Проблем с мъжа в семейството

• 14 674
  • 215
  •   1
Отговори
# 90
Както казах, имам две теории: едната е, че мъжът й е супер натоварен емоционално от тия разправии и въобще и не се замисля как се чувства жена му (нищо чудно да е блокирал тотално и с високо кръвно), а другата ми теория е, че жената държи на брака си, а той - не. Все пак ТЯ пуска тема тук, а не съпругът, тя търси съвет, а не той. Мъжете, ако не ги питате буквално „Какъв е проблемът ти”, ще отидат през 9 планини в десета с хиляди други начини да покажат раздразнението си - просто не умеят да споделят както ние. И затова като са ядосани, вместо да кажат „Ох, много ме дразни, че си си купила скъпите обувки, вместо да сменя накладките на колата с тия пари”, те не казват това, а започват да викат за някакви съвсем други неща. Най-гадно ще е да не иска да й говори нищо и да не я иска физически и да не иска и за няколко дни да отидат на почивка. Ако всички тия неща заедно с нея не го вълнуват въобще, ама хич, нещата са много зле.....И само да споделя, че баща ми преди да го диагностицират с бъбречна недостатъчност, страдаше от високо кръвно и още не беше изследван и точно така викаше и крещеше, от напрежение и емоционални проблеми (в работата и т.н.). И тогава го изследваха и откриха тези хронични заболявания. Така че нещата са малко по-сложни от „Ооо, събирай куфарите и си тръгвай”, най-вече че мъжът трябва да откликне на нейните предложения. Ако ли не - жалко за усилията 15 години.😟

Апък аз все повече виждам как не можете да разберете моята гледна точка - никой не е перфектен, гневът е емоция, която хората с нисък праг на дразнимост изливат по различни приемливи или не начини. Това може да се култивира. Не знам защо мъжът е толкова гневен, изказах моето предположение, но жената все още е омъжена и пита за съвет. От гледна точка на брака, ние трябва да приемаме другия човек като човешко същество, а не само като обект на нашите лични изисквания и очаквания. Има и преломни моменти - хора с брак по 30-40 години се развеждат и т.н. Но ако 11 г. Са били ок и после нещата се развалят, ми изглежда като криза в брака, а не симптом на раздяла.
Аз лично не приемам обиди като тормоз, просто защото не позволявам тези обиди да ме определят като човек.😄 Как пък не. Това е моята гледна точка, ако не ви харесва, нп. Аз съм си щастлива така. И не, бракът не е „голямо постижение”. Постижение е да приемеш другия човек като човешко същество. Това е в книгата „Интелигентните емоции”, а не че гневът бил интелигентна емоция, както някой писа.😄

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 14:40 от Raspberry123456

# 91
Човек, не е нормално да искаш да ходиш по почивки, и да правиш секс с някой, който те мачка, без значение какви са му причините, не разбираш ли, че още от тук нещата не са ок в разбиранията ти?
Нормалната реакция е това да те отдалечава и отблъсква, а не да те кара да се вреш още повече.
То си е за твоя сметка накрая. Твоето здраве, психика и самочувствие поемат щетите. А като всяка щета, и тази ще трябва да се лекува после.

# 92
  • София

А през това време тя е можело да срещне мъжа на живота си, той жената на живота си и да създадат прекрасно семейство. Ама не, по-добре да се води, че детето има баща, да си съсипят и двамата животите, и по-страшното емоционалността на детето.
Или някой ден може да прочетем за поредната жертва на домашно насилие, всички съседи ще са изумени и ще се казват как той е бил прекрасен и въобще не са очаквали такова нещо. Ама то нищо, де, голяма работа. Той изперкал изненадващо. Развихрянето в леглото е по-важно.

# 93
Е, ние не знаем за 4 г. колко пъти са правили секс, ако са били 1-2 пъти в годината, мисля, че имаме обяснението.🙄😄 Хора, дори мъжът ми да ми е викал и да ме обидил или критикувал, за това си има причина. Ако причината не е в него, значи е в мен. Всеки си избира партньора в живота и аз съм сметнала, че този човек е подходящ за мен и колкото и да ви се струва странно, на мен пък може вие да сте ми странни, но аз не ви съдя.🙂 Аз имах късмет втория път, но жената може да попадне на някой още по-лош, като се разведе. Не я познавам и не знам на къде ще изстреля животът. Просто защо всички гледате отвисоко - бракът колко глави изял и т.н.определения тук. Щом не ви харесва, не се омъжввайте, това си е ваш избор. Но ако Dansina си тръгне в състояние на афект и обида от мъжа си (или може би и вече изпада в депресивно състояние), без сигурна работа и някой да й помага с детенцето, това е страшна мизерия. Много е трудноо.....

# 94
  • София
Raspberry Разбирам какво имаш впредвид. Авторката би следвало хубаво да си поговори със съпруга си, ако разбира се, има самочувствие и увереност, че ще може да се справи въпреки всичко - разбирай несъдействие от негова страна.
Дансина, силно ме смущава фактът, че хем мъжът ти е бил перфектен / преди детето/, хем - мамин син...
Защото ако беше перфектен, нямаше да допусне неговите родители да не уважават теб и решенията ти и да те възприема като пълноправен член на Вашето си семейство. В опит да не видиш това очевАдно нещо, се фиксираш върху свекървата, като главен виновник за проблемите Ви. Не, не е тя, да повторя.
Още нещо малко - свекърите не уважават изборът и решенията на своя син. И друго - помисли и си представи, как това се отразява на детето ти - как ще го нарани, да вижда родителите си по този начин... *Светулчица, социалните не са панацея тук в България ...

# 95
Хора, дори мъжът ми да ми е викал и да ме обидил или критикувал, за това си има причина. Ако причината не е в него, значи е в мен.

А знаеш ли, че има хора, на които каквато и "причина" да им дадеш, те пак няма да паднат на нивото на див селянин, а ще намерят начин да изразят себе си по по-културен и цивилизован начин?
Извинявай, ама да вика и обижда, защото имало чиния в мивката, и видиш ли, му пречела (или всякакъв такъв абсурден пример)... това е несериозно и на мен ми говори за много незрял и неосъзнат човек.

# 96
Намерих старата тема. Толкова е объркано с тези роднини, Jeeeeez😵 Смело мога да кажа от ролята на наблюдател, че те създават напрежението в брака ви, с постоянното си присъствие и досаждане. 100% не е от Вас и съпруга Ви. Трябва да ги отбягвате лека-полека. Гледането на племенници - също. Веднъж в годината разбирам, ама това всяка седмица.... Не се обиждайте на мъжа си, явно много му писва от тях, но си го изкарва на Вас, защото сте му съпруга и като някъв скачен съд се опитва да си излее емоциите, защото върху роднините не смее - наследства и темподобни..... Намерете начин заедно да организирате живота си само тримата - така никой няма да има право да ви се меси в отглеждането и отношенията. За мен този брак си струва, ако съпругът Ви е готов да си създадете свое семейно ложе в буквалния смисъл - без апартаменти на баби, снахи, ключове, аааааа неее...😵😵😵 Намерете компромисни варианти - хем да поддържате връзка с роднините, хем да не Ви изкарват извън строя Вас и мъжа Ви.

# 97
Е, ние не знаем за 4 г. колко пъти са правили секс, ако са били 1-2 пъти в годината, мисля, че имаме обяснението.🙄😄 Хора, дори мъжът ми да ми е викал и да ме обидил или критикувал, за това си има причина. Ако причината не е в него, значи е в мен. Всеки си избира партньора в живота и аз съм сметнала, че този човек е подходящ за мен и колкото и да ви се струва странно, на мен пък може вие да сте ми странни, но аз не ви съдя.🙂 Аз имах късмет втория път, но жената може да попадне на някой още по-лош, като се разведе. Не я познавам и не знам на къде ще изстреля животът. Просто защо всички гледате отвисоко - бракът колко глави изял и т.н.определения тук. Щом не ви харесва, не се омъжввайте, това си е ваш избор. Но ако Dansina си тръгне в състояние на афект и обида от мъжа си (или може би и вече изпада в депресивно състояние), без сигурна работа и някой да й помага с детенцето, това е страшна мизерия. Много е трудноо.....
Raspberry, ти даде пример, че си се опитала да се справиш с проблемите с мъжа ти и не е станало, и сега си с друг. Ти съвет не искаш, не бих ти и давала. Оправяш си се. Аз също се оправям. Защо от това следва, че ние гледаме отвисоко и да не сме се омъжвали? Не разбирам какво искаш да кажеш.

Само да кажа по повод болднатото, че хората не живеят само и единствено по двойки.

# 98
Казвам го, защото тук моми, които не са си полагали подписа, дават съвети, все едно са минали през всичко. Опитах се да обясня, че като сключиш брак, има „ние”, а не „аз и оня там, мъжът ми”, забравете за егоизма... И коментари защо съм мислила, че бракът е „голямо постижение” и т.н. и т.н. Някой даже сравниха БРАКА с „правене на с...ки”😄😂

# 99
Като цяло просто имаме криза в брака. Той е като монета с две страни… Има моменти в които е спокоен и грижовен. Правим секс почти всеки ден, но ако пропуснем 2-3 дни, забелязвам че става нервен. Дразни го всичко…. Аз, детето, което проявява характер, майка му и т.н. Живеем отделно от свекърите. Не сме млади влюбени, просто е останало привързаността и уважението. Най-лесно е да се разведа, каквото и да ми струва това. Разправиите са ни на приливи и отливи.Говорих и със свекървата за нащите проблеми. За повечето неща е съгласна с мен. Съгласна е че сина и е нервен, понеже започна да се държи грубо и снея. Гони я от вкъщи, казва и : изчезвай от тук и т.н. Но въпреки всичко си личи че той поддържа мнението на майка си и като каже нещо и хоп той се хваща за думите и, както и на свекъра, който по принцип е дървен философ. По рядко ходим при свекърите. Само когато идва на гости и сестра му. Подразбраха че не трябва да се мешат в отношенията ни. Искам да кажа че съм имала приятелки в ученическите и студентски години, но след това пътищата ни постипенно се разделиха. Всеки тръгна по своя път

# 100
Хора, дори мъжът ми да ми е викал и да ме обидил или критикувал, за това си има причина. Ако причината не е в него, значи е в мен.

А знаеш ли, че има хора, на които каквато и "причина" да им дадеш, те пак няма да паднат на нивото на див селянин, а ще намерят начин да изразят себе си по по-културен и цивилизован начин?
Извинявай, ама да вика и обижда, защото имало чиния в мивката, и видиш ли, му пречела (или всякакъв такъв абсурден пример)... това е несериозно и на мен ми говори за много незрял и неосъзнат човек.

Аз казах в примера, че крещенето му било ВСЪЩНОСТ заради невидяното от мен съобщение - почувствал се невидим, а не заради чинията. Но това биха го разбрали само зрели хора+четящи между редовете.

# 101
Dansinа, детето планирано ли е? Какво го прави толкова нервен, в работата му каква е ситуацията? Стероиди взима ли? Заболявания някакви? Много ми е странно това всичко да е било ок и изведнъж да се е променил.

# 102
Dansinа, детето планирано ли е? Какво го прави толкова нервен, в работата му каква е ситуацията? Стероиди взима ли? Заболявания някакви? Много ми е странно това всичко да е било ок и изведнъж да се е променил.

Да детето е планирано и чакано две години… Преди си беше ок всичко, докато не родих и всички започнаха да се месят. Той започна да става нервен… детето плаче, не може да излезе с приятели, не може да се наспи, тръгне навън аз го питам: сега къде ще ходиш? Кога ще се прибереш и Т.н Започна да вдига кпъвно в последно време…
Не ми изневерява
Казва че ме обича, но само на думи според мен

# 103
Препоръчвам Ви книгата „Интелигентните емоции” на Франсис Уилкс и ще разберете как може.🙂 Гневът е емоция, шамарите, побоя и психическите отклонения са съвсем друго, но Вие ме питате за обиди и крещене.
Явно говорим на съвършено различни езици, след като намираш обидите и крещенето за интелигентни емоции.

# 104
Текст на Вашето мнение

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 21:08 от Raspberry123456

Общи условия

Активация на акаунт