Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 165
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Мда, хубави са столовете и ще станат добре, а дали лак или боя вече зависи от останалите неща около които ще са. Самостоятелно може и да изглеждат тромаво ако са с плътен цвят боя, но ако се съчетае добре с интериора - защо не?
Бих ги направила пак да са контрастни - светла боя и тъмна дамаска или дори обратното, ако се сливат цветовете вече наистина няма да изглеждат толкова добре. Калъфи и аз не възприемам за ежедневно ползване, натруфени ми стоят а и столът ще изглежда много по-голям и тромав и ще изяжда визуално повече пространство.

# 676
На пролет ще ги правя, като се стопли времето Simple Smile.
Ето тук има клип на подобни претапицирани в ярък цвят
https://youtu.be/zk2TxicpM0Q

# 677
Здравейте, момичета!
Имам стара секция от 70-те, която е изработена чудесно и живее втори живот на остъклена с винкел тераса. Понеже остъклението е с едно стъкло, а не стъклопакет, в комбинация с влагата от сушене на дрехи, UV лъчите разказаха играта на покритието - все съм си мислела, че откритата част на пдч плоскостите е хомогенна, но факт е, че на повърхността се появи нещо, което оприличавам на прегорял лак.

Тъй като предстои вече съвременно преостъкляване на тази тераса искам да си обновя наличните на нея мебели. Желанието ми е да преобразя тъмните плоскости в бяло. Опитът ми в боядисването се свежда до "ето ти тази боя и с тази четка боядисай този стол". Ще се радвам, ако някой ми помогне със съвет при избора на тип боя. Искам да постигна плътен цвят, под който тъмното да не прозира. Възможно ли е или няма да се получи и да се насоча към някакъв лак?

# 678
Показах назад "ето ти тази боя" Simple Smile

# 679
Трябва да изшкуриш повърхностите първо, от прегорелия лак, ще паднат и мърсотии, които са се налепили през годините. Бършеш хубаво, няколко пъти, от зашкуреното, да е чисто... След това с боя или с контактен грунд и с боя, зависи каква боя ще избереш. Но бяло върху тъмно с една ръка няма да стане, приготви се мислено за 2-3 ръце, с пълно изсъхване (поне 24 часа) между тях.
Ако някъде има отчупено, дупки и т.н., купуваш кит за дърво (евтино е), запълваш внимателно, чакаш да изсъхне, шкуриш/изравняваш и вече процедурата по боядисване.

# 680
Снимки няма ли?
Или изхвърляш и купуваш нещо ново...като цена ще излезе еднакво.
Нещо пвц шкаф..за тераса. Дърво/талашит не е подходящо...

# 681
ПВЦ-то също ще прегори от УВ лъчите, дори по-бързо от дървото/талашита.

# 682
Има за градина мебели, те издържат на слънце. Не знам как се води материала, но е точно за за тераси и градини...да издържа на пек, дъжд, влага и т.н...

PP..полипропилен...

# 683
Тета, не е подходящо наистина, но с това разполагам. Чудесно ми пасна тази мебелировка като размери и функционалност. Grinning Просто аз се забавих с преостъкляването с цял сезон и слънцето си взе неговото. Виждала съм в интернет много красиви снимки на спасени мебели и се вдъхнових. Наясно съм, че ми липсват умения, но се надявам да компенсирам с ентусиазъм.

Настроила съм се за 3 ръце боя Hug

# 684
  • До сърцето...
Настроила съм се за 3 ръце боя Hug

Използвай тебеширена боя, според мен е най-добрия вариант. Чудесно покрива, плътно. Един лак отгоре (или две ръце, зависи от лака).
Един стар прозорец така обнових (не намирам снимки в телефона), втора година е на открито, не е мръднал.

# 685
Здравейте, момичета!
Имам стара секция от 70-те, която е изработена чудесно и живее втори живот на остъклена с винкел тераса. Понеже остъклението е с едно стъкло, а не стъклопакет, в комбинация с влагата от сушене на дрехи, UV лъчите разказаха играта на покритието - все съм си мислела, че откритата част на пдч плоскостите е хомогенна, но факт е, че на повърхността се появи нещо, което оприличавам на прегорял лак.

Тъй като предстои вече съвременно преостъкляване на тази тераса искам да си обновя наличните на нея мебели. Желанието ми е да преобразя тъмните плоскости в бяло. Опитът ми в боядисването се свежда до "ето ти тази боя и с тази четка боядисай този стол". Ще се радвам, ако някой ми помогне със съвет при избора на тип боя. Искам да постигна плътен цвят, под който тъмното да не прозира. Възможно ли е или няма да се получи и да се насоча към някакъв лак?

Аз използвах тебеширена боя на Лорка- не съм шкурила и без хамалогии става. Бялото им е много покривно, може да я разредиш и с малко вода, ако ти е се строи гъсто (за мен беше окей). Имам опит и с грунд и без грунд… разликата е , че с грунда ми глътна повече боя и някак си все едно се напука самата боя според мен. Така че те съветвам да мацаш смело без грунд. За лак можеш да ползваш яхтен лак, за да си го чудиш бе угризения и да държи повече като запечатващ слой, защото лакът на Лорка е на водна основа и не държи много да ужилвания.

Преди боята чистя с обезмаслител и мокър парцал. Чакам да изсъхне от водата и слагам една ръка боя, после втора. На втората ( каквито и цветове да съм ползвала на боята) винаги става добре. Ако прецениш удряш трета Simple Smile преди всяко боядисване чакам да изсъхне хубаво поне 5 часа . И накрая лак Simple Smile ще стане супер давай смело !

Ето за тази става въпрос- http://lorkaart.bg/product/805/wm001-byalo-tebeshirena-boya.html

П.С. По-напред съм качвала резултати от пребоядисване Simple Smile

# 686
Тета също беше нанасяла директно, без шкурене. Даже върху лъскава/полирована повърхност.

# 687
Аз пак с въпрос. Мога ли да боядисам лакираните пдч врати на гардероба и лакирана дървена ламперия с някаква друга боя, да не е тебеширена, в смисъл искам да не е плътен цвета, а да е прозирен. Искам нещо светло. Ламперията е червеникаво светло кафява, а вратичките са тъмни лъскави?

# 688
Аз пак с въпрос. Мога ли да боядисам лакираните пдч врати на гардероба и лакирана дървена ламперия с някаква друга боя, да не е тебеширена, в смисъл искам да не е плътен цвета, а да е прозирен. Искам нещо светло. Ламперията е червеникаво светло кафява, а вратичките са тъмни лъскави?
Вижте fusion. Първо грунд и после 2 четки боя, сама се запечатва. Ако е бяла може и 3 да е нужно

# 689
Какво е прозирен цвят ?

Общи условия

Активация на акаунт