Проблем с мъжа в семейството

• 14 658
  • 215
  •   1
Отговори
# 75
Но, ако някой тук ти се разкрещи и те напсува, ще получи заслужен бан, нали?

Не. Псувайте си на воля.😄 Не се влияя от негативните емоции на хора, които не познавам.

# 76
Raspberry, мисля, че пропускаш нещо основно и много важно. Мъж, който те обижда и ти крещи, очевидно не те обича. Може да е емоционално зависим от теб, може да е свикнал с теб, може да е привлечен към теб сексуално, и привидно да изглежда, че иска да стои в тези отношения, но любов в картинката няма.
Как е възможно да обичаш някой, и да се държиш като свиня?

# 77
Не. Псувайте си на воля.😄 Не се влияя от негативните емоции на хора, които не познавам.
Но тук не говорим за непознати, а за съпруг, нали? Или той може да псува, а това да се възприема като критика?

# 78
Raspberry, мисля, че пропускаш нещо основно и много важно. Мъж, който те обижда и ти крещи, очевидно не те обича. Може да е емоционално зависим от теб, може да е свикнал с теб, може да е привлечен към теб сексуално, и привидно да изглежда, че иска да стои в тези отношения, но любов в картинката няма.
Как е възможно да обичаш някой, и да се държиш като свиня?

Препоръчвам Ви книгата „Интелигентните емоции” на Франсис Уилкс и ще разберете как може.🙂 Гневът е емоция, шамарите, побоя и психическите отклонения са съвсем друго, но Вие ме питате за обиди и крещене. И моля Ви, не ми определяйте дали мъжът ми ме обича или не. Нито ни познавате, нито (както казахте) се интересувате лично от моя брак, за да Ви давам обяснения.🙂

# 79
  • Най-красивата страна
Мъжът ако е влюбен никога няма да напсува или да нагруби любимата си.Ще се старае да покаже най-доброто от себе си.
Псувни ,обиди и крясъци не са интелигентни емоции,а груба аграрна проява.
Интелигентният мъж може да се скара с партньорката си и без да ги използва.

# 80
Мъжът ако е влюбен никога няма да напсува или да нагруби любимата си.Ще се старае да покаже най-доброто от себе си.

„Влюбен” е етап на една връзка мнооого в началото. След години влюбването вече не съществува, а  се е превърнало в активно чувство на привързаност, признателност и алтруизъм. Вече не сте „обекти” на влюбване, а сте партьори, които споделят еднакви ценности и цели. И това е трудното. Да приемете партньора си като човешко същество, а не само като „мъжът ми е влюбен в мен и ме обожава, аз съм най-готината на света”. Това е нарцистично.

И тук всички се държите така, все едно никога при никакви обстоятелства не сте обиждали никого и не сте повишавали тон. Хайде, стига.😄

# 81
Гневът е емоция, но психолог на човек, който няма идея, че си изразява емоциите неадекватно, няма да ставам.
Негова работа е да се погрижи за счупените си модели на поведение, не моя. Моя работа е да поставям ясни граници - какво отношение към себе си бих приела, и какво не бих.
Топла вечеря, хубав секс, прегръдки и целувки, не мисля, че поставят адекватни граници, ако някой ме е напсувал, обидил или крещял.

# 82
  • Варна
Горе-долу ти схващам логиката и бих се съгласила жена да опита да я приложи, ако примерно тия 15 години са убили емоцията, живеца и на дневен ред са дошли апатията, досадата и битовизмите. Но при явно проявено грубо отношение не бих била съгласна да следвам твоята логика. Най-малко мен такъв мъж ще ме отвращава вече. Не мога да си представя дори да му говоря нормално, камо ли да си легна с него. Познавам се, не мога.

# 83
  • Най-красивата страна
Да,съгласна съм.Влюбването отминава след години.
Но остават привързаност,обич и уважение.
И те са много важни.
Ако мъжът си позволява да крещи ,да ръси обиди и особено да псува,това за мен означава,че 1.няма никакво уважение , 2.няма никакво възпитание и 3.сбъркала съм в избора и трябва да поправя грешката.

Точно пък съпруга ми да ме псува-не,няма как да стане това и да ми е съпруг.
А да правя секс с някой,който ме е обидил или нагрубил е пълен абсурд за мен.

Дали съм обиждала някого?Мога да направя забележка,но не повишавам тон и не обиждам.
Има голяма разлика между това да нахокаш  примерно някой на площадката и да обидиш половинката си.
За псуването-не псувам.Не подхожда на жена някак си...

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 13:58 от Veronikaaa

# 84
Но тук не говорим за непознати, а за съпруг, нали? Или той може да псува, а това да се възприема като критика?

Когато съпругът ми псува или е ядосан, просто нищо не казвам, ако ме псува мен или ме обижда или критикува „Това защо така, защо иначе” (както искате се залавяйте за думите ми), го питам „Кажи реално какъв е проблемът, кое те кара да се чувстваш ядосан и ще го оправим” и той примерно „Дразни ме като оставяш чиния в мивката, защото не мога да налея каната” и аз „Ок, повече няма да оставям чиния в мивката. Друго има ли, което те притеснява?” „Да, вчера не си ми видяла съобщението и това ме кара да се чувствам като невидим за теб” и ей за такива глупости се изясняваме, ама се изясняваме. Когато и на двамата ни е прекипяло, отиваме на разходка до нашето романтично място наблизо и си говорим наши си работи, обикновено завършва с „Благодаря ти за всичко”. Такъв е моят мъж, не се оплаквам, нито искам да го напусна само защото ми е повдигнал тон. ВСЕКИ сам си избира.😄 Въпросът е кое можете и не можете да простите в името на брака си. Аз изневяра и физическо насилие не бих простила никога. Вие пък - крещене и, обиди. Всеки има праг и ценности. А какво да кажем за жените, които остават при мъж, който им изневерява. Всички ще се съгласим, че това е тъпо и гадно, ама ВСЕ още има такива жени. Има всякакви хора, да не налагаме собственото си мнение като далновидно и ПРАВИЛНО.

# 85
Всеки може да се афектира и да се развика, и после да му мине и да се разберат. Стават такива неща.
4 години грозни думи и обиди, в това число и пред детето, авторката казва "непрекъснато", не ми се вписват в описанието как някой се е ядосал за нещо, но иначе обича жена си.

# 86
Всеки може да се афектира и да се развика, и после да му мине и да се разберат. Стават такива неща.
4 години грозни думи и обиди, в това число и пред детето, авторката казва "непрекъснато", не ми се вписват в описанието как някой се е ядосал за нещо, но иначе обича жена си.
Е, 4 години (непрекъснато е много разтегливо понятие и в психологията обикновено значи, че дори честотата да е веднъж дневно или веднъж седмично, на жената толкова й е прекипяло вече, че й се струва непрекъснато)...Ние не знаем какво се случва през остатъка от времето, когато той не я обижда. Аз казах гледна точка - според мен я обижда, защото се чувства притиснат между чука и наковалнята и ДО момента, я който не й каже „Махай се, не те искам, развеждаме се”, все още има лъч надежда.... Също така съпругът не е зле да отиде да си прегледа ПКК и кръвното, защото тези нервни изблици не са полезни нито за нея, нито за него. Ама да се разведеш само заради едното викане....моля ви. Ако има любовница или системно пие или проявява физическа агресия, разбирам, ама това е с викането.........толкова поправимо.....направо ми става жал разводи да стават заради такива преодолими неща....Авторката си е заключила личните съобщ. и тук не коментира нищо, така че информацията е прекалено оскъдна....

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 14:14 от Raspberry123456

# 87
  • Най-красивата страна
А защо жената,която е обиждана и нагрубявана трябва да проявява разбиране и да се старае да оправи нещата?
Не е ли мъжът този,който трябва да разбере,че е неприемливо да се държи така с нея и да се постарае да промени поведението,да овладее емоциите си и да се въздържа от псувни и обиди,ако иска да запази брака си?

Крясъците,скандалите и обидите съвсем не са безобидни,Нарича се психически тормоз и също е вид домашно насилие.
Последствията -здравословни проблеми за жертвата-например тежка депресия,нервни кризи..

# 88
Все по-трудно ми става да те взимам сериозно. "Просто някакво си викане"?! Веднъж дневно или седмично, не е постоянно?! Явно имаш прекалено висока толерантност към грубо отношение, съжалявам, но за мен това е изключително нездравословно. Връзката не трябва да се случва и пази на всяка цена.
Предпочитам неподходящият да ми перне един шамар и да си тръгна веднага, отколкото да стоя с години да лепя непоправимото, и да си вярвам, че някой ден ще бъда обичана и уважавана, просто ако изтърпя достатъчно тормоз.

# 89
Като непрекъснато го възприема авторката, явно е достатъчно често. Докато не я изгони, тя има лъч надежда?
Оххх, не вярвам да го мислиш наистина...
Не беше ли ти написала, че би опитала да оправиш нещата със здрав секс и ако не стане, би се отказала. А това са четири години, по 365 дни всяка, плюс единия ден във високосната година.
Мисля, че даже и ти би си изчакала чакането за толкова време безпросветно викане и обиждане.

Общи условия

Активация на акаунт