Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 526
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Обаче рискуват след няколко години стъклопакетите да пропуснат, както стана с нашата.Така че или смяна да добщграмата сега изцяло, или не я пипайте.Да къртите, носите за боя, монтаж, подмазване…🤦🏻♀ Звучи абсурно.Щом са много прозорци и на място да се боядисва не знам какво ще излезе накрая.Да не започне да се бели боята в някой момент.

# 421
Нищо не рискуват! 2 пъти гаранционно ми сменяха дограма и разбира се слагаха същите стъклопакети. Сега на новата ММ объркал едното отваряне и мислехме да сменяме прозореца като от самата фирма казаха, че ще ползват стъклопакета. Стъклопакетите са изпуснали от калпав монтаж или лоша изработка Wink Така или иначе те няма сами да правят каквото и да било, а се предполага, че ще са специалисти.

# 422
Гаранционно да, бо тази заварена дограма знае ли се колко е нова/стара.Гаранция има ли, че няма кофти монтаж или изработка на стъклопакетите на съществуващата?И налшта изглеждаше тип-топ, но….

# 423
Подмяна на стъклопакет  се прави с откачане на пластмасовите капачки/държачи елементарно. Не се кърти, няма мръсни дейности. Да хвърлят стъклопакети и да дават голяма сума пари, освен ако не го сменят с по-добър (енерго ефективен), са пари на вятъра! Ако някой ден изпусне, винаги могат да го подменят, няма нищо общо с подмяна на дограма, което е хамалогия.

# 424
Не си заслужава цялата хамалогия по боядисването.
Гледала съм клипчета в пинтерест/Инстаграм, но не беше особено успешно и се надраскваше при честа употреба и затваряне на прозорците. Предполагам, че ще боядисате и профилите от вътре. Сложете си завеси и до 1-2  месеца ще спрете да забелязвате цвета на дограмата.

# 425
Така е, съгласна съм, но цялата тази гимнастика за дограма, която не си струва евентуално..Не знам.Трябва да се помисли и да се калкулират плюсове и минуси.
Моят профил не е уау, но е здрав и има желязо в него.За да си спестя къртене ще сменяме само стъклопакетите.
Но ако ще къртя профили за боя- направо нова ще сложа ако имам финанси.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 11:40 от ДХ3

# 426
  • София
CinnamonBun, показаната от теб мивка ми прилича на тези,  не съм поръчвала, но ги заглеждам от скоро:  https://www.vidaxl.bg/e/vidaxl-ovalna-mivka-ot-rechen-kam-k-38-4 … 718475966012.html има и в емаг същата: https://www.emag.bg/ovalna-mivka-ot-rechen-kamyk-vidaxl-37h30h12 … earch-Action=view

# 427
Тези мивки върху какво ги поставяте?
Има ли готови "плотове" за тях?

# 428
  • София
Има шкафове с плотове и вече трябва да се сложи мивка и да изреже където е необходимо - например такъв шкаф: https://www.ikea.bg/rooms/bathroom/vanity-units/bathroom-sink-ca … a-i-plot/29295426

# 429
Да, именно такива, ние сигурно ще поръчаме да ни направят подобен, но с 2 чекмеджета

# 430
Някой с дървени вътрешни щори да има? Интересувам се дали ламелите се деформират с времето и необходим ли е по-специален начин на поддръжка на дървото?

# 431
  • Велико Търново
Utro, ако намериш евтини пиши, моля те! От много време търся, но все едни цени от по 250лв/м2 откривам, а не можем да си позволим подобни.
Моля за идея, от къде да намеря подложка за хранене, като плетена от ратан или друг подобен материал, кръгла с ф 80?

# 432
  • при него
Утро и СКК, защо сте се насочили към дървени щори, заради дизайна ли?

# 433
Utro, ако намериш евтини пиши, моля те! От много време търся, но все едни цени от по 250лв/м2 откривам, а не можем да си позволим подобни.
Моля за идея, от къде да намеря подложка за хранене, като плетена от ратан или друг подобен материал, кръгла с ф 80?

Skk007, тук https://demag.bg/darveni-shtori/ гледам, че калкулатор са сложили хората за ориентир, ама дали са включени вътре механизми, пръчки, въженца... Ще трябва на място да се проучва

Speed Queen, да, алуминиевите не ми допадат, дървените ми изглеждат по-уютни

# 434
  • Велико Търново
Speedy queen, дървените щори са ми блянувания елемент в хола, но в момента сме с пердета. Спряхме се на бюджетния вариант - евтини пердета от юск, поради цената на щорите

Общи условия

Активация на акаунт