Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 20 131
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
днеска не желае да яде никак, ни от шишето ни от цицата. Примерно днеска сука в 6:30 сутринта после съм успяла до 2 часа да и натикам буквално по 20 мл на сто път и събра сигурно 100 мл. После сукна малко в 4:30 и е сега преди малко в 8 пак много малко ( от малката цица горе долу 60 мл ) и заспа за нощен сън. Ще гледам в 11-12 да я опитам да по суче полузаспала.
Днеска се сменя и времето 😀усещам утре към сеир ще са всичките ни бебета.

# 136
Примерно вчерашният ден протече така:
Събуждане в 6,30ч.
Дрямка 1 - 8,05ч. (1,30ч.)
Дрямка 2 - 11,15ч. (1,50ч.)
Дрямка 3 - 15,25ч. (1,30ч.)
Заспа за нощен към 19,05ч.
Днес се събуди в 6,15ч.
През нощта не будува, само цока. Понякога цока само за минута-две.
От 5ч. спи повърхностно, но много помага това, че спи до мен. Как ще го отучим от съвместното спане не знам.

Обаче рядко се получава като вчера.
Днес има 4 дремки, две от тях по 1ч. и две по 30 мин.
Бавно удължаваме интервалите на будуване. Особено, когато е сред близките ми, много бързо се изморява.

Наистина утре ще е интересно със смяната на часа. 😁

# 137
Абе момичета вашите бебета реват ли без глас така сякаш се захласват. И само на мен ли ми е тегаво?От курса Първа помощ при бебета и деца знам че
захласването май сеслучваше на по-късна възраст… Та не знам дали това е точно захласване но всеки път изтръпвам и пляскам с ръце и духам в лицето като луда.. Няколкп секунди продължава това безгласното, ама все пак…. То откакто бях на курса стаанх по голяма паника май, баси 😃

# 138
  • до най-прекрасния мъж
Това със съветите най го обичам. Ама остави я, тя ще си заспи. Ами няма да си заспи! Вчера ходихме до свекървата, голям мерак да я приспива. Ок, няма проблем, без това спи на ръце, тамън да си почина. А и искам да я свиквам и друг да я приспива.  Дето се вика, ако се разболея, няма кой да я приспи. Тя заспива най-лесно, ако 5 мин преди края на интервала я поставя на рамо, люшкам малко, шъткам и тупам дупе. Преди това я държа малко да си гледка, за да се успокои. Давам й я спокойна да я гушне и приспива. Въпреки че подробно й показах как я приспивам, тя я взе и почна да й се радва, да й говори. Малката първо започна да нервничи. Казах й да я приспива, защото й се спи. Ама, не, първо да й се радва. Като писна, 15 мин рев, който става все по-силен. Накрая ММ й я взе от ръцете и си я приспах за точно 5 мин, като повечето време я утешавах. Така отиде вместо 1.45 ч, 2 ч интервал. После излязохме с колата, голям зор да се вози при малката. Тя не била свикнала с нея, затова плачела. Ок, няма проблем. Като наближи часът на заспиване, малката се размрънка. Казвам й да й даде биба и да не я закача, тя ще се унесе. Няма, братче, ама ах, ама ох, ама приказки, пък песнички. Аз даже не я гледам, за да не се превъзбужда. Тя си дръпне 3 пъти бибата и си заспи. Отново я превъзбуди, добре че си я оставихме у тях. Дадох си биба и за точно 3 мин заспа, та висяхме в колата сума време да се наспи.
Ами, да му се не види, по 24/7 съм с нея, познавам си я. Като кажа на 1.45 ч заспива, значи заспива и толкоз. Същата работа с водачката и захранването. Кога, та кога. Ама защо не пие вода, ми щото не иска. Защо спи на ръце. Защото в кревата не иска през деня. И ей такива. Оплаках се...

# 139
Милк, гледам, че тогава му се е насъбрало около 5 часа дневен сън. Това наистина се случва рядко. По-често в този период на преход четвъртата дрямка я прави за 10 мин., ако може да се нарече дрямка и то с много трудно приспиване, понеже се пада към 18ч.

Колко ми е познато това, Blue Angel...

Алексчето днес се събуди в 7,30ч. по новото време. В 9,10ч. заспа за първа дрямка. Мислим днес да ходим към Балчик, та ще взема и слинга.

Някой има ли фиксиран час за ставане или ги оставяте, когато се събудят?

# 140
аз не се занимавам вече да я будя . На мойто дете не му е ок да го будя. днес например легна в 19 часа, в 6:30 по новому вече бодува един час и после стана в 10 по новому 😀общо взето тя ги сука въртя тез графици но си става в 8-9-10 и тва е. и си ляга в 7-8-9

# 141
Аз не будя, той ме буди колкото и да не ми се иска, около 6, 6. 30 става, днес по новото време - 7.30. Сутрешното събуждане е сравнително точно и винаги по това време. Вечерното приспиване е по различно време, според зависи кога е била последната дрямка.
В някоя от групите за сън вчера видях че една майка приспива на ръце детенце на година и 3м. и се стреснах, та аз от сега съм без ръце останала. И реших че от сега почвам други варианти да мисля за дневните дремки. Та вчера и днес го слагам в кошарата 15 мин преди края на интервала и му чета приказки, той е спокоен. Като се размрънка го взимам при мен на спалнята, гушкам го и го поклащам леко. Е поревава някоя минутка, но си заспива, а така мога и аз да почина малко. Мислих, че така ще ми е по лесно да го доприспя после, но не. Пак си се събужда на 30тата минута и днес 30 мин рева, докато се мъпих да го доприспя, в крайна сметка се отказах. Тази кратка първа дрямка ми бърка целия режим на сън, хранене, разходка, игра.

# 142
Отложихме Балчик, а направихме едно походче в гората със слинга. Много приятно беше. Мислих, че повече ще будува и ще се оглежда, но той 5 мин. след като излязохме заспа, тоест на 1,30ч. интервал, а беше направил първата дрямка 1,30ч. Спинка около 30-40 мин. и будува около час, после пак заспа за около 30-40 мин. Как да стане това с трите дремки, като понякога има такива кратки интервали на будуване?

# 143
абе София искате ли да си направим среща ?

# 144
  • Варна
Днес захраних моето момче, утре прави 5 месеца. Голяма подготовка, голямо готвене на тая тиква Grinning и накрая той малко поблиза от лъжичката и не беше въодушевен като мен Joy Ще видим утре как ще е....
Режима ни съвсем наникъде не е....тук от два дни почна пак като новороден да се буди два пъти за нощно хранене, към 00ч, после към 3-4 и в 6 е кукуряк, за да хапне пак към 7ч...Не знам защо, факт е, че и двата пъти в 23-00ч се наака, явно това го е разбудило, лошото е, че след това освен хапването и будува около час Astonished Напоследък голямо акане пада, на всяка смяна на памперс има по малко, обвиних зелената салата, която хапвах два дни, явно тази пролет без марули....

# 145
Bleizi от къде поръча Narine и кой Narine точно? Гледам че се предлага в различни сайтове. При вас имаше ли самостоятелни изхождания?
Моя човек напоследък само след клизмичка се изхожда 😔

# 146
Нарине от Мед био, те са само едни единствени наринета за бебета няма много видове Simple Smile най добре да се дават в комбинация двете шишета

# 147
Гледам, че има Нарине бебе максимум и есеншъл. За тези двете шишета ли става въпрос?

# 148
да , даваш в комбинация и двете. Редуват се. Ако сте на АМ че не помня чесно казано най добре и Инулин ( пре биотик е това )

# 149
Molly, моята също с първата си кратка дрямка обърква всичко. Колкото лекции изгледах и форуми изчетох, все не мога да я наглася и се изнервям, защото осъзнах, че на теория знам какво трябва да се случи, но на практика имам още две деца и трябва и с тях да се съобразявам, така че това ще е положението. Чета и тук във форума консултантката казва да се внимава с количките и слинговете, че объркват режима... ами сори, предстоят най-хубавите дни на годината, въобще не ми пука, след толкова месеци вкъщи искам вече навън Simple Smile
За акането на бебето направих “откритие”. Моята акаше веднъж на 4-6 дни, но от известно време поднови по 1-2 пъти дневно. Замислих се какво се промени и се сетих, че аз смених моя пробиотик и точно съвпада. Сега пия Лактофлор опти 6 и май и на нея й влияе.

Общи условия

Активация на акаунт