Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 20 129
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Ви-то, мисля, че не бива да се започва захранване в дните на ваксинацията, защото може да има реакция и от ваксината.
Милк, съчувствам ти! Минахте ли вече на 3 дремки?
Тези дни наистина ще сменям коша или ще излизам със слинга, че вчера се редувахме кой да го носи. Докато е буден изобщо не иска да стои в легнало положение.

Благодаря 🙂Аз затова ще се наложи да изчакам посещенията през април при личната. Ако всичко е ок с ваксините ще започна и захранването. Тъкмо ще е навършил пет месеца.

# 121
Ние пак спим в коша на терасата 😔 Какво да правя това е положението. Не че не пробвам други варианти, ама днес даже и на гърда спа 20 мин и се събуди. И то колко е сън е друг въпрос. Пробвах спокоен да го сложа в кошарата и да чета приказка - тц, изнерви се... Все още не иска да сучи от мен в будно състояние, какво ще го правя незнам. С помпа едвам едвам цедя - днес 60 мл примерно. Позата ли не му е удобна. Звънях на консултант, и тя предложи да го кърмя полулегнала назад - той да е по корем един вид върху мен, а аз облегната назад, защото като пораснели сме ги мачкотили и да не гълта много въздух. Е да ама пробвах така и рефлукса го дразни. Класическата легнала поза пак не може заради рефлукса. И вече незнам, ще вземе да се отбие това детенце. Аз не съм готова затова...

# 122
Ех, тези киселяци - бебораци!!! И при нас имаше едни такива три дни,кошмарни според дъщеря ми.3часа рев без да спре, незнайно защо, и мрънкане.Ама явно е било скок в растежа.Хахаха , тя като ми говореше за тази тоероия,аз се смеех и и казвах, че на това ден овреме му викахме глезня. Да , ама не!  Като се разчете баба ви и вдяна ,че не е баш така, ами децата си минават през разни периоди.
    Момичета, и това ще мине , само дето всичко се пише на вашата сметка. Но се забравя, след това ще дойдат други грижи и така.  Като почнаха да излизат по дискотеки и купони моите деца , си мечтаех за тези дни,дето си ревяха, ама всички бяха по креватите и пред очите ми.
   Дее, спазвам всичко,каквото дъщеря ми изисква. Включително и интервали , и дундуркане, каквото трябва. Аз, когато е при нас бебето , също следя за интервалите на будуване  и дрямка. Иначе детенце се мъчи, защо да реве и да се изнервя. Когато ходя у тях ,питам винаги дали е удобно, дали мога да я взема малко на ръце. Относно заспиването,ние вече й хванахме цаката - като се доспи й почервеняват веждите и почва да си върти главата.Сама заспива в повечето случаи.
  Имало е дни , в които се е налагало да я присипват, спеше върху дъщеря ми, спала е по 2 часа в ръцете ми,но това са изключения.
   При нас помагането в гледането е една идея по-лесно,защото е на АМ.

# 123
вие разбирате ли че детето ми вчера от 6 вечерта е яло 50 мл , след това е яла в 6:30 сутринта ит циците. И сега е 12:40 и има натикани 60 мл на два пъти.
Тотално отказва да яде тва детенце. Наложи ми се да цедя то беше извън пътя вече

# 124
вие разбирате ли че детето ми вчера от 6 вечерта е яло 50 мл , след това е яла в 6:30 сутринта ит циците. И сега е 12:40 и има натикани 60 мл на два пъти.
Тотално отказва да яде тва детенце. Наложи ми се да цедя то беше извън пътя вече

Може да е от зъбите. Моят лакомник вече почти всяко мляко не си изпива... а за него не е типично. Педи каза,че е от зъбите...

# 125

тва обаче ако не излезе утре 😀не знам. Колко ли време ще излиза тва. То ако сега е такъв сеир не знам какво да очаквам

# 126
Моли пробвала ли си да го кърмиш гол?
Или на четири крака над него като активната гимнастика?
Или права и той в теб на люлка но да го люлееш на ляво на дясно.

# 127
Към вариантите на Марч добавям над ширма и да сте само двамата, да сте прави и да го люшкаш, колкото да засуче и после да седнеш.
Ние днес оревахме Станчова алея. Кърмих права, люшкайки го и то само малко цокна. Явно е бил жаден.
След разходката дойдохме при нашите заедно със свекъра и свекървата. Ох... много бързо се измаря бебчо, понеже всеки му се радва като невидял. Разбирам ги и хората, внуче им е. Сега обаче ако направи кратка трета дрямка изобщо няма да мога да го приспя за четвърта и не знам кога да го слагам за нощен...
Вчера заспа в 15,30ч. за трета дрямка и спинка 1,30ч. с малко кърмене по едно време. После заспа за нощен в 19ч. и си беше супер.

Браво, Марулета, че си се интересувала относно интервалите на будуване! Майка ми, примерно, като й обяснявам, казва "защо не го държа още малко буден", тоест ако се събуди в 16ч. да го държа до 19ч... Не ми се обяснява вече за тези интервали, затова и сама си го приспивам и няма да го дам ей така на бабиндом, докато не мине на 2 дремки поне, та не е само заради кърменето.

# 128
Бочи, може много време да мине преди да избият, понякога с месеци. Пожелавам да стане бързо обаче.
Нашият зъбчо се вижда от горе на венеца, не така отстрани, ма ето че 20 дни е на горе долу едно и също положение. Ще снимам.

+1 кисело и неядящо бебче, върти се, рита, дъвче биберончето, после плаче че е гладен и по някое време евентуално яде Sad Sad ще се гръмна. Пак се заговори да сменяме млека и шишета.
Сметнах че сме в 18та седмица, демек там в петседмичния кислоч ..

# 129
И права люлеейки, и до ширма пробвах - без успех. Консултантката също предложи голи, кожа в кожа - сука малко повече така. Просто такъв отказ до сега е нямало. Консултантката посъветва и веднага след като се събуди, докато е замаян - така тъкмо успях.
Марч, на 4 крака над него не съм пробвала пак заради рефлукса.
Марулета браво за интервалите. Нашите и свекърва ми, ми се смеят като им обяснявам, един вид се втелясвам и то като му се приспяло щял да си заспи. Поне мъжа ми вече разбира и той следи.

# 130
аз не мога да я накарм да яде, то това е най големия проьлем с тоя зъб че тя тотално отказва да се храни. Нито от мен нито от шише нито с лбшкане нито с нищо. Това ме беспокои най много. Почнах и вода да предлагам поне ако нея поиска , та  и АМ предлагам ако нещо кърмата не я кефи. Ма нищо не иска.

# 131
Бочи крайна мярка е със спронцовка на Нурфен. Моята също малко яде. През няколко дни засили и после пак не яде. Днес цока по 1 минута, направо ме побърква. Пишка малко, поне ака всеки ден. Сигурно 70% от млякото си го взима през нощта и през деня само по малко цок. Аз затова искам другата неделя да започвам пюретата. Не издуржам с това неядене и всевъзможни гимнастики как да зацока още малко.

# 132
Може би заради зъбите наистина е това неядене, макар че нашият поне от шише яде. Бочи нощем не сучи ли в просъница или в заспало състояние?
При нас уж си избиха долните два, ама ме съмнява, че някъде другаде също го дразнят, то са големи лиги и дъвкане на всичко, което му попадне. А няколко пъти като се опитвах да му пробутам цицата така ме захапа, че ми се дорева. Много грешно било това да им навираме гърда и да им бутаме главата към гърдата. Като не искат, не искат... да не се откажат тотално.

# 133
Неяденето е много типичен признак за зъби, но не е задължително да избиват. Може само да изплуват във венеца, пак ги дразни.
Аз се чудя как да я мина на 3 дремки, много ми е тегаво, сутрин взе да става в 6, вечер е много нервна, личи си, че е в преход. Pischi, може ли да ми напишеш примерен ваш ден когато Алекс спи три дремки? В колко ч се падат? Притеснявам се ако я сложа в 19 ч да спи дали ще издържи да спи нощен сън до към 6 и нещо сутринта?... с много будене, разбира се, но все пак да избута...тя сега заспива в 20:30 и сутрин в 6 и малко е ококорена, а преди това са 2 часа въртене и сумтене и будене на 15 Мин. Мила нали спи наобед дълга дрямка, може и това да ме спъне. Днес за пореден път се опитах да я будя навън, абе не става! Вадих я да гледа, щипах я, пусках играчки- легне ли в коша и край, какво е това чудо!

# 134
Аз днес моята я събудих за да я прехвърля в столчето. Малеее .. съсипа се да плаче през целия път. Като стигнахме чак до бебешкия магазин и я извадих се усмихна и я водих да Мери обувки, че нямаме някакви по-летни само за бебеносене ботушите.
Иначе за нощния сън заспива 19:30-20м ама и в 22 е заспивала и винаги се буди около 6:30 после заспива в 10

Общи условия

Активация на акаунт