Да преправим старите мебели с любов - тема 38

• 55 283
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, тепърва навлизам в тази тема. Наследих гардероб, който не мога сега да сменя, но искам да стегна малко. Идеи какво да направя?

# 466
Ако само това му е проблема на гардероба, с фолио ще стане - или търси в същия десен, или нещо различно като декоративен кант.

# 467
  • в сърцата на децата <3
Не мисля, че ще стане добре с фолио. Под него ще остане кухо. Вариантът е да се запълни с кит и да се заглади. Аз бих препоръчала боя. Последно работих със Сократес и съм супер доволна от качеството. Една ръка пръскано с пистолет и чисто бяла врата стана бетонено сива без прозиране и без нужда от повтаряне.

# 468
# 469
  • в сърцата на децата <3
Една съфорумка беше показала гардероб боядисан с  тази И аз нея ползвах, цвета ще е какъвто си харесаш Simple Smile

# 470
С каква техника мога да боядисам тръбни метални мебели? Вече са прахово боядисани, само трябва да се смени цвета. Първата ми идея беше със спрей, но за това се иска опит, за да не се разтече на капки, вероятно няма да ми се получи добре. А с четка или мече по тръбите и извивките не знам доколко ще е равномерно.

Според вас кой е най-подходящият начин? Не съм с две леви ръце, но и не съм боядисвала такива неща досега.
Боята вероятно ще е акрилна, ако има значение.

# 471
Според мен с валяче ще е по-добре, отколкото с четка, пробвай с дунапренено и такова с косми и реши кой резултат ти харесва повече.
Гардеробът бих запълнила с кит и боядисала само в долната му част, с контрастен цвят.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 00:00 от tuty

# 472
  • в сърцата на децата <3
Phloxx, давай смело със спрея. Нито е трудно, нито е сложно. Само не задържай много на едно място и няма да има проблем със стичане и капки.

# 473
Да, със спрей ще стане най-бързо, лесно и равномерно. Аз редовно префасонирам разни неща.
Това е огледало от JYSK, беше черно със сребърно, много намалено и го взех, макар  че хич не ми отиваше на интериора. Със спрей стана екстра.
Скрит текст:
А този стар кош бях тръгнала да изхвърлям, но реших да пробвам. Беше трагичен, червеникаво-кафяв с избеляла торба. Спрейче, уших му торба от остатъка от завесите и си го прибрах😆
Скрит текст:
И още много неща навапцах, нямам несполучливи.
Трябва да пръскаш от 25-30 см, без да задържаш и да повтаряш. Дори да пропуснеш, следващото пръскане го покрива. Аз пръскам в гаража, на открито не ми се получава нещо.
Последно боядисвах решетките на камината с черен, матов, огнеупорен спрей. После го изпръсках на разни дребни неща, станаха топ. Кошът не ми хареса мат и му пръснах малко безцветен полу-гланц.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 11:42 от Чи лу

# 474
  • Карлово

За вибрациите се продават антивибрационни ръкавици от естествена кожа. Бях скептична, но наистина вършат работа. Аз основно ги ползвам за косачката и резачката, даже май с резачката имаше в комплекта принадлежности.
Може ли модела на тези ръкавици?

# 475
А за моя гардероб дали не мога да ползвам спрей, може ли да ми кажете марката на вашия?

# 476
А за моя гардероб дали не мога да ползвам спрей, може ли да ми кажете марката на вашия?
Ми, според мен може. Скоро и това ще пробвам. Харесах си една етажерка от вивре, но няма подходящ цвят и смятам да я боЙдиша със спрей😆 Аз си експериментирам смело, като предварително се настройвам, че може да хвърлям след това, но ми се получава засега.
Купувам най-различни спрейове, но от черния мат съм впечатлена. Ето го
Скрит текст:
Напръсках контакти, които смятах да сменям така или иначе и квото стане. Бяха гланцирани и не очаквах, че ще хване така добре. 2 месеца ги ползвам и бърша интензивно, не мърдат.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 12:04 от Чи лу

# 477
Чи лу, супер! А има ли бял цвят от този спрей и откъде го купуваш?
Искам да направя точно контакти бели, а бих пробвала и един шкаф за обувки да боядисам!

# 478
  • Карлово
Cosmos гръцки стрейове има всякакъв цвят. Друг е въпросът, че тя е ползвала термоустойчив, което за контактите не е нужно. Има в два варианта гланц и мат. Мат е показания. Бял има също. Продават се във всяки магазин за бои.

# 479
Това е за печки. Боядисвах една дърта печка на дърва с подобен 😁

Общи условия

Активация на акаунт