Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 174
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Пиза, извинявай, островът на мен ми заприлича на маса, може би заради това откъде е снимано на първата ти снимка.
Ако сложиш вратичка на останалата част ("дупката"), ще е ОК, според мен.

Мисля, че помня историята с тази кухня - ваканционна/лятна/зимна къща, от входа/двора се влиза в едно цяло дълго помещение на приземен етаж (първи етаж на нивото на терена, който е с денивелация някаква), кухнята е в дъното. За ваканционно жилище кухнята си е чудесна.

# 661
Ако ще те надъхам, и сега не е много по- красиво.
За кое да ме надъхаш?
За шкафа над аспиратора и все още стърчащата тръба.

# 662
Pisa, и аз имам спомен за тази къща. Много добре се е получило! Flowers Hibiscus

# 663
Да..и елхата е наредена Simple Smile

# 664
Не си вижда, но тръбата в края си съм стената излиза близо 4 пръста пред шкафа. Мисля, че още един шкаф, тесен пък стърчащ пред другите ще изглежда като кръпка и не на място. Трябва нещо друго да измисля, за да я скрия. Висящо растение или нещо подобно. Около 30см е.

# 665
Висящо растение може. Аз така прикрих, пак на същия майстор, недодялания монтаж, имаше луфт от единия край.
Скрит текст:
По идея на Бонго Sunglasses.

# 666
Здравейте!
Имам керамичен рафт, който ми се иска да е една идея по-бял от колкото е.
Мога ли да нанеса някак корекции на вече съществуващата глазура?
Благодаря предварително!

# 667
Майсторки, дайте идея как да преобразя тези столове? Много са здрави и ми е жал да ги изхвърля, а в този вид са ми ужасно старомодни...
Чудя се само да сменя дамаската и да ги пребоядисам или направо да се ушият калъфи...

# 668
И двете - претапициране и пребоядисване, според мен. Можеш да купиш и да сложиш и малко допълнителен дунапрен за седалката, за по-мекичко. Има по сантиметър дебели, ще е достатъчно.

Калъфите на мен ми стоят като сватбарски столове в ресторант. Отделно, за облегалката, колкото и да бъдеш внимателен, всяко хващане за преместване горе води до зацапване на това конкретно място. Вярно е, че калъфите се перат, ама все пак.

# 669
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз бих ги боядисала и претапицирала, за мен калъфите са старомодни. Мисля, че ще е лесно да се претапицират, седалките се махат, нали?

# 670
Белички, с хубава цветна дамаска, ще се преобразят.

# 671
Даже само бих им сменила дамаската с нещо по-весело и бих сложила дунапрен.. Като се боядисат ми стоят много кухненски.
Редактирам се - доста са олющени и боята ще им е добре.

# 672
Да, олющени са, няма да стане без ремонт на дървената част. Свалят се и седалките, и облегалката.
Благодаря ви за идеите! Hug

# 673
Бих запазила дървената визия, ако подхожда на интериора. Леко шкурене, нов лак, нова тапицерия.
Дървените детайли не са много "завъртяни", ще се шкурят лесно.

# 674
Покажете ги накрая като ги направите.
Виждала съм същите със зелен плюш при приятели, тъкмо ще ги навия да ги преправят. Много здрави столове.

Общи условия

Активация на акаунт