Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 938
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Беба, на ваше място ще шпакловам тавана. Гладките повърхности отразяват светлината по-добре. Ще го боядисам снежно бял. Ако правилно съм запомнила ще сменяте осветлението. Това е второто нещо, което ще оправя, за да коригирам и този дефект. Не съм сигурна за спотовете, защото това е насочваща светлина, но бих сложила осветителни тела с мнооого крушки и то такива, които осветяват навсякъде, а не ограничено и насочено. Ако ще и с външни кабели да се разпъснат по тавана на няколко места. Чак тогава ще видите истинския цвят на стените. За мен те трябва да са светли. Преди време имах кухня череша. Най-големият ми кошмар! Жестоко схлупва този цвят и само бяло помага. Най-много съвсем леко да го пречупите.

Аз също харесвам много измазани стени без фина шпакловка и имам такива в един имот, НО само стените са така! Това обаче е съчетано с изключителна осветеност на помещението и светлите мебели. Височината там е само от 2.00 до 2.40 м, но на живо не личи въобще! Понеже при Вас мебелите са даденост на този етап, оправете светлината и после боядисвайте иначе ми се струва, че нищо няма да Ви хареса като резултат Hug

# 196
Един кошмарен сиво зелен цвят...утре ще пробвам друг...сякаш трябва да е повече зелен и по-малко сив.
Според мен сиво-зелено върви на по-интересни мебели и в комбинация с лъскави повърхности. За по-обикновени мебели и без лъскавина по-добре седят по-ярки цветове.

# 197
  • София
Един от любимите ми цветове стана цвят на годината на Benjamin Moore и по този повод пускам за вдъхновение някои цветови комбинации, които лично на мен страшно ми харесват:

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 10:30 от MayBach

# 198
Като стана въпрос за цветове боя - двоумя се между Dulux и Levis за два специфични, акцентни цвята вкъщи. Предполагам и двете марки са достатъчно добри. Останалат част от стените ще е леко тонирано бяло (или светъл нюанс на сиво) и мисля да сложим среден клас боя там - моля препоръчайте марка?

# 199
Аз и Dulux, и Levis ги водя среден ценови клас. Ниският ценови клас е леко-меко-пастело и тем подобни. Въпреки че ако се вземе предвид отличната покривност на средния ценови клас, което води до 2 ръце боядисване само, а с нисък ценови клас се налага 3-4 ръце, тоталът пак излиза еднакво като цена на латекса. 
Аз лично ниският ценови клас не го препоръчвам - нито излиза по-евтино, а качеството е ужасно, стената изглежда на бабуни, отмива се елементарно с тръкване на гъба, мирише ужасно.

# 200
Ясно, благодаря, мандаринка! Личи си, че отдавна не сме боядисвали 😀
Седнах да смятам квадратури на стени и тавани, умножих по 2 за две ръце и ми се струва, че ще ни струва доста, ако всичко е с една от двете споменати марки. Затова се чудя как да оптимизирам. Simple Smile Но да, със сигурност не искам нещо уж евтино, понеже и аз знам, че там ръцете ще са повече от 2.
С Витекс имате ли опит?
Аз и Dulux, и Levis ги водя среден ценови клас. Ниският ценови клас е леко-меко-пастело и тем подобни. Въпреки че ако се вземе предвид отличната покривност на средния ценови клас, което води до 2 ръце боядисване само, а с нисък ценови клас се налага 3-4 ръце, тоталът пак излиза еднакво като цена на латекса.  
Аз лично ниският ценови клас не го препоръчвам - нито излиза по-евтино, а качеството е ужасно, стената изглежда на бабуни, отмива се елементарно с тръкване на гъба, мирише ужасно.

# 201
  • Велико Търново
Ние сме с витекс, две ръце навсякъде и си покрива. Нз дали е нисък и колко нисък клс,  но гонехме цена.

# 202
Беба, първото нещо от което започвам винаги е окабеляване( интернет, осветление, ТВ...). В твоя случай на такова голямо помещение, според мен, са нужни повече осветителни тела и то не допълващи, а основни по тавана. Чак като скриеш кабелите може да мислиш за  гладки или не таван и стени.  А  цветовете -последно.
При теб е на обратно. Какъвто и цвят да сложиш, няма да ти хареса  защото  е прекалено тъмно.
 На такова помещение обикновено слагам поне 3 или 4 големи осветителни тела на тавана горе долу над всяка различна част ( бокс, трапезария, хол) и поне две или три допълващи( приглушени) като свободно стоящи.
Идеята няколко релси и много насочени на различни посоки тела би спестила всичко това, но с уговорката да се подходи доста разточително към нея и с компромис- само бял цвят стени и таван.
 Останах много доволна преди време от идеята на дамите тук да избера почти бял ламинат. Получи се много добре, а с времето се оказа и практично. До тогава и през ум не би ми минало.

п.п Нещата при латексите са претърпели доста промени в последните няколко години. Нисък клас - Боро  и то върху картон две ръце е много добре, а три направо идеално идеално. Бях обещала на дребната, че ако боядиса гаража  ще и дам да го изрисува после.

# 203
  • Перник
...
 п.п Нещата при латексите са претърпели доста промени в последните няколко години. Нисък клас - Боро  и то върху картон две ръце е много добре, а три направо идеално идеално. ...

И моят опит е същият - Боро и още една (не помня точно коя...дали не беше Леко) евтина марка покриха идеално на 2 ръце върху картон. Говоря за бяло. И се бърше идеално с влажна кърпа. Имахме проблем само с една стена, която и след 4 ръце жълтееше. Специалисти казаха, че е заради картона - не бил съхраняван правилно, бил мокрен или нещо подобно.

# 204
Аз пък отмивах от стените евтин латекс цвят прасковка, докато не се показа моят си латекс (среден ценови клас, да речем Дулукс). Отмивах дълго и мъчително, не защото трудно се отмива, а защото се маже и пЕни като сапун, и тече по ръцете... С евтиния латекс стената изглеждаше като да е без шпакловка, само на мазилка. А тя си е шпаклована.
Гледайте по опаковките какъв е разхода в кв.м., т.е. 1 опаковка колко кв.м. покрива. Винаги имат предвид 1 ръка. И си смятайте. За добро покриване е препоръчително да са 2 ръце, особено ако е нова шпакловка или по-рязка смяна на цвета.

# 205
За другите нищо не мога да кажа , но бялото на Боро  не се отмива, не се пени и не мирише. Като казвам идеално, ама наистина е идеално и то на картон, а на хлапето му е за първи път.  Гледало как се прави в ю-туб.Thinking
 Идеята ми бе да се омаже и да се откаже, но сега ще трябва да купувам и другите бои , с които ще го рисува.
 Това точно Боро ще ми излезе златно.Ill
Няма как обещанието си е обещание. Друг път ще бъда по внимателна.

# 206
  • София
За другите нищо не мога да кажа , но бялото на Боро  не се отмива, не се пени и не мирише. Като казвам идеално, ама наистина е идеално и то на картон, а на хлапето му е за първи път.  Гледало как се прави в ю-туб.Thinking
 Идеята ми бе да се омаже и да се откаже, но сега ще трябва да купувам и другите бои , с които ще го рисува.
 Това точно Боро ще ми излезе златно.Ill
Няма как обещанието си е обещание. Друг път ще бъда по внимателна.

Остава после да покажеш как се е получило Simple Smile

# 207
  • Хасково
Здравейте! Благодаря на всички за съветите! Спряхме се на тези два цвята - бял мрамор с малко сиви нишки като основен за баните и коридира и тюркоаз за душ кабината. Но голямата баня някак ми изглежда незавършена и студена. Може ли съвети Simple Smile

# 208
  • София
Един кошмарен сиво зелен цвят...утре ще пробвам друг...сякаш трябва да е повече зелен и по-малко сив.

От всички кухни в череша, които изгледах, тази ми хвана най-много окото. И наистина вижте колко много светлини има, за да не изглежда помещението мрачно и схлупено.

# 209
Ivayla, ако зад мивката сложите също тюркоаз на цялата стена?
Имайте предвид, чe сега на картинка няма аксесоари(хавлии, кърпи, козметика) Моята баня е монохромна и е много хубава.Като накачулих текстила и козметиката, и стана одушевена Simple Smile
Имам много голямо огледало над мивката, ама много голямо 1:50/1:50 , отразява страхотно светлината.
Може да сложите друг цвят шкаф под мивката, не бял.Някое хубаво зелено, сиво в зелената гама.Ще ви хареса семпла баня, ще видите.Всякакви шарении омръзват ммого бързо и стават демоде( говоря стандартен дизайн).

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 09:24 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт