, очилата за плуване са си класика в такива моменти. Ние имаме едни закачени специално за кулинарни цели. Ама не за лук - аз там си рева откровено. С очилата мм стърже хрян. А това как лютииии…

# 154
  • София
Ейййй, как си личи, че не сме скиори - аз лукорежа със слънчеви очила Joy. Рядко се случва, често използвам едно уредче за целта. Рори 72, задължително ще пробвам и във фризера да сложа, опасни младежи имате Kissing Heart
Добри, как е в кухнята - като след ураганен вятър май Hug
Маги, на фона на красивите теминужки сигурно крилата и картофите са изчезнали яко дим.
Марти, да продължава да е ентусиазирана и утре наборката, да се върне положително заредена Kissing Heart

Аз нищоправя, наборът - също. И двамата ядем ли ядем, аз дебелея, той - не! Ами, не е честно Joy

# 155
  • София
Добро утро...
Преди много време имахме един виц, че в неделя работят само светофарите и военните... Днес се редактирам... Даже някои светофари не работят, но пък се возя сама с тролей през целия град ...
Каката е доволна от изпита. Дано после и от резултатите да е доволна.
Хубав ден на всички и да почивате и заради мен.

# 156
  • София
Този го знам за събота и учителите. Учителско чедо съм, какво да се прави. Та майка ми разказваше как само нейните токчета се чували по улицата. Това по времето когато големите са учели в събота, а за всички други било почивен ден Simple Smile Било е преди 40-на години Simple Smile

# 157
Ейййй, как си личи, че не сме скиори - аз лукорежа със слънчеви очила Joy. Рядко се случва, често използвам едно уредче за целта.
Скрит текст:
Рори 72, задължително ще пробвам и във фризера да сложа, опасни младежи имате Kissing Heart
Добри, как е в кухнята - като след ураганен вятър май Hug
Скрит текст:
Маги, на фона на красивите теминужки сигурно крилата и картофите са изчезнали яко дим.
Марти, да продължава да е ентусиазирана и утре наборката, да се върне положително заредена Kissing Heart

Аз нищоправя, наборът - също. И двамата ядем ли ядем, аз дебелея, той - не! Ами, не е честно Joy

айде да не се обиждаме моля! Wink има очила за целия скиорски отбор на България, но са си в София. тук не сме предвиждали да ни трябват и не сме ги взели Wink

не знам как е в кухнята. пия с кафето на балкона и ме смея да вляза. Simple Smile

# 158
Това по времето когато големите са учели в събота, а за всички други било почивен ден Simple Smile Било е преди 40-на години Simple Smile

Само леко ще те поправя, че и малки, и големи учехме в събота, а възрастните работеха в събота поне до 1987г със сигурност. После постепенно се премина към 5 дневна работна седмица за всички, но първоначално се въвеждаше експериментално по преценка на директори в поверените им училища за цялото училище. Така в 7 клас учек на 5 дневна седмица въведена от новодошлия директор. В 8 клас, в гимназията учех и в събота. Но в 9 клас директор на гимназията стана директорът от предишното училище и въведе и там 5 дневната работна седмица през 1987г.,а след това цялата държава премина към този ритъм на работа и почивка.

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 09:40 от Рори72

# 159
  • София
Ооо, в готвенето моят се гласи за мастършеф. Разбирайте готви само скъпарски неща- телешки рибай стек и сьомга. Тва боб и спагети ги готвят чираците, а.к.а. майка му. Поне много хубави яйца на очи и бекон се научи да си прави, когато 1) не харесва какво има за ядене или 2)му се готви. Постоянно гледа някакви канали готварски в тубата и си следи няколко човека, за Ди Джиовани и Гуга се сещам, но има и още. Чете за различните видове месо-как се готви, колко се обработва и се старае да го направи "перфектното". Пробва различни неща, различни техники, време, абе научен подход към стековете има. Sweat Smile Пилешко и свинско не готви толкова, но то и там не е толкова трудно. Даже оня ден ми каза един начин за пухкаво тесто с много масло и захар, та ще го пробвам тия дни. Може пък неговите гурута да ме научат на козунаци. Grinning

Ще пробвам в скрит текс да ви кача една снимка на телешкия му стек, с масло, чесън и розмарин. Предупреждавам, че е доста сурово, да не отварят по-гнусливите. Според него е перфектно. Аз таковУ не ям.

Скрит текст:

# 160
  • В светлината на слънцето
aunt Ogg, ама супер му се е получил стекът! Баш така трябва да бъде. Браво на младежа!
Маги, стискам палци и за резултатите! Сигурна съм, че се е справила умната ти девойка.
Добри, да снимаш кухнята.

# 161
  • София
'82 съм започнала училище и не съм учила събота. Учила съм на две места, различни градове в периода 82-86 и само на 5дневна седмица.

Aunt Ogg, този мастършеф го взимам. Хем девойката е от неготвещите, хем ще се спогодят с ММ по въпроса със стековете Joy и той такива ги яде... може би една идея по-сготвени, но и такъв вид не връща Blush (единственото нещо, което готвя по рецепта и по часовник, а не на око и по усет)
В къщи баткото се грижи за прехраната на девойката. За разлика от него, тя яде каквото има оставено, а той все не намерил, не разбрал и си сготвил каквото си иска. При девойката върха на кулинарията е да си направи инстантни спагети, но не ѝ е проблем да ги хрупа както са от пакетчето.
Докато пиша чувам: "мамо, хайде какво стана със закуската, гладна съм"
Номерът с лука и фризера/хладилника и аз съм го чувала, но от години не режа лук - за да няма мрънкане "какво е това", вкарах в употреба чопър или пасатор и ми стана навик при лука.
Пухкав хляб: от както открих памук хляба/и milk bread (и аз от тубата) изключение правя само за чабата. Лесни и сполучливи за приготвяне, но чабатата е времеемка заради много втасвания.

Добри, да покажеш резултата осен кухнята Joy

Днес щяхме  да ходим до училището ѝ да садим цветя и дървета, щеше да е добре да се разсеем, но тя се бе събуди с болки от ПМС и си останахме в къщи.

# 162
куФнята няма да снимам!
 зачистила съм леко, после останалото.
"резултатът от напъните му" бидЕ частично преглътнат вчера, а остатъка без да иска падна на пода и после беше преместен нежно в кофата.
Simple Smile той е на училище и аз действам полека. хубавото е, че вече е топло, спим на отворени прозорци и в стаята му само напомня на бърлогата на пор парясник.
вчера се избръсна, засече мустак и обяви, че ще пуска мустак и брада, само да се позелеси по-хубаво територията под брадичката.
показах му  Че Гевара, но май не трябваше, защото сега е даже по-вдъхновен да пуска брада.
неговата и без това била точно такава - тук има, тука няма.

писах ли, че бейлиса свърши преди месец?
Wink

# 163
Мислех, че само при нас е тази безумност - наложи са да обяснявам прости физични свойства като хигроскопичност с участието на стомашен сок и бързо се отказа.
инстантни спагети, но не ѝ е проблем да ги хрупа както са от пакетчето.

# 164
аз го отказах от инстантните спагети и всчкаквите хрупки и боклуци, като му дадох да чете указанията.
след като за нощувката в пустинята отказа инстантни спагети, значи яко съм го наплашила.

Общи условия

Активация на акаунт