Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 238
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Хелоу, след съветите взех на Сократес Бяла и сива боя да пребоядисвам . Всичко точно ама с една ръка никакво покритие, минавам втора… никакво покритие . Ще видим с три ръце как ще е . Може би трябва да сложа и грунд преди това. Просто забравих да купя… тъпа работа ама който за пръв път почва едно по едно… докато бях в магазина видях, че на Лорка тебеширените са на промоция и взех, ей така да пробвам. Цветовете са уау 😳 не знам дали ще се задържат , но ще изпробвам с едно чекмедже от кухнята, която съм наумила да променя. Само с една ръка и сивото е страхотно, отделно съм взела и лак за нея и вакса. Все си мисля, че с лак ще е по-добре. Прикачвам и снимки - кафявото е цветът на едната секция , като тук има 2 ръце бяло на Сократес . Нацапотих ги с четка, за да видя каква ще е покрив остра на такава тъмна основа, но както ме посъветвахте ще пробвам с Валя че или ще си купя пистолет .
П.С. От мерак взех боята на Сократес от Практикер , а не от сайтът им и съжалих. Бялата кутия беше наполовина празна

Странно ми е как 2 ръце не са покрили. Аз още на първата  - като боядисвах кафява вратичка със сивата боя на Сократес ми покриваше перфектно.

# 586
Кораб..яхта..не помня Joy

# 587

Може би с такъв?

# 588
Ravi,  и аз нзм това се чудя, защото навсякъде четох, че наистина са покривни. Единствено да съм взела друг вид боя , защото от сайтът картинката на самата боя е съвсем различен от тази от Практикер . Гледах , четох , питах в магазина била същата . По-късно мога да я снимам , просто не съм вкъщи. Иначе качвам резултат от пребоядисаната кухня с Лорка

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 09:17 от AnMary

# 589
Моята беше акрилна , ето така изглежда кутията
https://mr-bricolage.bg/boya-akrilna-kg-byala/p/924931

Аз даже върнах в магазина 2 кутии неотваряни, защото ми остана.

# 590
  • София
Marmora, не се вижда снимката на кухнята. Пробвай пак!
Момичета, аз пък искам да попитам от коя марка акрилни бои биха могли да ми забъркат ето такъв цвят. Май готови подобни цветове не съм виждала.

# 591
На Витекс акрилната боя за дърво я тонират по РАЛ в Практикер.

# 592
Marmora, браво! Страхотно се е получило!

# 593
Много хубава кухня!

# 594
Marmora, страхотна кухня! Подът от какво е - ламинат ли е, ако да на коя марка и от къде е купен, благодаря

# 595
Хм аз ги виждам , странно о.
Благодаря ви, и аз неочаквах да е такъв резултатът Simple Smile ох, подът си е ламинат, но е купуван преди сигурно 8/9 години и нямам спомен от къде сме го взимали

# 596
  • София
Вижда се вече! Супер е станала. Кой е този цвят на Lorka? И с какъв финиш го запечата после?

# 597
  • Под сянката на разлистените кактуси
Marmora, кухненските шкафове са страхотни! Много ми харесват тъмносини и са много модерни

# 598
Вижда се вече! Супер е станала. Кой е този цвят на Lorka? И с какъв финиш го запечата после?

http://lorkaart.bg/product/833/6420-prusko-sinyo-tebeshirena-boya.html Това използвах . Много е интересн, защото хем е синьо, хем зелено.

Почистих ги с вода и обезмаслител. Директно нанесох боята с четка(такъв ефект търсех , но може и с малко Валя че според мен, или с фина шкурка да е гладко после) , минах само 2 ръце и много добре покри. Финишът е хибридния лак на Лорка и е доста приятен, защото не е от най - лъскавите. Имам едни допълнителни рафтчета, които сътворих , за тях използвах ваксата. Също много добре седи, малко матов ефект придава, но не знам колко ще е трайно. Според мен и с друг лак пак ще стане .

# 599
Като от списание са шкафовете и рафтчетата! Браво!

Общи условия

Активация на акаунт