Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 77

• 45 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • при него
Вили, много ми харесва!!! Със сиво и с дърво съм и аз.
Същата интериорна врата имаме, абсолютно същия модел, само че нашата има стъкло.
Чудесно се е получило при Вас!

# 541
  • Велико Търново
Супер е вили!
Дори и бели, пак са си 6 Simple Smile
Нашият е черен, та и той не е на място Simple Smile

# 542
С риск да завзема темата много - дали някой може да даде акъл как да го променим този проект за голямата баня, че да изглежда добре? Това е от тези "безплатните" проекти, които магазините предлагат, ако поръчаш при тях плочки - т.е. нямаме право на много на брой промени. Питам за плочкте по конкретно. П.С. : Дограмата е тъмно дървесно.
Скрит текст:

# 543
Какво не ти харесва?

# 544
Какво не ти харесва?

Разпределението на плочките, много ми стават сивите сякаш, искаше ми се повече дървесни.

# 545
На мен ми харесва така.На живо ще е малко по-различно.

# 546
  • при него
Cinnamon, на мен много ми харесва тази твоята баня, но то няма как да не ми хареса, като у нас е навсякъде 50 нюанса сиво. Но честно да ти кажа, страхотно е, не бих пипала тази баня. Аз обичам тъмни цветове, но и някак си много добре се е съчетало, супер е! Сега не съм я пипала моята бана, че е горе-долу нова, но ще си запазя твоята идея и сигурно ще произведа нещо подобно, като тръгна да я правя. Много е хубава, стилна, всичко е умерено, подредено. Страхотно!

Вили, за белите контакти, аз съм с черни, всичките аксесоари са ми черни (дори лампите), но ми харесва при теб с белите.  Мисля, че лесно можете да ги смените, ако решите. Иначе, аз например, не се престраших за черна мивка (лични страхове имам) и съм с инокс. Сигурно, визуално, с черна щеше да е по-добре (може би по този въпрос малко съжалявам). При теб много ми харесва как стои с черната мивка.

# 547
CinnamonBun,
Твърде много са нишите. По-добре оставете само тези над тоалетната и махнете тези при душа.

Ако искате повече дървесно, възможни са два варианта:
1. Направете целия под в дървесните плочки. Без друго е по-функционално. Скоро бях в един хотел, в който подът на банята беше с едноцветни сиви плочки - личеше си всяка прашинка и всяко паднало косъмче.
2. Стената зад мивката и огледалото е в дървесния десен (т.е. част от нея с ширината на мивката и огледалото), а душ-зоната и всички останали стени са в сиво. Подът отново целият е дърво. Плюсът на този вариант е, че мивката и огледалото са точно срещу вратата и с акцентната стена зад тях се превръщат във визуален фокус на помещението. По принцип зоната на огледалото и мивката е най-красивата в една баня и е по-удачно, когато се акцентира върху нея,  а не върху тоалетната, примерно.

Пробвайте и различна подредба на сивите плочки. Струва ми се, че стандартното редене ще изглежда по-изчистено и елегантно. А и така на половин стъпка доста ще затрудните майстора, трябва да му имате голямо доверие, защото не се знае какво ще ви сервира накрая.

# 548
По т.1 потвърждавам, САМО АКО нямате точков сифон в тази зона, а единствения ви канал е при душа. С тези плочки не могат да правят наклони майсторите-много са дълги и е трудно постижимо без рязане на дребни парченца.

Във връзка с нишите- аз бих оставила тези в душ зоната, защото там е по логично да се поставят всякакви нужни вещи. Над тоалетната е само за прахосъбирачество. Бих обаче ги издължила на височина и свила на ширина, сега са като някакви прозорци. И другото което ми боде, а млже би и на вас е че самите ниши са “безразборно” сложени без да се съобразят с линията на плочката и фугата. Например ако са по тесни- могат да заемат ширина на една плочка, да почват от края на плочка по височина, така че да има по малко визуални “линии” и да стои по естествено включена нишата.
На мен лично ми е малко мрачна тази баня, въпреки прозореца.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 16:07 от second

# 549
Най-много подът да е дървесен изцяло, но тогава е добре да се види дали няма да те дразни допрян до ламината заради различни нюанси ако са едно ниво с коридора.

Нишите над тоалетната при мен бяха прахосъбирачки. Нишите при душа не бих махнала, иначе трябва етажерка.

# 550
А защо нишите над тоалетната да не се ползват - я някой ароматизатор по-красив, я някоя декоративна ролка тоалетна хартия? Аз с такава идея ги поисках. Може би да е само 1 ?
Със сигурност няма да махна нишите в душ зоната, по-скоро ги искам хоризонтални.

Сега говорим с мъжа ми, че душа ще е вграден в тавана май, защото той иска "голямо" пространство под него, да се въртял без да си удря нищо никъде... мъжка му работа. Не ми пречи да е от тавана така или иначе, ще е голяма, квадратна пита. И сигурно заради големия душ в тавана ще затворим душ зоната изцяло, със стъкло с черна рамка ( трябва да видя от къде мога да поръчам по размер) с плъзгаща врата или нещо такова.

В коридора ще е сив бетон винил, т.е. дървесен под ще е ок.

П.П. : Забравих да спомена, мивката ще е от речен камък, огледалото ще е с лед светлини и тоалетната тук се вижда лъскава, а ще е мат сиво.

# 551
Аз не бих слагала повече
дърво никъде, но мога да дам
снимка за шкаф зад/над тоалетната.
Нашите бани са с пита от тавана и в едната имаме само параван, в другата са плъзгащи врати, затваряши нишата.И от двете не пръска, така че
може да не ви е нужно да се затваря душовото пространство.

# 552
Да, имам и над тоалетната. Сложила съм там нещо си. Никаква стойност не носи, само събира прах. Просто не е практично. Ако да нямаше място за такава мивка където да се държат доп.тоалетна хартия и разни други неща - да - би било използваемо. Но иначе е абсолютно ненужно и натоварва изгледа на банята предвид че са на една стена с различна форма и насоченост.

# 553
Аз не бих слагала повече
дърво никъде, но мога да дам
снимка за шкаф зад/над тоалетната.
Нашите бани са с пита от тавана и в едната имаме само параван, в другата са плъзгащи врати, затваряши нишата.И от двете не пръска, така че
може да не ви е нужно да се затваря душовото пространство.

Това вашата баня ли е? Сивите плочки много ми допадат, от къде са и кой модел?

# 554
За тези сиви плочки говорех и за кухнята.Не е нашата, имам си разни сайтове за декор и си сейфвам идеи за моя ремонт.
Но въпросните плочки ги има и в Бг., има и едни, които имитират като вградени камъчета вътре, много хубави пак.Ще поривя из нета да потърся къде ги у нас.

Общи условия

Активация на акаунт