Нашите цветя - обща тема 14

• 29 981
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
къде е това? високо в планината и по-на север?

при нас дори високо в планината страдат лятото и рядко оцеляват.

# 571
200 метра надморска височина, не много на север. Лятото като пече, пече много зле. Живяла съм в южна страна, тук жегите и слънцето се усещат много по-лошо.

За теменужките, вероятно има безброй хибриди съобразени с климата.

# 572
Simple Smile радвай се.
при нас не ставаше - нито в дунавската равнина, точно на брега на Дунав, нито в София, нито до София, в планина и на близо 800 метра надморска височина.

# 573
Добри, при теб сега отглеждат ли се теменужки в някой сезон? Мисля, че в България сухият въздух ги мори най-много. При мен е целогодишно влажно, и теменужките само в най-големите жеги се спаружват, иначе си цъфтят почти целогодишно. Това и на вилата ни в полите на Рила не се получава, даже и в детството ми, когато там лятото се спеше със зимен юрган и дори през деня рядко беше горещо.

Рододендроните са ми от любимите храсти, не искат обгрижване. Растат сравнително бавно, моите са на 3-4 години и още не съм ги рязала. Имах и един голям, в две последователни години му направих радикално подрязване, че беше престарял, и оттогава не съм го пипала.

# 574
Теменужките са във вихъра си!
Но наистина лятото се удължават и ги махам.

Мускари сложих есента - много големи и красиви са станали! Дано не са някой хибрид и да изчезнат.

# 575
Зелката се размножи, моля гласувайте какво да ги правя и как, да оставя заедно или да късам и пресаждам? Просто да откъсна и бодна в почвата ли, да чакам да пораснат още? Не знам какво искам, затова питам вас Grin

# 576
Здравейте. Подариха ми бугенвилия, но никога не съм гледала и моля за съвети. Четох вече, че се гледа навън, но се чудя къде да я сложа. Имам тераса с източно, западно, северозападно и южно изложение. Проблема е, че единствено на запад не духа често, но там пък слънцето е убийствено.  Много ми се иска да не я уморя. 🙂

# 577
Бугито обича слънце. Много слънце. Такова все още няма (уви дори при мен) затова я изнеси навън, поливай 2-3 пъти седмично и когато се стопли тя ще започне да расте доволно. Тогава ще е нужно да се полива всеки ден. Моите и на вятъра устояват. В момента сме с бурни ветрове, само петуниите скрих.

# 578
Кой каза бугенвилии?

Днешната обиколка на комплекса
Индрише като почвопокривно

Лоницера, един стрък, два цвята Wink

Китки, нова реколта. Още са дребнички

А тези са от резници, засадени нуари, направо в земята до къщата. На сянка.

Няма пак да досаждам с моите

# 579
MagniM , много ти благодаря. Ще я сложа на запад в такъв случай. Получих също кафе, не съм гледала и такова, но с него, смятам, ще ми е по-лесно. 😀

# 580
Наизвадих голяма част от цветята, но дано откаченото немско време да не стане внезапно зимно.

Бегонията ми е станала силно сребриста. Предполагам от гледане под лампа цяла зима.

# 581
Браво,Софт,така се прави! Стискаме палци времето да е с теб

# 582
  • оттам, откъдето започва България
st. Dobri, благодаря ти, усетих аромата на индришето и на лоницерата (орловия нокът). Heart

# 583
Не го знаех това за теменужките.Гледах какво пише по пакетите  и днес и трите вида,които имам ги сложих.Ако бях прочела по-рано какво сте писали щях да ги оставя,но на моите пакете пак в лято ги дават,че се сеят.
Скрит текст:
Аз нарочно изчаках да стане топло,но май пак съм се прецакала😆.Що да не виреят лятото тези теменужки, във всяка градска градинка има от тях,или пак бъркам сезоните 😁.

# 584
Виреят разбира се през лятото, и то как.

Общи условия

Активация на акаунт