Нашите цветя - обща тема 14

• 29 969
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Кое е флокс?
Да, разбрах. Него реших да го оставя на терасата. Обича поливане и издържа на студ. Има много големи корени и ще му търся сега голяма саксия.

# 601
  • София/Варна

Всичко лилавеещо и розовеещо е флокс и червеничък видях,че има.Флокса оцелява при всякакви условия. Слънце, сянка, много вода, малко вода. Може и да виси , не да се стеле.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 16:03 от Gerundiq

# 602
# 603
При суша едва ли ще го бъде флокса..
Може и да отселее, но няма да е в разцвета си.
Да може и да виси 🙂

# 604
Аз значи не съм разбрала за кое от моята снимка казахте, че е флокс. Мислех, че е това, но то няма нищо общо с цветята от последната снимка.

Сега изрових табелите на бялото и синьото и на тях пише, че са флокс.🙈 Засадих ги пред къщата почти до пътя. Пълно е с такива навсякъде наоколо, оцеляват на всичко.

# 605
Аз значи не съм разбрала за кое от моята снимка казахте, че е флокс. Мислех, че е това, но то няма нищо общо с цветята от последната снимка.

Сега изрових табелите на бялото и синьото и на тях пише, че са флокс.🙈 Засадих ги пред къщата почти до пътя. Пълно е с такива навсякъде наоколо, оцеляват на всичко.
Втората снимка вдясно е флокс.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 17:35 от Пролетно цвете

# 606
При суша едва ли ще го бъде флокса..
Може и да отселее, но няма да е в разцвета си.
Да може и да виси 🙂
От години имам в двора - нищо му няма

# 607

Това не е ли топ карамфил?

# 608
В Уикипедия на български пише брадат карамфил, но май е същото.
И на бялото от втората снимка пише флокс.

# 609
  • София
Сега си купих две Бугенвелии от Лидл. Избрах най-хубавите растения, но им опадаха цветовете.  Много малко цвят остана  на растенията. Дано тоя път ги опазя. Много харесвам това цвете.

П. П. Котката ме изчака да се обърна и веднага при цветята. Искаше да си хапне цвят и листа, но бързо реагирах.

Миналата година м. 6 или 7 пак пуснаха Бугенвелии в Лидл, но си спомням, че бяха по 5лв., а сега са по 6 49лв.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 18:05 от Amiamo

# 610
Леле, Нат, теменужките ти са разкошни, толкова много цвят, приказни направо Flowers Hibiscus
Моето Буги май няма да го бъде, стъблото е изцяло сухо. Само от две издънки не знам дали ще излезе нещо. Сега се чудя да ходя ли до Лидл утре, или да поизчакам.
Днес се сдобих с поредната дипладения. Имам чувство, че съм единствената, която не може да се оправи с това цвете. Ще бъде последната, поне така обещах на ММ Grinning
А тази красавица я видях преди малко до нас, фантастична е. Тези дни точно си мислех, че в София май няма, поне не бях виждала, и се чудех дали могат да виреят тук
В нашия квартал тази пролет флокса е много модерен Grinning. И аз да не съм по-назад се сдобих, но само един корен, да види дали в сандъче ще му е добре и колко траен ще е цъфтежа

# 611
Буба, срежи част от стеблото и ако е зелено от вътре нищо му няма на бугито. Дай снимка да го видим.

# 612
Магни, на снимката в поста се вижда колко съм орязала централния ствол. Около 15 см е останал, сух, направо се чупи като суха съчка.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 21:07 от Bubabuba666

# 613

Аз там съм виждала по-скоро декоративни пана тип макраме и разни капани за сънища например, но ще проверя, мерси Simple Smile

Ако не намерите,бих ви предложила да пробвате да си ги изработите сама.Навремето се научих да ги плета,гледайки клипчета.Не беше трудно,а и ми беше забавно.

# 614
Калонхоето ми толкова му се радвах изглежда здраво а пък глюмна почти цялото дали не го преполях или светлината 😏😏🙃
Отглежда го заедно с др каланхое бяло на половин метър разстояние на другото му няма нищо

Общи условия

Активация на акаунт