Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 218
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Това горното за какво е?
Питай ...има една тема за консултация с дизайнер Диана Кръндева...относно цвета на околните мебели, и на цветарника.
Сливането с околните цветоне не е ок принципно....ще  "  потъне "..

# 256
Но ако решиш да го продадеш, моля да ми пишеш. Махагон ме устройва идеално.
Съмнявам се, че ще се разделиш с него, но все пак храня някаква надеждица...

# 257
Благодаря, Анра и всички които се включиха. Ще помисля още. И да, искам да си го запазя. Може да го аранжирам с цветя и да го снимам отново.

# 258
Аз си го представям обновен в тон с интериора,  с цветя пред френски прозорец или
придавайки живот на някой ъгъл.

# 259
Мисля, че с цветя ще изглежда много добре.

# 260
  • Под сянката на разлистените кактуси
Магни, след като го боядисаш може леко да прекараш шкурка по ъглите, само да се покаже махагона. Ако харесваш "distressed" мебели, де. Ще изглежда 3D и ще се открояват детайлите

# 261
И аз си мисля, че пребоядисване с зашкурване и да се докара състарен вид ще преобрази изцяло визията. Аз не мога да правя такива неща, нЕмам нерви и ръка, както и въображение. Но принципно имало доста клипчета в нет-а как се прави, така че може да погледаш и решиш дали можеш да се заемеш с такава творческа задача.

Скрит текст:
Ох, да се оплача - аз още не мога да надмогна себе си и думата "вакса" я свързвам единствено с вакса за обувки, от онези гадно миришещите. Знам, че има продукти "вакса" за обработване на мебели, но не и не - щом видя думата и в главата ми изскача миризмата на ваксата за обувки. Оплаках се!

# 262
Аз си представям как ще сложа само горе някакви цветя като топка или съвсем леко падащи. Опитах се да намеря снимка на това, което имам предвид, защото миналата седмица ми мина пред погледа някъде, но не успях. А на масичката - ключове, телефони или нещо подобно.
Ох, размечтах се...

# 263
Магни, след като го боядисаш може леко да прекараш шкурка по ъглите, само да се покаже махагона. Ако харесваш "distressed" мебели, де. Ще изглежда 3D и ще се открояват детайлите
О да, ако се оставят по-тъмни ръбове ще си запази контурите и няма да се размиват формите на фона на подобни или същите цветове. Прекалено е красиво това нещо за да се остави да бледнее така,  а като се сложат и цветя по него и съвсем ще се загуби.

# 264
Достатъчно ретро е самото то, че да се маже и състарява...пак...нещо не виждам смисъл, ноооо.....

# 265
Ами аз пък го виждам в преобладаващо мръсно бяло или много светло сиво, с "прозиращи" ръбове и тук-там зашкурено с прозиращ  друг цвят/цветове - примерно резедаво, някакво пастелно сиво-синьо, оловно сиво...Така още повече ще се подчертаят формите и резбата, и ретровизията... На мен ми харесва, не си падам особено много по т.нар. аксесоари, но този цветарник си заслужава мястото...

Друг вариант е да се изшкури лакът и цялото покритие до чисто дърво и да се пробва с някакви масла за дърво, които да променят отчасти цвета. Но самото шкурене с толкова ръбове и резби си е пипкава работа ....

# 266
А на масичката - ключове, телефони или нещо подобно.
Ох, размечтах се...
Мислила съм да махна “короната” отгоре и да го направя мини бар. Но пак не подхожда цветово.

# 267
Оставете го в този вид и сложете в стаята/коридора друг подобен акцент с който да кореспондира.
Произволен  пример:

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 22:45 от mimoza7710

# 268
А на масичката - ключове, телефони или нещо подобно.
Ох, размечтах се...
Мислила съм да махна “короната” отгоре и да го направя мини бар. Но пак не подхожда цветово.
Сакън, недей! Продай ми го преди това!
Мимозата е права. И аз идвах с такава идея - за още нещо в този цвят и/или стилистика.
Има една друга тема: Интериорен дизайн по аматьорски" и там някои съфорумки правят чудни комбинации. Последно гледах с акцент черно кресло. Можеш да погледнеш и там, като от списания са стаите.

# 269
Е как може да изглежда зле с цветя? Едно цвете винаги освежава и придава уют. Това отгоре не е ли точно за саксия?

Общи условия

Активация на акаунт