Револют

• 106 978
  • 1 017
  •   2
Отговори
# 540
Ами всъщност са 20 цифри,а и никъде не намирам друг IBAN 🤔 А относно изписването,няма как да е грешно,защото го копирам.
Трябва да са 22 символа. Ако не са 22, вероятно заради това дава, че е невалиден.

Всъщност Вие от Пощенска към Револют ли превеждате или обратното? Не съм сигурна, че съм разбрала правилно. Ако гледате литовския IBAN, може би питайте в банката. Аз доста отдавна превеждах, но от друга банка и нямаше проблем.

Друго за което се сещам е, че май валутен превод се избираше, защото не е по българска сметка.

# 541
А защо са 20 ? От Пощенска към Револют.

# 542
А защо са 20 ? От Пощенска към Револют.
Защото гледате сметката Ви в Револют. Българските са по 22. Аз се заблудих, че обратното правите.

Като Ви превеждат пари, какъв превод правят?

# 543
Как какъв превод ,като сума ли?

# 544
Как какъв превод ,като сума ли?
Левов превод няма да мине, защото сметката Ви в Револют не е левова(нямате български IBAN). По мой спомен аз направих международен евров превод (SEPA).

# 545
Как го направихте този международен евров превод?

# 546
Как го направихте този международен евров превод?
В мобилното банкиране отидох на Превод (създай ново плащане) и там избрах опцията Междубанков превод в EUR (SEPA). Но така се нарича конкретната опция в моето банкиране (Уникридит). В Пощенска може би и вероятно е по-различно менюто.

# 547
Ясно,благодаря много,но в моето приложение нямам такава опция,мога да избера име на получател,IBAN и сума 🤷‍♀️Няма да се мъча повече 😁

# 548
Ясно,благодаря много,но в моето приложение нямам такава опция,мога да избера име на получател,IBAN и сума 🤷‍♀️Няма да се мъча повече 😁
Явно приложението не позволява валутен превод към чужбина. Такова чудо не съм дори предполагал, че може някоя банка да сътвори.
https://www.postbank.bg/Digitalno-bankirane/Mobile-banking/Narezhdane-na-prevodi
Цитат
Имаш възможност да извършваш вътрешнобанкови и междубанкови преводи в лева към други лица в страната, както и преводи във валута в рамките на Пощенска банка.

# 549
Някой знае ли,дали с Револют може да се плаща в страни и острови в  Азия или си трябва съответната валута за страната?

# 550
  • Бургас
Прехвърлих си пари от Револют към банковата сметка в ОББ,  веднага след това се наложи да си ги върна и от приложението на ОББ, натиснах Върни и един месец чаках, чаках…. Отидох в ОББ и ми казаха , че отиват в някаква … сметка от където няма как да ми ги върнат обратно. Писах някаква жалба и тн. След около две седмици ми възстановиха сумата, но с 25 лв по-малко / моята банка имала такса за възстановяване и тн/
Посъветваха ме да не използвам вече бутона им Върни, а да си прехвърлям пари по друг начин, често се случвало хората да се жалват, че не си получават парите обратно.
*Споделям като неприятен случай с добър край

# 551
"ЧревоУгодник" абсолютна лудост...🤷‍♀️

# 552
Прехвърлих си пари от Револют към банковата сметка в ОББ,  веднага след това се наложи да си ги върна и от приложението на ОББ, натиснах Върни и един месец чаках, чаках…. Отидох в ОББ и ми казаха , че отиват в някаква … сметка от където няма как да ми ги върнат обратно. Писах някаква жалба и тн. След около две седмици ми възстановиха сумата, но с 25 лв по-малко / моята банка имала такса за възстановяване и тн/
Посъветваха ме да не използвам вече бутона им Върни, а да си прехвърлям пари по друг начин, често се случвало хората да се жалват, че не си получават парите обратно.
*Споделям като неприятен случай с добър край
Само че този казус не е свързан по никакъв начин с Revolut.

# 553
Плащах в Temu с виртуалната карта на Револют (не с еднократната, нея не я прие). Ако пратката ми не пристигне и се наложи да ми възстановяват сумата, ще може ли по виртуалната карта или трябва да им пиша и да изпращам друга сметка?
В Тему (от Италия, ако има значение) съм правила 2 пъти поръчка, и двата пъти с еднократната карта и минаваше от първия път. Не оспорвам, че вашата е била отхвърлена, но може при следващ опит да се окаже, че минава.

Иначе във FAQ секцията на Револют пише, че дори и по еднократната карта могат да ти се върнат пари. Още не съм го пробвала лично.
Връщам се на този казус, понеже сигурно интересува и други хора.
Преди малко поръчах нещо от Тему. Въведох еднократната карта, както съм правила преди, и ми излезе надпис, че не мога да използвам тази картата. Загледах се по-внимателно и видях, че не трябва да натискам големия оранжев бутон за плащане и запаметяване на картата, а трябва да натисна по-ситния надпис под бутона, който казва "продължи с плащането, без да запаметяваш картата". От втория опит плащането мина с еднократната карта, след като натиснах правилната опция.

# 554
  • Пазарджик
Здравейте, искам да попитам нормално ли е да ми издържат такса когато плаща е чужбина. Не съм превалутирала а направо от лева ми ги теглят. Както и направих резервация през букинг и там ми удържат 2.5Е. Пробвах да превалутирала лв в евро и за 80 лв ми искат пак 2.5Е такса.
Може ли някой да ми обясни така ли е с Револют. Аз бях останала с впечатление ще не се плащат такси за онлайн плащания и безконтактни плащания.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт