Нашите цветя - обща тема 14

• 30 049
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
А къде я гледаш в саксия или в градината?Аз се чудя още къде да ги настаним,дали в градината при майка или в голяма саксия имам имам и още една много красива оранжева и тя стои и чака.

Страх ме е да кажа,че успяха да ми оцелеят  другите две дипладении.Обикновено като се похваля с нещо и се съсипва😀Едната ми е жълта, другата е от крадени клончета и не знам коя се прихвана,че бяха розова и бяла.Ако цъфнат ще видя поради тази причина си взех червена.Миналата година заедно ги купих жълтата и червената,но само едната оцеля.

# 391
Софт, нали едната беше тръгнала? Какъв цвят си взе? Снимай да видя какъв размер продават при вас Simple Smile
Явно са хит тази година. Навсякъде са, досега не бях виждала така да са залели пазара. Малки, големи, във висящи саксии. Само жълта не откривам. Все в розово и червено са.

# 392
Леле, Магни, за пръв път виждам и аз с толкова пъпки, страхотно е. Аз бих си взела от всички цветове, колкото повече, толкова повече Simple Smile

# 393
Говори ми… Първото лято, в което имах мушката много зор видях с гъсениците. Затова миналото се въздържах и останах само със две от старите. Не знам какви хибридни сортове са, но са невероятни цветовете. Утре може да мина да ги снимам.

# 394
Снимай, снимай, да оплакнем окото Simple Smile
Аз много ги подхранвам моите и така като направят по 2-3 цветоноса и като почнаха гъсениците и издупчиха всичко. Най-странното е, че аз всяка вечер ги проверявам, поливам, на сутринта си правя кафе и пак им правя оглед, просто много ме радват. И обикновено сутрин откривам гъсениците, само че не мога да ги напръскам веднага, защото един път направих тази грешка и слънцето ги опече буквално, та след това не само пъпки, ами и листа нямаха и искам не искам чак вечерта ги пръсках, а през деня гъсениците прояждаха колкото могат цветоносите. Тази година съм решила профилактично да пръскам и без това имат карантина по 20 тина дни, така че превантивно ще действам.

# 395
MagniM, всякакви продават. Този път не взех много голяма, нещо като твоята е, червена. Те ми харесват най-много, защото стават най-кичести. Сигурно ще взема още една като си харесвам.
Уж беше тръгнала едната, но спря и изсъхнаха листенцата.

# 396
Снимай, снимай, да оплакнем окото Simple Smile
 Най-странното е, че аз всяка вечер ги проверявам, поливам, на сутринта си правя кафе и пак им правя оглед, просто много ме радват.
Припознах се. С какво ги подхранваш и с какво ще пръскаш превантивно?
Софт, на мен така ми тръгнаха нови листенца на едното буги и опадаха. Аз премахнах обаче старите, че бяха завити и днес видях, че отново избиват нови. Не знам при теб, но при мен времето тази година е отврат. Тъкмо се постопли и пак застудява.

# 397
Срещу гъсениците мигновено действа Нуреле, но не го намирам и като свърши купих Вазтак нов, само дето ефекта от него е слаб, аз ги пръскам, те си мислят, че ги къпя 🙄 Подхранването с Кристалон и Лактофол, дават ми достатъчно цвят, само ако гъсеница не ми мине път 🤪

# 398
Не знам при теб, но при мен времето тази година е отврат. Тъкмо се постопли и пак застудява.

Говори ми за време, говори ми. От 23 градуса отива на нула, три дни сняг, после три сезона се сменят за един ден и накрая ще паднат дърветата от вятър.

# 399

Това са част от миналогодишните ми

Никога не съм имала гъсеници в мушкатата… Подхранвам ги редовно с течна тор за цъфтящи. Тази година имам и доста нови, ще ги покажа след някой месец, да станат такива.

# 400
Лилиум, прекрасна тераса и цветя Heart Eyes, Purple Heart!
Страхотно начало за днешният ден Simple Smile!

# 401
Лилиум, прекрасна тераса и цветя Heart Eyes, Purple Heart!

О и гледката е прекрасна! Невероятна тераса!

# 402
Вчера приятелка си взе мушката по 4,50 и сакъзи по 3,50 от местно магазинче за цветя. Не са много големи,но бяха хубави,здрави,свежи цветове.
Лилиум,страхотно е при теб! 🥰
Магни,твоите също са супер. Това ми е любимия цвят! ❤

# 403
Добро утро момичета съвет с какво да си торя цветята за обилен цъфтеж с Лактофол течния тор за цъфтящи или с йод

# 404
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пашова, много интересни въпроси задаваш навсякъде, където съм те засичала. Wink

йодът с какво ще помогне?

Общи условия

Активация на акаунт