Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 308
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
ravi, чудесен е гардеробът! С каква боя го боядиса?

# 376
С акрилна боя Сократес

# 377
А върху боята има ли някакъв финиш?

# 378
Не, нищо не съм слагала върху боята.

# 379
Момичета, откъде в София мога да купя около метър и половина плат за смяна на дамаска на кухненски столове?
В специализираните магазини за дамаски цените започват от 60-80 лв...

# 380
Понеже скоро търсих и аз дамаски, цените бяха потресаващи, взех от магазин за пердета плътен плат, който не се разтяга и продавачката каза, че се ползва за дамаски. 22 лв струваше, не съм в София, обаче. Та, обиколи и виж, ще харесаш ли нещо.

# 381
Благодаря!
Аз от Турция купих 15 метра завеси за 75 лева....
Но нямаше подходящ цвят за столове, иначе изобщо нямаше да търся тук на нашите покъртителни цени...

# 382
Преди години съм купувала плат на кг от един магазин на ул. Братя Миладинови 12. Не знам дали го има още.

# 383
  • София
Момичета, откъде в София мога да купя около метър и половина плат за смяна на дамаска на кухненски столове?
В специализираните магазини за дамаски цените започват от 60-80 лв...
Сещам се за Какаду на бул. Сливница - огромен магазин с много голям избор на платове. Е, има много кичозни сред тях, но ще намериш и прилични дамаски. Дамаски съм виждала в Бриколаж в Ринг-мол. Освен това тапицерът ще ти предложи също, стига да не е нещо специфично.
От магазина на ул. “Братя Миладинови” също съм купувала преди две години.

# 384
Благодаря, сама ще си ги направя, без тапицер Simple Smile

# 385
Бившият Кравай също е магазин за платове. Поне беше преди 2-3 години.

# 386
Заслужава си и някакъв такъв тип завеси от вторите употреби, ако имате наоколо и ви попадне нещо, понякога има страхотни находки. За такова малко количество плат си е опция, от такъв източник съм обличала декоративни възглавнички, първоначално пак беше някаква завеса на която ми хареса десенът. Да не казвам че излезе без пари в сравнение с магазин за платове

# 387
бул. Мария-Луиза 92 (в магазина втора употреба, най-вътре) - пердета на парчета (крайни парчета, не втора употреба), някои са с надписи с маркер накрая и няма изпиране, малки топчета, дамаски също. На килограм. Не са втора употреба, просто са парчета и малко метри от топчета. Прословутият тапицер Борис от темата за тапицерите, там пращал клиенти да си изберат дамаска.

Дамаски Таня - много дамаски и всякакви материали за тапициране. Непригледен район, но асортиментът е голям. Ако гониш по-модерен дизайн (геометрични фигури и т.н.), това не е твоят магазин. Повечето дамаски (много са) са едноцветни, има и тип ориенталски. Има изкуствени кожи и т.н.

В Дом Хармония на Раковски (до Св. Параскева) съм виждала преоценени крайни парчета, на всякакъв текстил. Но зависи дали ще си харесаш нещо от тези кошове и дали ще ти е достатъчно.

Какаду - дамаските са на втория етаж, но на първия покрай прозореца има памучни плътни платове тип "американ".

Чар Текстил - на бул. Васил Левски, до СМГ. На витрината има много красиви десени.

# 388
Благодаря ви! Heart
Според Гугъл мапс, магазинчето на Братя Миладинови е празно.

# 389
Привет, дами!
Поглеждам от време на време какво правите, много вдъхновява темата ви. Flowers Hibiscus
Решила съм да реставрирам едно кресло, но ще ми трябва качествен дунапрен.
Ходих до магазина на Птичия пазар, но изглежда затворен, а там по спомени предлагаха различни качества дунапрен и мемори пяна.
Имате ли идея къде е преместен, или друго място за такива материали?
Ходих до Какаду, но не ми харесаха техните дунапрени.
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт