Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 136
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцата на децата <3
Аз само да кажа, че за да преправите стая в мокро помещение се изисква разрешение ако сте в блок. Че да не си докарате беля на главата и да трябва да я събаряте...

# 91
  • София
Аз само да кажа, че за да преправите стая в мокро помещение се изисква разрешение ако сте в блок. Че да не си докарате беля на главата и да трябва да я събаряте...
Мерси много! То си е голямо “мокро помещение” (20 кв.) , което ще превърнем на стая с баня, аз не съм обяснила както трябва. Там си има и мивка с водомер и перална машина и тръби и канали.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 16:55 от Skiorche

# 92
Добро утро Simple Smile
Остана ни голямо парче гръб от кухнята. Мисля да направя плот за масичка. Някой работил ли е с такъв материал? Дали се лепи лесно?  Не би трябвало да е необходимо кантиране си мисля, така ли е? Приемам съвети и идеи, благодаря!

# 93
Как без кантиране, нали е рязано..
термоустойчивите гръбчета са с кантиране, като плотовете.

# 94
  • в сърцата на децата <3
На теория може ръба да се боядиса. На практика ако са видими ще се разръфа с времето, а и ще има 1 или 2 кантирани фабрично ръба, ще стои грозно с другите два боядисани. За лепенето - лепи се, какво да му е? Обаче ако направиш масичка от типа на кухненските, с крака в средата, т.е. да имаш стърчащи краища - ще увисне много, много бързо. Ако не се лъжа гърбовете са от HDF, а той не е водоустойчив (покритието му Е, но не и самият материал).

# 95
  • Mediterraneo
Аз се връщам да ви покажа шкафа, който прерасна в шкафове, подвижен бар и полица( две са, но другата не успявам да я хвана заедно с всичко). Всички с тебеширена боя и лак отгоре, без лак не ставаха нещата. Ето в завършен вид, нуждае се малко от разместване, но като цяло това ми беше концепцията.

# 96
  • София
Здравейте, момичета! Ето, че дойде моментът, в който и аз с мойте проблеми да ви се стоваря на главата. Чета ви отдавна, но сега дойде времето да се справя с една секция, която съм намислила да преработя в стил шаби шик.  Секцията е от някакво много леко дърво, не чам. Боядисана е в черно-тъмнозелено-тъмносиньо, а аз искам да я пребоядисам в бяло с тебеширена боя. Черната боя отдолу ще ми върши страхотна работа, защото на места ще трия ръбчетата, за да създам ефект на старина, протъркано. Не знам обаче, преди бялото не трябва ли да поизтрия с шкурка, за по-добро сцепление? И ако да, как да запазя от изтриване черния слой? Някакси не ми се маже черно...
Ще ви постна снимки, щом разчистя достатъчно, за да се вижда секцията, че е в едно мазе с натрупани неща вътре.

# 97
Предимството на тебеширената боя е, че не е нужно шкурене.

# 98
  • при Arctic Monkeys
Моля за помощ! Това е буков скрин, искам да запазя цвета му. Отдавна не съм се занимавала с реставриране, зная, че има нови продукти... Първо шкурка и после?

# 99
Ако не останат петна от лак, може да се омасли с безцветно масло. На мен по този начин ми е най-красиво естественото дърво.

# 100
Моля за помощ! Това е буков скрин, искам да запазя цвета му. Отдавна не съм се занимавала с реставриране, зная, че има нови продукти... Първо шкурка и после?

Имаше някаква хитринка - нагряване със сешуар или натъркване с орехова ядка ...

# 101
Гладене с кърпа, ако идеята е да се премахнат петната.

# 102
Имам изостанала тебеширена боя на Лорка и Ани Слоун. Минават ми някакви мисли за боядисване на стъклената вътрешна част на една врата, гладка е, не е от тези фигуралните. Дали ще се задържи върху стъкло и трябва ли да запечатам с нещо отгоре? Някой с някакъв опит?

# 103
Здравейте, искам да боядисам стар вграден гардероб в коридора. Отвън  е лакиран , от вътре е както си  е бил навремето. Купих алкидна боя Сократес. Питане  - задължително ли е шкуренето или  може направо с розовото Боро и отгоре боя? Боята с четка или с валяче и ако е валяче какво точно? Трябва ли грунд някакъв?

# 104
Алкидна, т.е. блажна? За всеки случай мини леко със шкурка.

Общи условия

Активация на акаунт