Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 211
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Тези пана дали стават да се залепят на вече съществуваща врата?
Няма да е лошо ако може, да обновя Thinking

# 226
Тет, разрови се в старите теми, описано е как става. Може, но е трудоемко. Трябва много добре да се притиснат паната. Не помня кой имаше такива врати.

# 227
  • София-в сърцата на моите деца
Роси също предлагат много видове табли за врати, както и други части - первази, каси и т.н.

https://rosi.bg/materiali-za-vrati-30/

Как се поставят тези пана на вратите?

# 228
Чукнах в гуглето снощи и четох в др.форум - Напрани си сам..ориентирах се ..мерси, Дев.

# 229
  • Пловдив
Паната не може да се поставят на съществуваща врата, защото има вдлъбнатина.
Те се продават, за да си изработиш врата сам.
Прави се дървена рамка, после се слага едното пано, после пълнеж и накрая другото.

Между другото такива врати се продават готови в Практикер. Само че не са боядисани, а само грундирани. Купуваш си и си я правиш в цвят по избор. https://praktiker.bg/bg/Vrati/GRUNDIRANA-VRATA-S-KASA-MODULATO-7 … SM-LYaVA/p/462504

# 230
  • София
Някой срещал ли е линк как да си направиш сам врата И каса за нея?

Имам идея за нестандартна врата и не ми се мисли колко ще излезе. С вратата ми се вижда горе-долу лесно, но касата... 🙄

И още нещо. Много искам двукрила врата към спалня. Доколкото знам проблемът с тях е, че не се затварят много добре, ако няма някакво захващане в пода примерно. Някой да е правил нещо подобно?

# 231
Снощи срещнах че обличат готови каси...пусни търсене в гуглето...

# 232
  • в сърцата на децата <3
Илит, двукрилата врата може отдолу да е на колелца, а не да виси. Зависи много от стила, защото са страшно разнокалибрени като визия. Ето този тип са много популярни и "модерни", но на мен не ми се връзват с всеки стил (както се опитват да ги наложат)

Виждала съм от тях в някое от американските предавания за ремонти, че им вградиха в долния ръб колелца, защото конкретната врата беше някакъв много дебел и тежък масив (и съответно ще изкърти корниза). От тези може да се направи и двукрила врата.

# 233

И още нещо. Много искам двукрила врата към спалня. Доколкото знам проблемът с тях е, че не се затварят много добре, ако няма някакво захващане в пода примерно. Някой да е правил нещо подобно?

Илит, т.н. френски или може би портални врати ги има в много от старите апартаменти с вестибюл. На едното крило може да се сложи едно, не знам как се казва, ама е едно подвижно желязо долу на крилото, което влиза в дупчица в пода и застопорява това крило. На доста от двукрилите стари метални порти(чки) на дворовете също го има. Не знам дали за това говориш или имаш предвид нещо друго.
Моето мнение е, че такива портални врати е много трудно НЕпрофесионалист без необходимите умения и оборудване да ги направи. Много хора, които ремонтират апартаменти старо строителство ги къртят и изхвърлят на боклука. Но за съжаление, у нас не съм виждала такива магазини, като по ТВ в САЩ, където изкупуват такива неща и ги продават след това.

Не знам, може би ако потърсиш за обява в нета (видях една в олх, но са продадени) и евентуално мебелист-реставратор...

# 234
  • София
Благодаря, дами. Трябваше да уточня какво точно съм харесала като визия.

Имам опит със старите двукрили врати със стопер долу. Обаче нямам място за толкова широка врата, на практика тя е двойна. Аз искам единична като размер врата, но разделена на две крила. Съответно стоперът не е опция. Двете крила трябва да се отварят винаги заедно, иначе ще е неизползваема.
Нещо такова.

Иначе от тези "хамбарните" врати имаме вкъщи, мисля че съм показала.

Много си я харесвам, но я ползваме да прикрие закачалките, шкафът за обувки, натурията. Тя не изолира и не знам дали ще е ок за врата на стая. Шик е, но не изолира изобщо. Тя е просто едно твърдо перде. Simple Smile

# 235
  • в сърцата на децата <3
Ахаааа, аз си ги наричам "индийски врати" (естествено това не е реалното им име) 😁 До колкото знам, механизмите са леко шантави, то и на снимката се вижда, че има две топки, но няма езиче към другата врата. Това е така, защото пускат и прибират механизми в пода и касата отгоре. Вероятно в някой дърводелски форум ще знаят принципа на изработка, но колегите там са такива, че аз обикновено не питам каквото и да е. Всеки с две машини се счита за хванал Господа за шлифера и някакъв неземен талант да сглоби кофа от чамови дъски. Та... Ако искаш питай, но се приготви за не особено дружелюбно отношение.

# 236
То не е ли като врата на гардероб с панти?  Thinking

# 237
  • София
Да, точно като врата на гардероб, но все пак искам да се затваря.
 Тези от снимката е видно, че имат някакъв механизъм горе за затваряне, но и на мен ми се вижда сложно за изпълнение, ако нямаш know how. Честно казано, ако съм майстор и знам как става, едва ли ще раздавам съвети насам натам. 😉
Все пак имах надежда, че някъде някой може да е срещнал описание.
Ще потърся още малко. Ако ли не, ще е обикновена врата, няма драма. Може да я направя необичайно висока, примерно 2.50, като толкова искам да е различна.

# 238
Ще има начин то.
https://solid55.com/interiorni-vrati/vrata-art-line-dvukrila
На първо четене...
Иначе да питаш по фирмите за обков за механизъм, панти?

# 239
Имали сме двукрила врата и наистина не се затваря добре. Нищо, че онова желязо долу / прилича на райбер, резе / "уж" държи здраво едното крило.

Общи условия

Активация на акаунт