Нашите цветя - обща тема 14

• 30 033
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
пашова, много интересни въпроси задаваш навсякъде, където съм те засичала. Wink

йодът с какво ще помогне?

😅😅Ми чела съм по Интернет че градинари те го ползвали за подхранване

# 406
  • Бургас
Аз ги наторих с течния лактофол.
След две седмици мисля да е с мая.
И така да редувам. Дали ще им е ок?

Искам и аз такава тераса,като на Лилиум 🤩

# 407
Да, искам и аз да знам изпробвана и работеща комбинация от торове за обилен цъфтеж на мушкато и сакъз.

# 408
И аз искам! Grinning

# 409
Може да се ползва йодна вода за цветята, за подхранване и защита от болести. Но се слагат само 4-5 капки на литър иначе ще изгори коренчетата.
Изпробвано за сакъзи и мушкато е калиев пермангатат, но не помня съотношение на разтвора. Майка ми ползваше и цъфтяха като луди и наедряваха листата им. Също и с оборска тор, разтворена във вода се поливат веднъж седмично.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 13:15 от Касия

# 410
Герания и мушкато едно и също ли е? Взех шест корена в бяло заради дискусията от последните страници. 😁 Не съм му иначе голям фен на това цвете. Взех и розова дипладения, такава съм нямала. MagniM, снимка за теб. Тази е от две евро, а големи, с много цветове и стойки ги продават по 14-15.

# 411
Хех, Софт заразно е знам. Благодаря, че си се сетила за мен. Много е сладуреста малката дипладения. И да едно и също е. Аз вчера си купих почва за гераниум. Ама по снимката се ориентирах 😂

# 412
Много свежи мушкатчета. И аз си докупих, защото не успях да размножа достатъчно резници тази година, половината изсъхнаха. И сега пак не знам вкоренените какъв цвят са. Харесвам ги, защото цъфтят до зимата и не са с претенции. 
Моите дипладении оцеляха, но са много опърпани. Сигурно и аз ще си купя бяла, старите май са са червена и розова, ако оцелеят.
За наторяване на едносезонни цъфтящи предпочитам тор с продължително действие. Като малки топченца или гранулки е, смесва се с пръстта и се засаждат цветята. И до края на сезона не е нужно да се тори с друго. Нямам опаковка в момента, но сигурно ще я има по цветарските магазини.

# 413
Тъкмо идвах със снимка. Но само една. Явно не само ние сме на вълна мушката, защото днес бяха останали десетина от по-дребните. Уличката пред магазинчето беше пълна с други цветя. И отново дипладении. Малки, по-големи и все розови и червени. Африканска маргаритка и петунии. Все пак открих едно от желания цвят.

И едната ми бугенвилия с повече цвят отколкото листа. Още са малко завити, но пак са красиви. Напук на закъснялата пролет.

# 414
  • Стара Загора
Момичета и аз поградинарствах тези дни.
Извадих всички сакъзи от сандъчетата.  Бяха само корени,почти не беше останала пръст . Поизчистих ги ,сложих ги по три растения в сандъче и добавих нова пръст. Дано тръгнат. Извадих ги навън,температурата не е толкова ниска вече .
Погрижих се и за осмомартенските подаръци 😊

# 415
Рододендронът лесно ли се отглежда в саксия? Чудя се дали да не си взема един.

# 416
Не ти препоръчвам. Корените му са плитки, но широки. И пие доста вода. Ако поливаш редовно и е на сянка, може да го гледаш така известно време, но расте голям храст и ще му стане тясно.

# 417
Благодаря за отговора, в такъв случай не си струва да опитвам.
Чакам този кактус от няколко седмици, за да направя хубава снимка на цветовете (а майка ми го взе преди 2 години - за първи път ще цъфти):

# 418
Менделеевка,  прекрасна феерия от цветове си имаш Purple Heart Heart Eyes, страхотни са ти цветята!
Подпрозоречният перваз също е много готин, от какво е ?
Магни, както винаги уникални красоти има при теб Sparkling Heart!

# 419
  • Стара Загора
Благодаря ти ,Natt Hearts
Мебелната фирма,която ни направи обзавеждането предложи да постави первази от изрезките ПДЧ. В случая е на Егер,цвета дъб Небраска натюр. Получи се много удобно за поставяне на цветя Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт