Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 523
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Speedy queen, дървените щори са ми блянувания елемент в хола, но в момента сме с пердета. Спряхме се на бюджетния вариант - евтини пердета от юск, поради цената на щорите

skk007, всички хоризонтални щори събират много прах. Но докато алуминиевите могат да се почистят директно в банята, с препарат и четка, за дървените едва ли е вариант. Не си го причинявайте Hands V

# 436
Speedy queen, дървените щори са ми блянувания елемент в хола, но в момента сме с пердета. Спряхме се на бюджетния вариант - евтини пердета от юск, поради цената на щорите

skk007, всички хоризонтални щори събират много прах. Но докато алуминиевите могат да се почистят директно в банята, с препарат и четка, за дървените едва ли е вариант. Не си го причинявайте Hands V

http://iskambg.com/stoki-za-doma-bita/2036-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0 … %D1%80%D0%B8.html

# 437
  • Велико Търново
Моля, дайте идеи за открити гардероби в буквата П. По конкретно, нз как да обособя ъгловите места. Дали да останат дупки за куфари напр, или и аз нз как. Визуално би трябвало да поръчаме нещо такова по като П... Дайте идеи, плийз

# 438
skk007 В "глухите" ъгли - място за по - рядко използвани неща.

# 439
  • Велико Търново
skk007 В "глухите" ъгли - място за по - рядко използвани неща.

Това е единия вариант, другия е нещо подобно...

Обаче нито едното нито другото ме кефи, а утре имаме среща с дърводелеца и би трябвало да знам какво искам Simple Smile

# 440
Ако правилно съм те разбрала това може би ще свърши работа за ъгъла

# 441
Има варинти, зависи колко място ви трябва.Ако няма къде да държите куфари и чанти, то е пк да са в тези ниши:

И съвет от мен- сложете врати гардеробите, прахолякът е ужасно много.Обитавам
открити дрешници от 20г. и имам опит.При първа възможност моят ще го закрия с вратички.Отделно, като се наслагат различните дрешляци и става бит-пазар.

# 442
Ако ти допада може да сложиш в ъглите въртяща стойка за обувки .

# 443
  • Пловдив
Нашият е на П .Не съм го мислила много ,защото нямах сили вече .Каквото предложи майсторът приятел ,това направихме .Ние имаме и прозорец .На горните рафтове са куфарите -рядко ги ползваме и няма смисъл да заемат леснодостъпно място .В гардеробчето с врати имаме обувки и дамски чанти ,защото не мога да си представя да им трия праха .Иначе ,под лостовете с дрехи има много малко прах ,чистя го веднъж седмично .Може да е ,защото не отваряме прозореца и вентилацията е с рекуператор .

# 444
Ние имаме прозорец, живеем до гората и пак има адски много прах.Отделно ми е много грозно като висят всякакви цветове дрехи, една къса, една дълга…

# 445
При мен гардеробното е с кардероби на двете срещуположни страни. Под лостовете имам две издърпващи се поставки ( чекмеджета без чела), където има обувки.
Не съм забелязала да се прашат

# 446
Скрит текст:

Черна риза на мъжа ми.На снимката изглежда сива чак…увеличих да се види прашолякът.Някои ризи не ги носи често и като се заседят се вижда колко прах има, макар да ги изтупвам периодично и да отваряме и прозореца  на дрешника.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 23:27 от ДХ3

# 447
  • Пловдив
Ние имаме прозорец, живеем до гората и пак има адски много прах.Отделно ми е много грозно като висят всякакви цветове дрехи, една къса, една дълга…
И аз съм манияк и отначало подреждах дрехите по цвят и дължина .След втората седмица ползване ,педантизмът в мен заговори ,че съм взела грешно решение и е трябвало да сложа врати ,за да не гледам шаренията .Година по-късно не ми пречи ,явно се променям  или фактът ,че е отделна стая е ключов .Отделно виждам всичко много по-добре и ми идват различни идеи за комбиниране , гледайки всички дрехи .Някак по-различно е когато всичко е зад врати.
Където има движение и светлина ,има прах. Просто ,забелязвам колко много прах има у свекърва ми ,а живее в много по-залесено и отдалечено място .Предполагам, че у нас няма ,заради това ,че не отваряме прозорците .

# 448
Аз живея а малък град, до полето и гората, с чист въздух.Просто имаме много дрешляк, постоянно се премята насам-натам.Дрешникът е с врата към спалнята, отделен е, с нормално голям прозорец, проветрявам.Няма откъде да идва прах отвън, това си е замърсеност от домашен прах.
Аз също се опитвах да редя в началото, отдавна спрях, то няма как.И мен вече ми е все тая как изглежда, но прахолякът ме дразни.
Решила съм да сложа стъклени , леко затъмнени вратички.Така хем ще е ефирно, хем няма да личи натурията, хем и прах да не се събира.( в гардеробa за обувки, който е с врата, няма толкова, да не кажа почти).Ще се отварят на две части, за да може човек да разглежда всичко наведнъж.Реално ще в същото, както досега.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 21:39 от ДХ3

# 449
Във връзка с дискусията за прибиране на дрехите зад стъклени врати, наскоро попаднах на Модулен гардероб Saloni Mobilya Puzzle, който се предлага от Ралица - може на някой да е полезно

Общи условия

Активация на акаунт