Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 214
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Илит, виждала съм в нета снимки на врати до тавана, мисля, че съфорумката-брокер от темата за имотите беше направила такива в новото си жилище.
Не съм майстор, но да дам съвет - ако жилището е старо строителство, една консултация със строителен инженер би била полезна. Над касата на вратите има бетонен пояс, който очевидно ще трябва да се махне, ако вратата ще бъде до тавана. Та инженерът да каже как да се направи, за да е ОК.
Виж и дебелината на стената, повечето фирми за врати дават някаква максимална ширина на касата на вратата за "стандартни" врати, над това вече цената е различна (по-висока).

# 241
  • София
Мандаринка, височината е 3.20м.
Няма стена, ние ще я изградим, така че това не е проблем.
Принципно винаги ползваме конструктор, когато смятаме да къртим и една тухла. В случая обаче, само изграждаме.

Понякога човек трябва да има доверие в мъжа си. 😂 Показах му двукрилата врата и още преди да съм почнала да се тюхкам колко ми харесва, но как ли точно се затваря, той каза: ааа, от тия с механизъм с ролки ли? 😁

Отгоре имало ролки, на подвижна ос, които леко хлътват при отваряне и затваряне. Но лесно се разваляли според него и вероятно не са евтини. Съответно ме разубеждава, защото проектът за ремонт е бюджетен.
Ще видим.
Благодаря ви за съпричастността. 😘

# 242
Илит, ако реализираш проекта, ще се радвам да видим резултата. И да дадеш отзиви за употребата.

# 243
Момичета имам нужда от идеи и помощ. Не искам да изхвърлям този стар цветарник, но не отговаря цветово на мебелите и вратите във антрето. Искам да стане бял ако изобщо е възможно.

# 244
Ах, страхотен е!

# 245
Да, но аз си нямам идея и грам познания какво да го правя. А много искам да го ползвам. В момента е в един ъгъл в неизползваема спалня. Мислех да го шкуря, някой ден. А след това да чета какво и как следва.

# 246
Точно черен е красив.

# 247
Всъщност е тъмен махагон.

# 248
Може да купиш тебеширената боя на Лорка или на Ани Слоун и директно да го намажеш две ръце, без да я разреждаш. Отгоре някакъв здрав лак, но някой да препоръча марка, че не помня кои оставяха жълти следи. Ако сложиш прозрачна вакса, ще има по-винтидж ефект.

Наистина е страхотен!

# 249
Магни, ако започнеш да шкуриш тези завъртяни детайли, ще съжаляваш Grinning
И аз съм за тебеширена боя, само го почисти добре преди това. Може да трябват повече ръце, за да покрие тъмния цвят равномерно.

# 250
Аз бих му махнала горната част и бих го оставила като масичка. Вярно, мнението ми е субективно, но цветарникът е много противен като мебел за мен. Говоря за всеки цветарник, не конкретно за този.

# 251
А долната част за чадъри ли е оформена?

# 252
Магни запазваш цветарника на 100%-  за разкошотиите , които отглеждаш ще свърши страхотна работа😉 Представям си го от сега отрупан с висящи видове зеленина🌿

# 253
Само на мен ли ми изглежда че вече няма да е толкова красив ако заради белия цвят се "загуби" и не изпъква?
Не казвам да остане в същия цвят, щом в момента дразни собствениците си с него, ама ако има вариант за нещо дето пак си има цвят, поне според мен ще го изтъкне по-добре. Освен че ако не е абсолютно същото бяло или там слонова кост ли е наоколо, дори малка разлика в нюанса пак няма да го слее а може да е дразнеща също.

# 254
И аз мислих да го правя на масичка, но тогава съвсем ще стане неизползваем. А и искам да го запазя автентичен. Цветя ще се намерят определено. Но стои като ужасно тъмно петно до който и прозорец да го наредя. Не е за чадъри долната част.
Флокс, шкуренето само на приказки ме въодушевява.
Цветарника е много хубав и съвсем запазен. Снимката изобщо не показва истинската му прелест. Лака си лъщи и ако пасваше цветово нямаше да го мисля. В цялото жилище няма и сантиметър махагонов цвят. Може и да е грешка да е в бяло. Но до прозорците които са френски ще стои добре. Поне така мисля.
Изобщо не бързам, имам го, стои си. Някой ден ще му намеря точното място и приложение.

Общи условия

Активация на акаунт