Нашите цветя - обща тема 14

• 29 975
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Нямам аз мази.
Отиват към вечните полета

# 556
Здравейте Blush

Аз мине се, не мине време и се появявам с въпрос ... Joy

Знаете ли откъде мога да си купя макрамета за висящи саксии , но не от коноп, каквито масово виждам,  а от някакъв друг вид прежда (вероятно памук, но не съм сигурна)

Eто такъв тип и накрая да ги окача на клон като на поледната снимка.
Идеята ми е да сложа така епифилумите  Simple Smile
Някой правил ли е такова нещо извън Пинтерест и Инстаграм? Grinning

Скрит текст:

# 557
  • София
Момичета, имам едно съвсем сенчесто място, зад трегер, там слънце огрява вечер за малко, докато залязва слънцето. Но много искам да си сложа някое цвете, даже две, там.
Може ли да ми помогнете какво се гледа на сянка Simple Smile . Иначе в стаята е много светло, защото е югоизточно изложение, лятото е много топло, почти не включвам климатика, но ако има значение - когато е включен - духа право там. Не държа да цъфти.

# 558
Мариета, бучни цикламите в градината бре! На сянка, може и да оцелеят, ако не - ще станат компост за другите цветя.

Дайс, за сянка има много, но климатикът ще им разкаже играта. Не знам растение, което да понася климатик да духа директно в него.

Фани, игликите ако са градински, най-добре ги засади навън, някъде на сянка. За стайни не мога да кажа, не съм гледала такива.

Секънд, за клонките съм чела че може и във вода, и в пръст, моите са във влажен сфагнум. Общо взето лесно се вкореняват, те въздушните корени са си на стъблото, едни малки бабунки.
Ето как изглежда моят, не помня кога го фризирах, може би преди 2 месеца, стъблата бяха напълно голи. Повече от 2см пънчета съм била оставила, излъгах те вчера Blush Сега последното дълго стъбло мисля да го отрежа по-ниско, да си се разклони отдолу.

# 559
Посадих си семена от теменужка и петунии може да е малко късно, но въпроса ми е след като по кълнат семейната малко тогава ли да почна с този тор за разсад или мога още сега

# 560
Защо късно за теменужки и петунии? На моите пакети теменужки пише март,април,май и аз още не съм ги посадила.Тези дни ще сложа два вида, а към края на месеца още един и каранфилчета.
Имам го този тор ,аз поливам и цветята при пресаждане.На него пише да се полива разсада преди и след разсаждане.Мисля,че е рано още от сега.Нека се покажат и станат малко големи и тогава поливай с него.

# 561
Макрамета има мисля в Пепко..🙂

# 562
Макрамета има мисля в Пепко..🙂

Аз там съм виждала по-скоро декоративни пана тип макраме и разни капани за сънища например, но ще проверя, мерси Simple Smile

# 563
  • софия
Момичета, какви са тези цветя?

Пред съседна кооперация има много и отдалеч прилича все едно си в лавандулово поле. Изглеждат непретенциозни за гледане и бих сложила в някое сандъче.

# 564
  • София/Варна
Мускари. Луковични са и се самонасаждат от семената.

# 565
  • софия
Благодаря. Отивам да чета за тях и после евентуално ще търся да засаждам.

# 566
Happy Mijjj, и аз съм виждала в Пепко и Джъмбо, също и по разни сайтове https://www.olele.bg/product/visyashta-makrame-postavka-za-saksiya-35012/
https://bauhaus.bg/makrame-za-kashpi-i-saksii-mica-decorations/p/117494
https://www.dshome.bg/saksii-i-kashpi/visyassho-makrame-95sm-kaf … o-home-decor.html, сигурно има по всички големи магазини, които имат и градински продукти. Чакам с нетърпение снимки Simple Smile!

# 567
Красула

# 568
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много хубаво Шрекче.

за макраметата, хубаво изглеждат, но са в кашпи, което за несвикнал с особеностите на отглеждането в кашпа е сигурна смърт за китките.
остави ги в кашпа за месец-два, виж как се гледат, как се справяш и чак тогава ги закачи в макраме.
 Simple Smile дотогава можеш и да си изплетеш макраметаа от въженце за простор или друг шнур. Simple Smile

морковел, теменужките са цветя на късия ден - обичат хладното. сега в жегите ще се изтеглят, ще останат с по две три полуумрели листа и без цветове и трудно ще изкарат лятото, даже ако са на плътна сянка.
теменужки се сеят края на лятото, разсаждат се есента и издържат без проблем есент, зимата и началото на пролетта.

# 569

морковел, теменужките са цветя на късия ден - обичат хладното. сега в жегите ще се изтеглят, ще останат с по две три полуумрели листа и без цветове и трудно ще изкарат лятото, даже ако са на плътна сянка.
теменужки се сеят края на лятото, разсаждат се есента и издържат без проблем есент, зимата и началото на пролетта.

Хм. Моите винаги цъфтят и растат като луди през лятото при много дълъг ден. Държа ги на перваз на южна тераса. И на сняг издържат, но и на слънце и жеги. Последните ги купих преди няма два месеца на разсад, не знам той кога е садден. Саксиите им умаляха и вчера ги прехвърлих в сандъче. Сега е заоблачило нещо, но напоследък редовно пече, а денят вече е 14 часа

Вчера в Кауфланд видях към 40 см високи напъпили рододендрони по едно евро. 🙈 80% намаление пишеше. Чудя се да сложа ли един-два пред къщата, но трябва и тях да ги кастря.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 13:23 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт