Нашите цветя - обща тема 14

• 30 022
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Цинията ще държи ли на южен балкон с мнооооого слънце и много жега?

# 331
Аз взех от тези, само тях имаше във ФФ, надявам се да излязат шарени, не само жълти. Никога не съм имала калдъръмчета.

# 332
Тези вторите,които ви показвам са от 25 март.Февруари сложих половината пакет и миналата седмица остатъка и видяхте пак резултата.
Blackcat6 тези не съм ги виждала,но аз пробвам с на тази фирма семена.Миналата година с тези
Скрит текст:
А тази взех от този вид
Скрит текст:

# 333
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цинията ще държи ли на южен балкон с мнооооого слънце и много жега?

да, проверено миналото лято Simple Smile
на всекидневни температури над 40, в сандъче. ограниченото количество пръст е допълнителен фактор - изсъхва много бързо, а и се напича от слънцето и топлия въздух.
поливах всеки ден. рано сутрин преди жегата.

# 334
Взела съм семена за топкарамфил. Случайно намерих из двора саморасли, разсадих и вече в целия двор имам. Обаче на пакетчето със семена излиза едва ли не, че като насадя сега, ще има растение и цвят догодина. Така ли е?

# 335
Неее 😀 поне моите първата година излизат на дръжка единично цветче, втората година са ТОП от цветчета на една дръжка 👍
Търсих снимка за доказателство , но явно са в стария телефон.

# 336
Аз затова си вземам готов разсад. За няколко дни се превръщат в истинска цветна и ароматна еуфория.
От тази вечер:

# 337
Аз си събирам семена и после сея пак,но не се променят. Пак са си топ. Показвала съм ги доста.

# 338
  • Бургас
Разкошни са,момичета!
Вчера една дружка ми напълни една голяма платняна чанта с мушки. Едва сега имах време да ги бучна лекичко в пръст,да не стоят втори ден на сухо. Дано имам време утре да ги насея както трябва.

# 339
Ехааа, Ени, Магни прекрасни са - страхотни цветове Heart Eyes Purple Heart !
И аз в неделя засадих мушката, но май са холандски и не съм очарована, дано все пак се хванат.

# 340
Какво им има на холандските цветя?

# 341
Ами форсирани са и трудно се адаптират към нашият климат, и за съжаление бързо умират. Поне това е моят опит.

# 342
Огромна част от цветята които купувам са холандски. Нищо им няма, даже са чудни. Климатът в България се различава от холандския много малко.

# 343
Климатът в БГ е континентален, с изключение на черноморието. В Холандия е атлантически, при мен на север също. И даже съм в друга температурна зона.
Температурите са подобни като в България, но климатът не е само температура, за растенията разликата е голяма и страдат.
Нати, можеш да ги адаптираш. В началото поддържай повече въздушна влага около тях, например в по-дълбока подложка с камъчета и вода, саксията е стъпила върху камъчетата и не е постоянно мокра, но водата се изпарява и овлажнява листата. И да не ги пържи слънцето целодневно. Също разликата между дневни и нощни температури е по-малка тук, но това не се сещам как да го имитираш.

# 344
Я да ви питам и за ранункулуса, как се гледа на жежко слънце? Миналата година мислех да купувам, ама нещо се заплеснах по бегонии, кой да ми каже, че тези от грудки не държат на слънце...

Общи условия

Активация на акаунт