Револют

• 107 064
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 555
  • Сф
тази такса със сигурност не е от Револют.

# 556
Няма такса за превалутиране в работните дни. През уикенда има такса.

# 557
  • Сф
Не е вярно това. Уикенда има надбавка към валутния курс, но не е такса и не се таксува отделно от основната транзакция.

# 558
Да, наистина е %. Ето от сайта на револют.

# 559
  • Пазарджик
Благодаря, ще пробвам утре са превалутирам и да видя дали ще ми начислява такса.
А като си обменя в дадена валута после при плащане те сами си разбират от коя валута да си теглят сумата?

# 560
  • София
Здравейте!
Бихте ли споделили как е по-добре да се плаща в чужбина?
Да си превалутираш парите или да плащаш в лева? Т.е и в двата
случая се минава през превалутиране по моята логика, един вид
има ли смисъл да се прави предварително превалутирането?

# 561
  • Сф
Превалутирането предварително има смисъл, ако ще плащаш през уикенда. Както горе се спомена, през уикенда има 1%отгоре, т.е. е по- неизгодно. През делничен ден е все тая дали ще имаш налични пари в лева и ще плащаш в евро, или имаш врче конвертирано евро.

Пипилота, ако имаш наличност по евровата сметка, автоматично ще изтеглят от нея. Ако нямаш, тогава дърпат от основната ти сметка, т.е. левова

# 562
Здравейте!
Бихте ли споделили как е по-добре да се плаща в чужбина?
Да си превалутираш парите или да плащаш в лева? Т.е и в двата
случая се минава през превалутиране по моята логика, един вид
има ли смисъл да се прави предварително превалутирането?
Зависи от валутата и по-точно от волатилността. Например доларът беше преди месец 1.74лв, а сега е 1.81лв. При по-голяма сума се получава добра разлика. В почивните дни се спомена за таксата от 1%.

# 563
здравейте!
нищо не разбирам от револют, не ми е трябвало, тук е почти непознато средство за плащане
идвам да питам Flushed
та, свекърва ми чула за револют, и че може да праща пари в чужбина ( разбира се, на внучките си  Expressionless )
има ли такава възможност- да преведе пари направо в карта - виртуална, револют, която аз да открия тук

благодаря на отзовалите се Hug

# 564
Да, има. Но и внучките трябва да имат Револют. Преводите са веднага и без такси.

# 565
Револют е банка.
Има много добър Help, където можеш да намериш отговор на всичките си въпроси, включително начините за изпращане на пари в чужбина и използването на Револют от непълнолетни.
Но! Също така има и много добър AI, който следи и засича нерегламентирани/съмнителни (според него) дейности и блокира акаунти, ако реши, че банката се използва за пране на пари.
Така че, ако намеренията са само бабата да превежда пари на внучките, нищо чудно след някой и друг месец въпросите ти да са други.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 08:01 от cool_witch

# 566
благодаря, че се отзовахте
но, аз писах, че аз ще си направя револют
кое му е съмнително на пращане на пари от един човек на друг ?
пране на пари Joy

# 567
Това не е моя интерпретация, казвам какво наблюдавам в последно време.
Ако не ползваш Револют за нищо друго, освен да ти превеждат периодично пари, колкото и да се смееш, това се случва.
Има хора, които го правят точно с такава цел - да прехвърлят едни пари безплатно (което по принцип не е незаконно, но AI го засича и затварят акаунти).
Това какво ти мислиш и какво мислят техните компютри, са различни неща.
Така че няма защо да се репчиш. Прави каквото знаеш и смяташ за правилно.
Чети Help-a, няма въпрос, на който там да не намериш отговор

# 568
ами, ето, че имало как да обясниш- с AI-то, и неговите кодировки
друг е въпросът , кой се репчи

де да имаше , толкова пари бабата за пращане, че да го сметнат за пране на пари

тоя револют, че не е нищо революционно, 
има , доста по- сложни тригери за евентуално следене на съмнителни парични потоци, от пращане на пари за коледни подаръци, или още веднъж- дваж годишно

# 569
  • Русе
Аз от половин година използвам Револют, за да превеждам пари на сина ми, който е студент в България, не става въпрос за кой знае какви суми. Не знаех, че в един момент може да ми закрият акаунта, въобще не смятам, че върша нещо нередно.

Общи условия

Активация на акаунт