Апък аз все повече виждам как не можете да разберете моята гледна точка - никой не е перфектен, гневът е емоция, която хората с нисък праг на дразнимост изливат по различни приемливи или не начини. Това може да се култивира. Не знам защо мъжът е толкова гневен, изказах моето предположение, но жената все още е омъжена и пита за съвет. От гледна точка на брака, ние трябва да приемаме другия човек като човешко същество, а не само като обект на нашите лични изисквания и очаквания. Има и преломни моменти - хора с брак по 30-40 години се развеждат и т.н. Но ако 11 г. Са били ок и после нещата се развалят, ми изглежда като криза в брака, а не симптом на раздяла.
Аз лично не приемам обиди като тормоз, просто защото не позволявам тези обиди да ме определят като човек.😄 Как пък не. Това е моята гледна точка, ако не ви харесва, нп. Аз съм си щастлива така. И не, бракът не е „голямо постижение”. Постижение е да приемеш другия човек като човешко същество. Това е в книгата „Интелигентните емоции”, а не че гневът бил интелигентна емоция, както някой писа.😄