Револют

• 117 853
  • 1 081
  •   1
Отговори
# 720
Таксата в Револют я изписва щом въведеш сумата.

# 721
  • Сф
До сега като съм пращала евро до евро сметки в чужбина не е имало такса. Не знам за Швейцария как е

# 722
  • Варна
Давам полезна информация за теглещите кеш от банкомат . От банкомат на Първа инвестиционна банка няма такса за теглене от сметка на револют . Така , че който има наблизо такъв банкомат да ползва него , за теглене с револют карти.
На мен ми е начислило  1.50 лв.за теглене от банкомат на ПИБ, за първи път ми се случва, точно си гледам извлечението! Нямаше съобщение, на ДСК поне ме предупреди за 3те лева 🙂

# 723
Давам полезна информация за теглещите кеш от банкомат . От банкомат на Първа инвестиционна банка няма такса за теглене от сметка на револют . Така , че който има наблизо такъв банкомат да ползва него , за теглене с револют карти.
На мен ми е начислило  1.50 лв.за теглене от банкомат на ПИБ, за първи път ми се случва, точно си гледам извлечението! Нямаше съобщение, на ДСК поне ме предупреди за 3те лева 🙂
надвишен лимит !
 мисля че беше до 450 лв. на месец

банкоматите на ПИБ и УниКредит нямат такси за теглене

# 724
  • До хладилника, който обичам
Кажете ми, моля, Револют вариант ли е за превеждане на месечна сума (наем)? Преди време с триста зора си закрих сметката в ЦКБ, за да не се разправям, защото беше някаква лудница, оставих финално едни сто лева да изчезнат в месечни такси и да си ходя по живо, по здраво.
Трябва ми или да си окрия българска банкова сметка с минимална или никаква месечна такса, защото ме нервира много да плащам, за да ми стоят парите там, или ако е възможно, през Револют. Имам Револют, вързан към чужда банка и сметка - това вариант ли е в България да давам като сметка, ако не е вързано към българска банкова сметка конкретно? Общо взето ми трябва, за да се превеждат парите там и от време навреме да тегля от банкомат. Няма да се ползва за битови сметки, заплати и пр.; преводите до чужбина хабят излишно пари в такси.

# 725
В България сметката в Револют е в евро. Няма пречка по нея да се превежда наем, ако квартирантът е съгласен.
Друг вариант е TBI, няма такси и има две тегления месечно без такса. Преводи в лева и евро са без такса, за другите не знам. Откриването на сметка е онлайн с бг лична карта (оставам с впечатление, че не сте в България). Трябва да посочите бг адрес за получаване на дебитна карта, не е задължително да е същия с този в личната карта.

# 726
  • София
Ако наемателят ползва револют, което е много вероятно защото е доста популярен вече в България, може да плаща директно в каквато валута сте се разбрали. В приложението, достатъчно е да ти има телефона или името в револют.
Може и с превод в евро към твоя револют Iban от всяка бг банка, няма да го натовари като такса защото сепа превод в евро е със същите такси като превод в България в лева.
Щом си в чужбина, за мен няма никакъв смисъл да се занимаваш с откриване специално на БГ сметка, че и такси ще и вървят на тази сметка. Пък ако тръгнеш да си теглиш наема от АТМ в чужбина, таксите са огромни.
Нито един + не виждам на нарочна БГ сметка, за нито една от страните, честно казано.

# 727
  • here and now
Бу, ако наемателят няма Револют и държиш на български IBAN, то можеш да си направиш сметка в TBI(тя е без такса поддръжка) и от нея да си дърпаш парите в наличния ти Револют(пак е без такса) и да си ги харчиш където пожелаеш.

# 728
Аз продължавам да нямам достъп до акаунта ми в Револют и не мога да се свържа с никой от съпорта за помощ. Някой успял има ли?

# 729
Накъде прочетох, че можеш да държиш пари в Евро или лири срещу някаква лихва. Нещо като депозит. Обаче като чета това не е депозит, а фонд на паричния пазар където нито лихвата ти е гарантирана нито това, че ще си запазиш парите. Така ли е? И има ли смисъл да се вкарат там пари? И ако да в каква валута?

# 730
Не е депозит, а вид инвестиция, ако става въпрос за Savings. Може да се отвори в евро, американски долари или британски паунд. Като при последната валута лихвата е най-висока, следва долара и еврото е с най-ниска лихва. Лихвата зависи и от плана, на който си. Имаш гарантирани едни до 22 000 евро.

# 731
Какво значи, че са ми гарантирани, че не мога да ги изгубя? И че каквото и да става ще мога да си получа парите, които съм внесла?

# 732
Това пише по общо.
"Застраховка
Инвестициите във фондове на паричния пазар, както и други инвестиции като акции, които се държат в Revolut Securities Europe UAB (RSEUAB), са защитени по Литовската схема за застраховане на инвеститори в размер до 22 000 евро. Застрахователното предприятие е литовската публична институция."

Пиши им в чата, за да ти кажат къде може да прочетеш подробна информация. Не успях да го намеря.

# 733
Minnie.Mouse, благодаря ти за отзивчивостта!
Може би застраховката е само при фалит на банката. Защото при инвестиция във фонд не знам да имаш застраховка. И другото, което се питам ако избера паунд например но зареждам с левове превалутирането без такса ли е.
Има ли някой, който си е вкарал пари н тези фондове в Револют да сподели?

# 734
Не твърдя със 100% сигурност, защото отдавна си закрих инвестиционния акаунт в Револют, но pandorina правилно се е ориентирала, че е инвестиция във фонд. Тази застраховка от 22 000 евро е ако фалира компанията чрез която се прави инвестицията. Самата инвестиция не е гарантирана че ще се запази, въпреки че рискът е доста нисък.

Общи условия

Активация на акаунт