Нашите цветя - обща тема 14

• 29 928
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
От тези показаните не, но в Баумакс намерих хубави (и скъпи), на които се регулира рамото, така че може на такъв, че и по-широк, парапет да се сложат. Иначе са стабилни, много съм доволна.
От тези показаните не, но в Баумакс намерих хубави (и скъпи), на които се регулира рамото, така че може на такъв, че и по-широк, парапет да се сложат. Иначе са стабилни, много съм доволна.
МММ да, ама аз живея на седми етаж и хич не ми се плащат щети по кола или недай си боже да падне и да удари някой. Не че не е вариант, но само ако измисля как да ги обезопася.... Макар че сега като се замислих за този вариант може и да го измисля. Парапета е ето такъв

И мислех това лято да се пребоядисва терасата и тези да се отрежат, но май ще им простя. 🤔😊
П.С: Може ли да покажеш кой държачи имаш предвид?
П.С 2: Да нямаш предвид Баухаус? Там виждам скъпи, регулируеми.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 19:45 от Desislava Rangelova

# 661
# 662
Здравей те, парапета на терасата ми е широк 9 см и поради тази причина не мога да ползвам масовите стойки за съндъчета. Някоя от вас да е имала този проблем или да е попадала на стойки за по-широко парапети? След ровене в интернет попаднах на това:

Обаче го няма налично в Пловдивския Бриколаж за да отида да го видя на живо. И му се чудя. Грозничко е особенно с тези стърчашти джунджурии ( не се сещам как се казваха тези винтчета като пеперуда)
В България имах от първите. Много ми бяха удобни. Не помня имаха ли пеперудки, но така или иначе листата на повечето цветя ги скриват. Търся такива тук, но не намирам.
Съксиите винаги съм слагала от вътрешната страна на терасата, поради проблеми с безопастността при буря.

# 663
Сестра ми си купи някакви специални които са за широк парапет, ако не забравя ще я питам да ми пусне линк, доколкото съм я разбрала тя е доволна от тях.

# 664
И мен точно ветровете и бурите ме притесняват. Сега, ще се почудя м\у първото което показах и тези от Баухаус . Благодаря за споделените мнения!

# 665
Тази седмица в брошурата на Лидл има калибрахое.Много ми харесва на снимките как изглежда цветове ми приличат на петунии,лесно ли се отглежда?Ако не е капризно и има останали да си взема една саксийка.

# 666
Морковел, калибрахоето се нуждае от много слънце и вода ежедневно. През големите горещини и два пъти дневно.Засуши ли се и загива.Аз много харесвам този сорт и отглеждам всяка година само него

# 667
Калибрахое съм гледала една година. Разкошно беше, отрупано, падащо, но нашият балкон е открит и няма таван и много духа, та при един вятър така го разнасяше по терасата, че го изпочупи и установих, че е много нежно. Иначе на мен ми прилича на малки петунийки.

# 668
# 669
Благодаря,Магни.Аз харесвам и отглеждам предимно декоративни вечно зелени,но това е изключение

# 670
И мен точно ветровете и бурите ме притесняват. Сега, ще се почудя м\у първото което показах и тези от Баухаус . Благодаря за споделените мнения!
При мен сандъчетата висят от външната страна, никога не съм имала проблем с бури и ветрове. Тия държачи са метални и стоят много стабилно.

# 671
Вярно е прелестно!Задължително ще си купя стига да има ,ако не ще издирвам другаде.Много са красиви и заслужава човек да си има поне една саксийка.Те са каскадни ли?

# 672
Морковела, освен че са висящи са и доста широки е диаметър.Добре е да им се осигури пространство

# 673
Благодаря за информацията ще купя значи и една висяща саксийка,че нямам такива.А те едногодишни ли са ?

# 674
Морковелка, и да свършат в лидл, няма страшно, калибрахое обикновено продават на много места, навсякъде, където има и петунии. Едногодишни са, но доста по-устойчиви от петуниите. Моите обаче много въшлясват, затова миналата година ги пръсках профилактично в моспилан и нямаше такъв проблем

Общи условия

Активация на акаунт