Нашите цветя - обща тема 14

• 30 012
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • Мадрид / София
За тези поливачки нямам отзиви, но от предишни теми останах с впечатлението, че  номера с връв и съд с вода е най-качествен.

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
точкавото е аукуба.
не знам дали ще стане във вода, но нищо не губиш ако пробваш Simple Smile

# 362
Ами да,натопих го,пък каквото стане.
Ии да се похваля-разрових костилките от фурми,едната само де. Пуснала е едно бяло коренче надолу,чакам нещо и нагоре да тръгне. 😊🥰

# 363
Аукуба японика е. Две клончета съм си чупвала - едното е засадено вече, пусна корени във вода, но дълго време седя. Второто ми изсъхна и не пусна. Дано се получи при тебе.

# 364
  • Мадрид / София
Костилките от фурми с острата част ли се бодват или с по-кръглата?

# 365
Акуба, имат рогчета по листата, на кротона е гладка линия. Много бавно растат, може би затова трудно пуска коренчета.

В темите назад се оплаквате от мравките, само не разбирам защо? Ядат цветята ли?
Ами аз забелязвам, че като се появи мравчена купчинка и до нея мрат цветя, специално по-деликатните, разни увивни загубих, и едно младо тип трендафил, съхнат веднага като се нанесат мравките. Едни оранжеви са. Съседите веднага действат и мравките се мъкнат у нас, вече ми писна и ще им сипвам противомравчен прах, че цветята много поскъпнаха, а в градината седят няколко голи стойки. С черните мравки нямам чак такъв проблем или поне не се забелязва, но дълбаят точно до къщата и в тоя сезон намирам по една-две в банята и в кухнята, ММ много се дразни и сега е посипал пред вратата да ги спира.

# 366
Децата си играеха на една поляна.А аз снимах "диви"цветя

И от градината на баба и дядо

# 367
Костилките от фурми с острата част ли се бодват или с по-кръглата?
Полегнали ги сложих аз. 😃

# 368
Aз не съм сяла от фурми. Моите са кръгли, нямат остра част и както сваря така ги заравям. Simple Smile
Момичета ще задам един глупав въпрос. Искам да сложа мушката в сандъче, как ще са по-красиви според вас? Различни цветове или еднакви? Три ще се съберат.

# 369
Магни, аз обичам да са ми еднакви, но то си е на вкус.

Постоянно донасят листни въшки по цветята.
Нали са си работливи, аз не смогвам да опръскам толкова, колкото те донасят Grinning
Иначе самите мравки не ми пречат изобщо. Даже за божурите са полезни.

В грешка сте! Мравките са полезни, не ги убивайте, моля Ви! Те се хранят с листни въшки. Ако има листни въшки, измийте цветята със  сапун и вода, оставете на сянка да се изсуши и напръскайте с Възтак.  Купува се от агро аптека, няколко капки във фъскалка с вода и готово. Ако цветята са на задушно и топло място хващат въшки.

Не пръскам мравките, а въшките, и то точно с веро и сапун. Засега не ми се налага да ползвам друг препарат. Но както съм го написала, не се разбира кое пръскам Blush

# 370
Фурми мнооого отдавна са ми расли просто боднати в саксийка, няма нагоре-надолу, расна, но после не издържа дълго. Сега четох че никнело от средата, значи действително няма значение. Важното е да е топло, стайна температура, а моите са на външна в момента, мисля да  ги оставя така пък каквото излезе. Имам още фурми 😁Дори едните са големи, ще сложа сега и от тях, вече четох повече как трябва да се прави, значи първо се киснели във вода, после се рътят увити в мокра салфетка и чак като покара тогава се мести в саксия, 6-8 седмици Stuck Out Tongue Winking Eye Сега мисля да ги почна така, и без това ми се яде нещо сладко Smile

Нещо от вън

# 371
  • София
Това растение е външно. Не е Кротон.  Не се сещам за името.

# 372
Аз пък никога не съм имала проблем с мравки по цветята, дори в градината. А листните въшки ги пръскам и толкова. Astonished  Имахме проблем с мравки вътре в къщата, но се махнаха.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 20:51 от norik

# 373
  • Мадрид / София
Костилките от фурмите ги боднах направо без да им угаждам та каквото стане. То и без това там дето ги боднах не им е мястото (в саксия с алокация). Ако тръгнат ще трябва да ги вадя.

# 374
Здравейте шафлерата става ли за на вън да се отглежда

Общи условия

Активация на акаунт