Проблем с мъжа в семейството

• 14 535
  • 215
  •   1
Отговори
# 60
  • София
ч

Аз се разделих с бащата на дъщеря ми, когато тя беше на 10 месеца. Без дума лоша да ми е казал, камо ли обида и лошо отношение. Просто нямаше любов. И реших, че това е достатъчно основание, че не бива дъщеря ми да расте с този модел. Тя трябва да знае, че двама души се събират, за да бъдат щастливи, да се подкрепят, да си помагат и да разчитат един на друг.
Живея сама с нея, да, признавам, че не бях на квартира, а в собствено жилище, но трудностите си ги имаше. Счупих си главата отзад на черепа, когато тя беше 4-годишна и съм била в безсъзнание. Имала съм моменти, в които няма кой чаша вода да ми донесе, на мен ми се върти стаята и не знам на кой свят съм. Когато беше малка, с три висши образования за хигиенистка не ме взимаха. Но детето ми ВИНАГИ е имало топъл обяд, СПОКОЕН СЪН и най-вече ЛЮБОВ и ХАРМОНИЯ.
Когато давам съвет на някого първо си представям какъв съвет бих дала на дъщеря си. Е, няма начин да я посъветвам да стои да прави с...ки на някакъв, който я обижда и малтретира (психически, физическото е следващото). От малка я подкоковавам и се надявам да го възприеме.
Признавам, че не ми се е случвало. Просто, защото след първата обида ще има разговор, че втора няма да има. А, ако все пак се случи да има ще му дам такава начална скорост, че ще се наложи да вземе разстоянието от София до морето за около 6 минути и 34 секунди! ОСОБЕНО, ако има дете в картинката!

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 13:06 от Светулчица

# 61
Е, щом е нямало любов.....за какво говорим въобще. То брак без любов и желание и от двете страни е едно нищо.

# 62
Raspberry123456, кому е нужно и полезно това търсене на път към насилника на всяка цена? Значи той обижда, мачка, тормози, а насреща му стои жена, която се чуди как по-добре да се чекне в леглото? Т.е. поведението му е възнаградено, излиза, че все пак е прав, че тя е виновна за всичко, по никакъв начин не се показва, че всичко си има последици, че е минал някаква граница.
Резултатът от това ще е уважението му към тази жена да стане още по-малко, и границите да се нарушават все по-грубо, все по-често, все по-лесно.

# 63
Но аз доколкото разбрах жената, той й викал и я критикувал, това е поправимо, когато се вземат мерки о'време.
Не зная дали е поправимо, но за мен е абсолютно неприемливо мъжът ми да си позволява да ми крещи. Освен това, не считам, че да обиждаш и псуваш някого е еквивалентно на критикуване. За когото това е приемливо, да търпи и да поправя.

# 64
  • София
Като жена която е от разведено семейство и вече с дете съм разбрала едно! Няма го това “страх ме е да расте без баща” Точно щото майка ми го беше допуснала живеех в мъчение 15 години докато не се разделиха,а след това всичко си дойде на мястото. При положение че един мъж не става нито за баща,нито за съпруг му казваш чао и това е. След време ще започне освен прихически и и физически да те наранява и какво? Пак ще си траеш ли заради детенце?

# 65
  • Варна
Хората са различни. Има някои, на които границите им са много разтеглени и търпят.

# 66
Като цяло, интересно е как тема със заглавие "Проблем с мъжа в семейството" завършва с въпроса "Как да туширам свекървата?"
Че мъжът е проблемен, проблемен е. И то много. Но е факт, че авторката има да реши доста проблеми в собствената си глава. Например, идеята, че като разкара свеки, ще успее да дресира оня питекантроп, а.к.а. мъжа ѝ, и ще го превърне в нормален Homo Sapiens. Мдадамм, точно така ще стане. Ето, Малинката може да ѝ даде идеи как потрошен от секс Неандертал става венец на природата.

# 67
Хората са различни. Има някои, на които границите им са много разтеглени и търпят.
Сигурна съм. Всеки сам си решава колко ла**а иска да изяде, но да не съветва и другите да правят същото, защото за някои, пътят наобратно към нормален живот става невъзможен.

# 68
Raspberry123456, кому е нужно и полезно това търсене на път към насилника на всяка цена? Значи той обижда, мачка, тормози, а насреща му стои жена, която се чуди как по-добре да се чекне в леглото? Т.е. поведението му е възнаградено, излиза, че все пак е прав, че тя е виновна за всичко, по никакъв начин не се показва, че всичко си има последици, че е минал някаква граница.
Резултатът от това ще е уважението му към тази жена да стане още по-малко, и границите да се нарушават все по-грубо, все по-често, все по-лесно.

Зависи. Както вече казах, моят съпруг е бил нервен и избухлив, но сме го преодолявали.
Аз не мисля, че това го прави насилник.😄😄😄😄😄😄 Смятам и че съпругът на Dansina не е насилник - просто е изнервен до краен предел от роднинските припирни.
Има много полезни книги по темата за емоционалната интелигентност и типовете агресия и т.н.
Ето един пример: тук във форума никой не ми крещи и получих малко обиди, но виждам как хора се опитват безуспешно да омаловажат мнението ми и да ме унижат публично. Дали това не беше определението за „насилник”? Хм...........

# 69
  • Най-красивата страна
Женена съм повече от 20 години.
Любов и уважение има помежду ни.
И съпруга ми има нерви и аз имам нерви и със свекървата не се разбираме.Случвало се е да спорим,някой да е сърдит...Моят характер никак не е мек..
Но обиди никога не сме си разменяли и нито веднъж не ме е напсувал.Тон не си повишаваме.
Точно родителите ми са ме научили,че трябва да уважавам себе си и да не търпя грубо отношение.

Чета тук невероятни съвети и даже не мога да си представя как се случват такива неща.
Значи той ще я псува,ще я обижда,ще крещи ,а тя трябвало да ,,го скъса в спалнята,,....Тоест да се унижава още..

Аз ако съм на нейно място въобще няма да го пусна в спалнята тоя грубиян,че може и от апартамента да го изритам даже,а за секс изобщо не може да се говори.....
Ако жилището е негово на момента си събирам нещата,вземам си детето и се махам.
Компромиси,да се запази брака?
Да,ама Мунчо е този,който трябва да промени поведението си,да се извини на жената и да положи усилия да се промени.Не тя.
Тя е жертвата в случая.

# 70
Ето един пример: тук във форума никой не ми крещи и получих малко обиди, но виждам как хора се опитват безуспешно да омаловажат мнението ми и да ме унижат публично. Дали това не беше определението за „насилник”? Хм...........
О, никой не те е обиждал. Всички те критикуват (според твоите критерии за критика).

# 71
Те някои и пребиват и убиват докато са "изнервени до краен предел". Може би и на тях просто им липсва малко хубав секс, за да станат принцове?
Докато не разберете, че всеки носи отговорност за поведението си, без значение обстоятелствата какви са... ще си търпите обидите, а някой ден - вероятно и шамарите.

# 72
О, никой не те е обиждал. Всички те критикуват (според твоите критерии за критика).

😄😄😄😄😄
Няма да допусна такова отношение към мен, ако не се промените, събирам си куфарите и си тръгвам.😆😆😆😆

Не че ще станат „принцове” от секса, ама....както и да е. Наистина. Пожелавам на Dansina да намери най-подходящото решение и да бъде щастлива, каквото и да избере.🙏💖

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 13:22 от Raspberry123456

# 73
Но, ако някой тук ти се разкрещи и те напсува, ще получи заслужен бан, нали?

# 74
Здравейте, с мъжа ми сме заедно от може би 15 год. От 4 години сме законни съпруг и съпруга. Имам прекрасно детенце на 4 г. Преди да родя отношението на съпруга ми към мен беше перфектно.
….
Непрекъснато за най малкото нещо съм обиждана с най грозните думи дори пред детето. Не ми е посягал. Малко по малко започнах да изстивам брагодарение на обидите които ръси по мой адрес и по адрес на мойте близки. Искам да си запазя брака заради детето. Не искам да расте без баща. Дайте съвети. Как да туширам свекървата да не се меси в нашето семейство. Какво да правя
Може да съм Тома неверни, но не си представям мъж, когото познаваш 11 години като перфектен, изведнъж рязко започва грозно да обижда. Нещо му е имало и преди, не може току-така от възпитан да стане невъзпитан, от толерантен - нетолерантен.

Но пък знам прекрасно как се измята свекърва след раждането на внуче. Аз не я разбирам тази промяна, предполагам, че е, защото тази свекърва вижда начин да се реализира и да доминира, защото вече е гледала дете. И ако този променен мъж се води по нея и изкарва наяве неща, за които даже не се е предполагало, че ги има в него, и това продължава 4 (четири!) години... то жена му да разчита, че той пак по чудо ще се промени, било от супер секс, супер къщовничество и други супер чудеса.... ми се вижда не само крайно оптимистично, но и напълно нереалистично очакване.

Общи условия

Активация на акаунт