Нашите цветя - обща тема 14

• 30 022
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
На мен тук момичетата ми казаха, че не може. Обаче във всяка градинка около нас виждам поне една шефлера - целогодишно. В саксия или директно в земята. Мисля моята това лято да я изкарам на терасата.

# 376
Може,но на сянка. Позната си я изнася на терасата,където не я пече и седи там цяло лято. Моята за час я напече и опадаха повечето листа. Аз сянка нямам,за това-вътре.

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple SmileSimple Smile Simple Smile магни, при теб може да е навън цяло лято, цяла зима. показвала съм ви ги цъфнали, показвала съм и плодовете. Simple Smile тук използват шефлерите за жив плет.

в България не стават за навън. измръзват зимата.

# 378
Някой знае ли какво е това и дали мога да го хвана от клончета? Приложение ми казва, че е олеандър, но не ми се вярва.

Самоназначих се за отговорник по цветята на работа, че са станали безобразни по време на пандемията.

И да питам, банан може ли да се хване от издънка? Има един огромен на работа, който половиният е изсъхнал, но има една издънка от три клончета дълги към 30 см. Ако мога да я измъкна с някакви корени ще е хубаво.

# 379
Прилича на драцена. За размножаване се отрязва от върха на по голям клон.

# 380
Да, май е драцена рефлекса.
Нищо не стана с банана. С две колежки дълбахме, дърпахме, накрая счупихме издънката.

# 381
Еднакви си ги избрах. Двечки се събраха, прекрасен цвят сьомга.

# 382
Еднакви си ги избрах. Двечки се събраха, прекрасен цвят сьомга.
 КАКВО  правим ,когато прецъфтят 😊

# 383
Премахваме прецъфтелите, и се радваме на новите. При мен цъфтят и зимата. Ако не ги изядат гъсениците 😡

# 384
От къде е това хубаво едро, сочно и напъпило мушкато? Много добри!

# 385
В Кауфланда, в който бях днес беше пълно с мушкато.Пиша,защото страшно много хора го харесват това цвете,но не видях цената им.Аз лично не ги харесвам и ги подминах.Имаше и много красиви хризантеми 3 различни цвята в саксия за 4 и нещо.Поръчак на сестра ми да ми купи,за да ме я нося аз,че съм пешеходец 😁😆.Аз пък си взех една депладения от Лидл.
Вчера сложих семена на два вида винки,два вида босилек, два вида мащерка,мента,риган.Ще чакам сега да пораснат силни и здрави растения.
Още се чудя дали искам петунии и дали една готова да си купя или пак да се мъча със семена.

# 386
Имам от тази трицветна хризантема (но бялото май изчезна - вече е само розово и жълто). Вече е на 3 години и в момента е изкарала нови листа. Много съм доволна, здраво растение излезе Simple Smile

# 387
От къде е това хубаво едро, сочно и напъпило мушкато? Много добри!
Аз живея в Малта. И за първа година попадам на такива големи и пълни с пъпки мушката. В пет шопа от който купувам храна за куч. Само за две евро бройката. Имаше десетки наредени на улицата. Червени, розови, сьомга, бели, фуксия - очите ми останаха. Добре че бях с моторетката иначе щях да награбя много повече от две. А дори не съм фен на мушкатото.

# 388
И аз взех дипладения, този път само една. Всички стари отидоха  коша. Не мога да им хвана цаката на презимуването и това е.

# 389
  • Бургас
Лелеее,мушкатото е трепач! 🤩❤️

Общи условия

Активация на акаунт