Нашите цветя - обща тема 14

• 30 551
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм особено впечатлена от прекрасно изглеждащата циклама. Прекрасни са теменужките, карамфилчетата и цъфналият коледен/великденски кактус. Моят хвърли втори път пъпките си, но поне прави листа. Жив е пък за цвят ще чакам догодина.
Новото ми попълнение е фуксия ( обички) която също не съм сигурна ще издържи ли. Четох че иска светло без слънце и е капризно към поливането. Ще му търся сянка. Много е красиво с тези изящни камбанки.

# 421
Аз така и не се научих да гледам фуксии - два пъти опитвах, нищо не стана (не знам какво им правя).
Този кактус (на майка ми) не е коледниче, гледах снимки в Гугъл - прилича ми на епифилиум.

# 422
  • Бургас
Коледниче или великденче,много си приличат.

# 423
Кактуса на Флокс мисля че е това..

# 424
Аз днес засадих 12 коренчета ягоди. Извадих и сакъзите, мушкатите. Едната ми магнолия е тръгнала да цъфти. Да ви покажа и малко от полетната ми градинка.

# 425
Момичета, цикламата полива ли се през лятото  когато е в период на покой?

# 426
  • Стара Загора
Аз си мисля,че да. Глоксинията например я поливах независимо, че беше в покой и без листа веднъж на 10 дни. И сега отново израства.
Но ,ако се включи някой с повече опит ще съм благодарна.

# 427
Полива се , но много рядко. Аз поливах на 5-6 дена, но бяха на топло,  ако е на хладно,  примерно мазе, на 10 дена е добре.

# 428
Подариха ми и на мен магнолия днес.Не може да се гледа в саксия, нали? Изобщо не знам какво да я правя  и къде да я настанявам🙄

# 429
В градината избери място на завет, но да не е пълна целодневна сянка. Имай предвид, че някои магнолии растат големи дървета, ако знаеш какъв вид е твоята провери колко расте, да не стане тясно след години.
Първите години докато укрепне, е добре зимата да я позавиваш със слама или нещо подобно. И редовно поливане. Най-добре мулч около нея, за да пази влагата, корените са буквално на един сантиметър под повърхността.

# 430
Взех си от гората малко мъх и го сложих в една саксия. Не знам ще оцелее ли.

# 431
Сдобих се за втори път с тази красавица.
Моля ви дайте съвет, за отглеждането и.
Има ли нужда от по- голяма саксия, четох че подходяща почва,  е тази за Азалия,  кога да я пресадя,  и въобще ако някой може да даде съвет ще съм много благодарна 🙂

# 432
Момичета,черпя ви за рождения ми ден!

И още малко снимки,че като порърсих,ми останаха очите:
Скрит текст:

И от моята градина:

Магнолията снимах,но са мн големи снимките...

# 433
Ени,ючестит рожден ден! Желая ти здраве, и много цветя Hug

# 434
  • София
Честит празник, Ени!
Бъди здрава, щастлива, обичана и заобиколена от много красота!

Общи условия

Активация на акаунт