Нашите цветя - обща тема 14

• 29 940
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря, Флорен, ако съм постигнала някакъв успех с цветята е благодарение на всички вас. Това е само стеничката около масата. Имам още наредени на 2-3 островчета, но не мога да хвана с телефона си цялото пространство. А и още не съм подредила всичко, скоро се надявам да напълним басейнчето, да изкарам възглавничките, шезлонгите, чадърите. Ние лятото вечеряме там, сутрин пия кафенце, през деня събирам тен. Много си го обичаме покрива.

# 646
  • Варна
Магни, като нирвана звучи описаното от теб. Simple Smile

# 647
Честит празник!
Днес не се стърпях, купих на мама една орхидея Милтония, тя такава няма всичките са и Фаленопсис и големини минита. Някой има ли такава и има ли нещо по специфично при отглеждането?

# 648
Милтонията е по-кекава от фаленопсис. Полива се често и по малко, не понася засушаване като фалчетата, защото корените са много тънки и нежни. Аз не се справям добре с тях.

# 649
А тук вали , така ще е 3 дена и Т дават да паднат до 0-3 градуса. С големи температурни амплитуди. Чудя се дали да не прибера Исусовия венец и други  вътре пак… може да им метна найлон! Като оранжерийка да им стане поне.

# 650
Честита Цветница!
Блек,Морковел калдъръмчетата трябва да са вън на слънце зада са така дебелички,а не източени.
Това са моите в момента

# 651
  • Пловдив
Аз отново с кактуски въпрос. Този директно в почва ли да го бодвам или да го сложа във вода?

И честита Цветница на всички!

# 652
Моля, дайте съвет от практиката ви относно наторяването? Днес си купих Зелен кристалон, как го ползвате?

# 653
  • оттам, откъдето започва България
Аз отново с кактуски въпрос. Този директно в почва ли да го бодвам или да го сложа във вода?

И честита Цветница на всички!
Този красавец ми изглежда дехидратиран. Бих го боднала в пръстта и поляла.

# 654
Кактус никога не се слага във вода. Направо в почва за сукуленти. Аз захванах дузина в торф смесен с пясък. Не поливам първите дни изобщо.
За кристалиона не знам. Аз ползвам тор за цъфтящи на две седмици и такъв с повече азот пак на две седмици за зелените.

# 655
  • Sofia
Кажете от къде в София да си взема филодендрон и фикус лирата?

# 656
Скрит текст:
Честита Цветница!
Блек,Морковел калдъръмчетата трябва да са вън на слънце зада са така дебелички,а не източени.
Това са моите в момента
[/spoiler]
Новите,които сложих онзи ден са вън този път.Нахвърляла съм семена и в доста саксии на баба ми,те също са и вън, в градината на майка.Да видим този път къде и какво ще излезе 🤭

# 657
Здравей те, парапета на терасата ми е широк 9 см и поради тази причина не мога да ползвам масовите стойки за съндъчета. Някоя от вас да е имала този проблем или да е попадала на стойки за по-широко парапети? След ровене в интернет попаднах на това:

Обаче го няма налично в Пловдивския Бриколаж за да отида да го видя на живо. И му се чудя. Грозничко е особенно с тези стърчашти джунджурии ( не се сещам как се казваха тези винтчета като пеперуда)
И това:

То поне ми е близо до работата и мога да мина да го видя. Само предполагам как би могло да се монтира и ако съм права ми се вижда не особенно практично и безопасно.

# 658
И моите парапети са широки, от камък и слагам сандъчетата директно върху тях.

# 659
От тези показаните не, но в Баумакс намерих хубави (и скъпи), на които се регулира рамото, така че може на такъв, че и по-широк, парапет да се сложат. Иначе са стабилни, много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт