Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 179
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • 1st floor
Вратите може да свалите от пантите и боядисате на друго място, за да не мирише.
Знам, но сме в апартамент. Имаме една свободна стая, там ще боядисаме вратата (ако става за боя), но все пак сме вътре и ще има миризма.
Тази боя загледах, дали е подходяща и с какво да мина после отгоре:
https://mr-bricolage.bg/tebeshirena-boya-wm-byala-kg/p/1010153

# 646
Бих боядисала с боя на водна основа, ако намериш. Те миришат по-малко. Или обикновена акрилна боя от всяка железария. Най-много миришат алкидните бои и разните лакове, но ти няма нужда да лакираш.
Тебеширената боя не е от най-устойчивите, не бих избрала нея.

# 647
  • 1st floor
Бих боядисала с боя на водна основа, ако намериш. Те миришат по-малко. Или обикновена акрилна боя от всяка железария. Най-много миришат алкидните бои и разните лакове, но ти няма нужда да лакираш.
Тебеширената боя не е от най-устойчивите, не бих избрала нея.
А под и над тази боя слага ли се още нещо? Аз не знам дали правилно се изразих за фурнира - не е дървен, а някакъв изкуствен, като на ПДЧ мебелите. И каква марка боя би ми препоръчала. Обикновен бял цвят търся.

# 648
За марка не мога да дам мнение. Не боядисвам често, купувам каквато боя ми хареса в магазина. Бих почистила вратата първо с обезмаслител, после с влажна кърпа и оставям да изсъхне до следващия ден.
Ако е много гладък този изкуствен фурнир и те притеснява, че няма да хване боята, може да сложиш първо една ръка контактен грунд, тук в темата съм чела за розовия Бороконтакт май беше. Отгоре боята, няма нужда от лак върху нея.

# 649
Такава повърхност, дори беше с лак, съм боядисвала с Бороконтакт за основа. Създава стабилен слой и не пада после. Само нанасяй с парцалче, на тънко, защото аз пробвах с валяче и четка, но се стича и остават следи. После акрилен емайллак.
И за моите врати сега се чудя дали да не пробвам с него, но са много и ме мързи Trollface

# 650
  • Варна
Аз съм боядисвала врата с акрилатна боя, но свалих автоемайла с който беше боядисана.

В кухнята имам два стола, икейски. Купувах им възглавници и все ме дразнят. И днес реших да ги тапицирам. Не съм лепила дунапрена, фиксирах го само с двойнолепещо. Като пак ми омръзне да ги гледам и в този вид, ще ги разтапицирам Simple Smile)) и пак ще са във фабричния си вид. "Дамаската" е от две калъфки за възглавници които купих в една обедна почивка от някаква втора употреба.

п.п. кабела е от лидълския ми такер, много си го обичам.Laughing

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 22:15 от Flash*

# 651
Много добре ти се е получило.

# 652
Страхотни са! Особено шареният! Дунапрен откъде купи или той си имаше?

# 653
  • Варна
Страхотни са! Особено шареният! Дунапрен откъде купи или той си имаше?
Ами той шареният е тапициран, другата снимка е на 'преди' Simple Smile
Дунапрен от един магазин за настилки, балатуми, дунапрени всякакви. Продават и парчета 50 на 50 см, 3 см дебел за столчета точно.

# 654
Тръбата на ширма бих скрила с плоскост/или шкаф с вграден ширм ...много ми е неок такава видима тръба, по която полепва и прах и мръсотии и е тредно за чистене...

Островът е хубав.
И откакто Тета ми писа, сън не ме лови с тази тръба на абсорбатора. Та вече скрита с шкаф:

Остана малка част видима, но тя вече излиза пред шкафа,ще трябва нещо декоративно да мисля за ъгъла. Но като се сетя, че миналата година изглеждаше така тази кухня:

# 655
Аз бих сложила още един по-дълбок горен шкаф (колкото долния) и бих вдигнала страницата(гръбче) до него Simple Smile

# 656
И аз много разправии имах с моята кухня, точно в шкаф исках да е тръбата. Бил забравил майстора. Ужас. Хем трудно се чисти, хем се вижда. Ама кой мъж мисли за чистене?! Imp

# 657
И аз съм ЗА 60 см-етров шкаф с вратичка, който да закрие тръбата. С вратичка, за да има достъп до тръбата, ако се наложи.
Много по-добре е станало като цяло. Има си вид на съвременна кухня сега, без "прасковката" по стените, с нова лампа, шкафове с модерен цвят. Масата много добре се е наместила в пространството. Със здраве да си я ползвате кухнята!

# 658
Ако ще те надъхам, и сега не е много по- красиво.

# 659
Ако ще те надъхам, и сега не е много по- красиво.
За кое да ме надъхаш? За мен си е красиво, в предвид малкото средства, които вложих.
Пред кухнята е остров, не маса. Шкафа над абсорбатора е 60см.

Общи условия

Активация на акаунт