Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 223
  • 754
  •   2
Отговори
# 270
Магни, боядисай в черно и го превърни в акцент в стаята с бели мебели. С цвете отгоре го виждам и аз. Много е хубаво рафтчето, не го мисли толкова, с дървото става лесно префасонирането, ако не ти хареса в един цвят, ще го направиш в друг, не е голяма площта.

# 271
Благодаря момичета. Определено ми дадохте насоки. Малко да захладнее, че това време ме убива, ще наредя цветя и ще го снимам до прозореца. Тогава ще решавам дали да е светло, черно, състарено. Чудесни сте!

# 272
  • София
Здравейте, имате ли идея как може да се преправи под с плочки? Виждала съм, че с шаблони и тебеширена боя правят чудеса, но понеже боядисвах мебели с тебеширена боя не съм сигурна, че това с пода ще сработи... Други идеи? Или ако някой е ползвал тебеширена боя за под да сподели?

# 273
А тая боя после с какво се запечатва че да издържи по-дълго на пода? Че първата ми мисъл е как като си провлачиш чехлите 5 пъти и ще почне да личи къде се минава по-често... Е, сигурно няма да са 5 пъти, разбира се. Ама пак за под такова боядисано ми звучи много нетрайно, иначе на снимки много интересно изглежда, заглеждала съм се и аз. Може пък да има и достатъчно издръжливи бои и лакове за отгоре, знам ли.

# 274
Доколкото знам, може да се запечата с яхтен лак.

# 275
Лошото е, че плочките не могат да се циклят като паркета и при несполучливо обновление направо трябва да се къртят.

# 276
  • в сърцата на децата <3
Ами ако така или иначе са за къртене... А и винаги може да се мине с нещо едноцветно отгоре и наново с шаблоните. Също така е възможно да се сложи ламинат направо върху тях ако не са много компрометирани от годините употреба.

# 277
Да, но е трудоемко да го правиш често. Всички мебели трябва да се изнесат, има време за съхнене, абе разправия голяма.

# 278
Не бих боядисвала плочки на под. За стена бих се навила, но мястото по което се ходи, ще се надере със сигурност.

# 279
Ходи се, чисти се. Не е като стената.

# 280
Аз боядисах пода в банята. Предлагаха и лак за отгоре, не взех, че уж беше временно. Там където стои килимчето, понеже е гумирано се е изтъркала боята. Не звам лакът можеше ида го предпази. Отделно е много трудоемко с шаблоните, страхотно мацане става, не знам дали бих се навила за голямо пространство. 3ч2 ги боядисвах 2 следобяда. Може би ако имаш повече шаблони. Иначе без шаблоните става бързо, доволна съм много.

# 281
  • в сърцата на децата <3
Да, но е трудоемко да го правиш често. Всички мебели трябва да се изнесат, има време за съхнене, абе разправия голяма.
Въпросът е, че ако не стане красиво/според очакванията с шаблон, винаги може да се удари едноцветно отгоре и толкоз. Виждала съм бани, боядисани и издържали доста години, но в Щатите с продукти, които нямаме тук. Поне тогава (преди 8-9 години) нямаше, сега вече не съм в онази група и не мога да проверя какво точно беше ползвала жената.

# 282
  • пустинята Гоби
Вече всичко има и в България, а и може да се поръча от чужбина при нужда.

# 283
  • София
Pisa, ти с какво боядисва пода?

# 284
  • София
Момичета,
Бих искала да рециклирам купищата шкафове от масивно дърво, които демонтирахме покрай ремонта на тавана, за който бях писала. Те са от иглолистна дървесина и правени по поръчка.
От плоскостите бих напрвила шкафче за обувки, етажерка под мивката в банята, както и разни рафтчета или нощно шкафче. Дали имате контакти на добър дърводелец, склонен да работи с материали на клиента?

Общи условия

Активация на акаунт