Проблем с мъжа в семейството

• 14 862
  • 215
  •   1
Отговори
# 105
„Кажи реално какъв е проблемът, кое те кара да се чувстваш ядосан и ще го оправим” и той примерно „Дразни ме като оставяш чиния в мивката, защото не мога да налея каната” и аз „Ок, повече няма да оставям чиния в мивката. Друго има ли, което те притеснява?” „Да, вчера не си ми видяла съобщението и това ме кара да се чувствам като невидим за теб”

Не, казала си точно това, което се разбира от написаното. Ако ситуацията е друга, то намери начин да се изразяваш по-ясно.
И ооо горкият, чувствал се невидим, и решил, че като се разкряка за чиниите, ще бъде забелязан. Точно както би направило и едно 5 годишно.

Мисля, че хората си доказват любовта точно с действия. Да дрънкат измислици, е лесно. Това, което изисква реални усилия е да направиш нещо за другият.

# 106
Добре, а с попорастването на детето не се ли подобряват нещата поне с плача и с неспането? Сега мъжът ти не излиза ли с приятели? Тъй като си твърдо решена да си запазиш брака, може би просто го остави да си прави каквото си иска без да го питаш къде излиза и кога ще се връща. Може би му липсват времената без отговорности и задължения. Като му се излиза - да излиза. По-добре, отколкото да те обижда. Съжалявам, не ти е лесно.

# 107
Препоръчвам Ви книгата „Интелигентните емоции” на Франсис Уилкс и ще разберете как може.🙂 Гневът е емоция, шамарите, побоя и психическите отклонения са съвсем друго, но Вие ме питате за обиди и крещене.
Явно говорим на съвършено различни езици, след като намираш обидите и крещенето за интелигентни емоции.
Книгата се казва „Интелигентние емоции”. Никъде в книгата не пише, нито аз твърдя, че „обидите и крещенето са интелигентни емоции”. Даже написах ясно и точно - гневът е емоция, а обидите и крещенето са необщоприети начини за изразяане на тази емоция. Къде видяхте да съм писала, че интелигентни?!😵

# 108
Добре, а с попорастването на детето не се ли подобряват нещата поне с плача и с неспането? Сега мъжът ти не излиза ли с приятели? Тъй като си твърдо решена да си запазиш брака, може би просто го остави да си прави каквото си иска без да го питаш къде излиза и кога ще се връща. Може би му липсват времената без отговорности и задължения. Като му се излиза - да излиза. По-добре, отколкото да те обижда. Съжалявам, не ти е лесно.
Да вече детето не плаче и си спим
Не съм го спряла да излиза
През уикенда излизаме дори само двамата вечер, майка ми гледа детето и така
Не му липсват приятели за кафе през деня. Работното му време не е определено…
Когато той се държи грубо и аз му отговарям по същия начин и това не му харесва…
Мрази да му противореча, но за бога какво да направя като съм права не само за себе си

От опит знам, че когато един мъж казва „Обичам те”, дори да не го показва с действията си (целувки, прегръдки), значи все още има чувстсва. Ако нямаше никакви чувства към Вас, щеше да е студен като камък и даже заветното, като го питате
„Обичаш ли ме” и той е „Айде, стига с тези
романтични глупости”. Или някъв се замисля какво да отговори.......🙄
Казва ми: Обичам те много, но много ме ядосваш! Направо полудявам

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 00:50 от Не се сърди, човече

# 109
От опит знам, че когато един мъж казва „Обичам те”, дори да не го показва с действията си (целувки, прегръдки), значи все още има чувстсва. Ако нямаше никакви чувства към Вас, щеше да е студен като камък и даже заветното, като го питате
„Обичаш ли ме” и той е „Айде, стига с тези
романтични глупости”. Или някъв се замисля какво да отговори.......🙄

А ако го питате „Кое по-точно те ядосва?”, какво казва?😟 Или спира да говори?

# 110
Но вие двамата сте точно един за друг. Нямаш никакви основания да се оплакваш. Господ наистина е събирач. Нали изпусна пара с темата? Значи всичко е ток и жица при теб. До следващата ти тема.

# 111
Споделянето на опит е личен избор, не е изискване за писане на коментари в темата.
Ще кажа само, че не се докарах до там, че да ми стане и съпруг един такъв "избухлив" екземпляр.

Това е ок, щом сте щастлива и напълно удовлетворена от живота.👏🎉

Нали и аз това попитах няколко пъти вече - като има мъж, да даде съвет: как му показва, като е сбъркал някъде. Тя писа, че БИ си тръгнала. Или има перфектния мъж/съпруг до себе си, който никога не бърка (хаха), или е г-ца.😂

# 112
О, със сигурност се чувствам много по-добре, след като изхвърлих боклука. Добре, че нямаше хора около мен, които да ме убеждават в обратното.

Ти смяташ, че само отношенията в брак имат значение, и влияние върху живота на хората ли?

# 113
От опит знам, че когато един мъж казва „Обичам те”, дори да не го показва с действията си (целувки, прегръдки), значи все още има чувстсва. Ако нямаше никакви чувства към Вас, щеше да е студен като камък и даже заветното, като го питате „Обичаш ли ме” и той е „Айде, стига с тези романтични глупости”. Или някъв се замисля какво да отговори.......🙄

Ама как топли това "Обичам те"  ако на следващия ден ме ругае и псува.  Не, няма чувства. Бих казала, че е емоционален шизофреник.  Мъж, който не може да владее емоциите си, не знам как би му се имало доверие.
Аман от принцове, които са център и всички трябва да стъпват на пръсти около тях.

# 114
Само поста на авторката прочетох,за което се извинявам,но нямам време сега.Аз си запазих семейството заради точно такава свекърва,разведох се навреме и семейство сме аз и двете ми деца.Три години след развода, фактите говорят,че не съм сгрешила и
не съжалявам за нищо.Заради отношението на другата рода, заради поведението им, децата не контактуват с тях,но ги виждат редовно, защото такъв е законът.Така и не успяха да създадат връзка с децата,това са хора,на които не им идва отвътре да бъдат човечни и обичащи.Една хубава дума за мен не съм чула 15 години,халал да им е синът им сега.И не на последно място-много по щастливи и спокойни сме сега,а това за децата е най-важното!Успех с избора и решенията!

# 115
Прочетох за високото кръвно и ми стана смешно. В нашия род почти всички са хипертоници. Аз от млада съм с високо кръвно. И?
Нито крещя, нито обиждам хората, оправдавайки се с високото си кръвно. Мисля, че си личи и по начина, по който пиша във форума, че съм доста спокоен човек. Не се ядосвам, ако някой е на различно мнение от мен, нямам навика да обиждам хората. И в реала съм си такава.

Хипотезата, че някой се държи грубо и заядливо или агресивно поради високото си кръвно, спокойно може да я забравите. Не е от това. Grinning

# 116
  • София
По тая логика с високото кръвно моя мъж трябва да е Хитлер и в къщи да му козируваме,а пък той е една блага душица. Не мисля че едното има нещо общо с другото😀

# 117
А сега се оказа, че и майка си гонел от тях и й се дразнел. Нали беше мамино синче? Наистина не мога да си представя какво иска човека, освен да кажем свобода от ангажименти. Rolling Eyes

# 118
Ам да го освободи авторката, кво чака.. ама тя сее хванала като лепка "не, тоя ще е" и край.. и си търпи. Няма оправия. Няма вълшебни хапчета за груби съпрузи.. има само шут отзад

# 119
  • Най-красивата страна
Съвсем нормално е бебе да плаче и да не можеш да се наспиш през първите 2 години,както и да нямаш време да излизаш с приятели.
Нашето бебе така ревеше,че и съседите чуваха..Мъжът ми ставаше заедно с мен,ама не се дразнеше,а се притесняваше и помагаше с памперса..
Но след като си станал родител си длъжен да си поемеш отговорностите.Бебето е отговорност и на двамата родители.

Несериозно е таткото да се дразни,да крещи ,защото не можел да се наспи.
Това е поведение на човек незрял и неготов да бъде родител.

Да,съгласна съм,че в брака трябва да се правят компромиси.Приемливи разбира се.
Но не само от единия партньор ,а от двамата.
Без взаимно уважение не може да има щастлив брак и нормално семейство.

Да,гневът е емоция,но от един зрял човек се очаква да контролира емоциите си.
В случая-днес мъжът крещи и обижда  жена си,утре по същия начин ще крещи и обижда  детето .А това е изключително вредно за детето.
С такъв аз лично няма да имам никакво желание да отида на почивка,а за секс въобще дума не може да става..

Високото кръвно въобще не е оправдание за грубо поведение.

Общи условия

Активация на акаунт