Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 20 139
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
абе София искате ли да си направим среща ?

Аз съм за да се видим,ама като ви чета имам чувството,че съм най-безотговорната майка 😂 дали ше се изтърпим 😂
С трето дете не засичам интервали на будуване,камо ли да си ги пиша,не будя за хранене,не се въртя в графици и режими-водя се по бебка и се получава много добре.Беба е щастлива,спокойна,не изтерясва и не се вълнува,защо няма дневник на дремките.
Почти по цял ден сме навън,като километри навъртам около 10-15 и тя почти постоянно спи,вечер си спи пак.
Та,Бочи,ако ме искаш за компания някой ден,ще се разберем Simple Smile

# 151
ама искам те 😀аз не правя забележки на живо спокойно. Дори и да изглеждам лоша 😀😀😀Аз отдавна не спазвам графици , детето ми само си нареди график. Единствено гледам да не изпусна много бодуване. Не ч будя да яде , и изобщо кво иска тва да прави .

# 152
Баткото догодина прави 18,по негово време не съм и чувала за скокове в растежа и интервали на будуване.С каката голям тея беше-Не помня изобщо как е било,само реването помня.Сега с бебка се образовам,ама тя е спокойна за сега…Ако не е спала повече от 2 часа и половина почва да червенее и да мрънка,та си знам,че е време за спане
Предлагам другата седмица след 6ти да организираме нещо,че тая седмица ми е малко Бум 😀

# 153
То информацията за съня е едва от 2-3 години, аз с малкия батко започнах да се интересувам преди 2 г когато точно навлизаха консултантите. С големия преди 9 г знаех само за растежните скокове, той голям рев ревеше. И сега си давам сметка защо е бил така нервен, аз въобще не съм се погрижила за читавия му сън. Така че донякъде съм благодарна, че сега я има тази информация, защото сестричката е близка до него по темперамент (ревла и мрънкало), така свеждам нервността до възможния за нея минимум

# 154
Аз също не спазвам графици. Следя единствено интервалите на будуване, за да не се преуморява. Водя се изцяло от него, както за сън, така и за кърменето. В един интервал на будуване понякога го кърмя два пъти, понеже суче малко.
Вчера заспа сравнително бързо за нощен сън, само в началото му беше малко странно като че ли заради това, че беше още светло.
Лятото не знам как ще успяваме да се прибираме от разходка за нощния сън, предвид че заспива най-късно в 20ч.

За захранването сега се чудя какви прибори да поръчвам. Марч, какво включваше твоят комплект?
Какви столчета за кола имате?

# 155
Заради смяната на времето моя човек снощи заспа чак след 9. Сутринта обаче станахме в 8.30, happy me 🙂. Ще видим днес как ще е съня и дали ще може да се върнем към старото ранно заспиване.
Pischi аз се надявам да може да ги нагодим към нашия режим,т.е. да заспиват в количките.
Аз поръчах лъжички на tomme tippy за захранването, ама купички още нямам. Мисля днес да отида до бебе борсата да разгледам какво има и да взема няколко пюренца.
За захранването мисля да почна с оризова каша, заради рефлукса се препоръчва. Знаете ли обаче при кашите, когато са първа храна, дали се процедира като със зеленчуците - по няколко лъжички и постепенно увеличаване? Голям филм ми е това захранване.

# 156
Pischi не е комплект. По отделно са нещата. Аз не исках комплект защото държах да имам само чиния с разделения и купичка. Лигавници взех от Али експрес за по 1 долар. Тука има по 20-30лв лигавници което е абсурд!
Ние сме с cosatto all in all rotate ама не препоръчвам! Много е къс изо фикса и трудно се върти.

# 157
Аз не разбирам, баби лели  и други съветнички, като виждат, че детето страда от нарушен режим и навик , по-гот ли им става?
    И нашата мома не е от яшните.Надяваме се като я захранят да си хапва повече.Онзи ден беше голяма мъка яденето.Последва рев, не знам как са се укротили, че заминаха в парка . Бабето беше на СПА , та не съм я виждала от събота. Надявам се да минат през мен като излязат на разходка.
   Аз подарих една страхотна лъжичка с гравирани пеперуди и името , но е метална и не става за захранване.Май по-скоро баба си направи кефа.Иначе съм казала на дъщеря ми да си хареса лъжички и комплект за хранене,каквото тя си прецени, но аз искам да го подаря на бейби. Май към бамбуковите се е ориентирала .
   Жиравче, права си за всички нови теории.Моят син ще прави 18 след няколко месеца-не съм и чувала подобни теории тогава. Аз намирам доста логика в обясненията за поведението на бебчетата.
   Нашата мома с помощта на майка си , си направи график на спане ,будуване, хранене. Не я приспиват ,рядко,когато е в скок и много реве. Иначе в леглото ,бибата, тя започва да си мотае края на завивката,да си върти главичката и след 3 мин е заспала.Сутринта в 7.45 зет ми беше извел кучето и каза ,че и двете спят.
   Има ли някой с домашен любимец и бебе? Нашето бебе съжителства с кане корсо на две години.

# 158
Леле Марулета , голям късмет имат с тебе. Евала на такива баби.
Вчера излязохме до магазина и до гаража и свекито ни е видяла и дойде при нас. Бебчо взе да си пее, че му се спи и тя дай да го видя та дай да го видя. От половин метър, седи на разстояние от нас че сега имало грипове, преди беше ковид. Аз й казвам че му се спи, е че за кога да спи. Приказва му, хили му се,дойде и свекъра... И падна един рев че не може да заспи. Оф нямам думи. Нямали да го захранвам вече, то преди как било. Иначе тя не го е гушкала откакто се е родил. Нищо не му е вземала щото не знаела какво и не разбирала. Ама като знам и с баткото как беше. Добре че мама идва от време на време. И като си помисля че и аз ще ставам двойна свекърва 🤣.
Оф, оплаках ви се, но много се изнервям с нея.

# 159
Имат я! Ама щото ми е дъщеря. Чакай да дойде снахата , да видите какъв ще съм звяр! Какъвто ми е мамин хубавец единствен.....
   Шегувам се ,дано да се шегувам.
  И аз не купувам на бебето почти нищо -преди опитах с една пижама, не беше сполучлива покупка.
   Но или водя майката с мен ,или давам пари да купи. В началотона зимата така искахме да купим космонафт на бебето,да е подарък от нас. Оглеждахме, избирахме, три такива носих в нас.Гледам по размер - 58-62. Нося го у дома ,тя ще влезе два пъти в него. Айде следващия - същата работа.Накрая на дъщеря ми май й писна и остави последния, да не го връщам.Така както е най-малък размер,още й е големичък.

# 160
И ние имаме кучинка,ама тя е като котка.На бебето обръща внимание само като плаче,иначе с големите като се приберат е голям кеф,само дето на челна Стойка не и застава.Информацията за скоковете на растеж ми е полезна до там,че да се заъжа с обяснение защо е киселяк,не гледам колко продължават,защото ще се гръмна 😀 Казвам си”и това ще мине”и продължаваме напред.Знам,че първите 7 са трудни,но пък вече знам,че и следващите не са по-лесни и си се залъгвам,че всичко минава 😂 Това колики,скокове и зъби(бивни) сякаш са нищо,сравнение с пубертета който баткото кара от 12 годишен и край няма 😂
Сега като чета и за бебешки пубертет,после не знам си какъв пубертет направо побелявам.
Та затова сега го карам лежерно,с едно дете никога няма лесно,с 3 е оцеляване 😂 ама сладко оцеляване.Не мога да си представя да бяха с по-малка разлика в годините,тогава сигурно аз да не съм оцеляла 😂 ей ни на,с една краставичка,която преди малко се събуди от нощен съм

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 11:29 от jiraf4e86

# 161
Ти сигурна ли си ,че синът ти е на толкова,колкото ни казваш???
  Я каква сладурка е малката / че и майка й/.

# 162
Ти сигурна ли си ,че синът ти е на толкова,колкото ни казваш???
  Я каква сладурка е малката / че и майка й/.

Трио “Бамбини” 😂
Марулетка,забравила си сватбената група 2019 и там бях качвала снимки с него от сватбата 🥰

# 163
Ние сме с болонка на 15г😀, но много се разбират чак не можах да повярвам, тъй като Рики е много привързан към мен..та аз бях 5ти клас като га взехме 😀 Мислех,че ще ревнува,но напротив спи пред вратата на стаята, ръмжи и не допуска друго куче до количката, а малкия така го заглежда и смее..сигурно си мисли,че е плюшка и като се раздвижи иии той 😳 .. сладки са.

Крис е много кисел напоследък..заради коремчето. Сутрин и привечер е ад.. дано минат коликите проклети,че на няколко пъти се усещам как се изнервям... а не трябва

# 164
Пак се прибираме с рев от разходка .. направо не знам
Някой ще ми каже ли кога ще започне да и харесва в количката. Преди като излизахме и плачеше мислех че е преуморена и плаче докато заспи. Приспивах на ръце и продължавахме.
Сега спа 1.5ч първа дрямка и пак като се събуди и осъзна че е навън писна да плаче. Чак беше лилава. Накрая я взех успокоих я и сестра ми тика количката аз в нося, защото навън и в друг освен в мен и понякога баща си не иска да стои.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 13:02 от Marchelsi

Общи условия

Активация на акаунт