Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 20 128
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Христос Воскресе! Нека бъдем живи, здрави, щастливи и заредени с позитивна енергия! ❤🌸
Ние имаме средно около 3ч. дневен сън, понякога 3,30ч., понякога 2,30ч. Нощният е около 11ч. Напоследък е малко по-неспокоен, заради захранването. Напъва се и го боли коремче, приплаква.
Продължаваме си с чист пащърнак и във вторник ще въведа тиква.

# 631
Воистина Воскресе, нека бъдем здрави и благословени всички 🙏
Алекс спи 3 дремки, 2те са дълги, а в количката напоследък е къса, но не всеки ден е така. Дневният сън е около 3.5 часа, понякога 4, нощният е по-кратък, около 9, макс 10 часа, защото той винаги се буди при смяна на памперс и хранене.
Ние за празниците сме при моите родители вече 4 дена. Той първата вечер си поплака и сякаш се срамуваше, но бързо се отпусна и като цяло доста добре реагира на новите хора, кучета, деца, с които се запозна. Днес заминаваме при свекърите и там предполагам ще е лудница. Шегуваме се с мъжа ми, че Алекс е на турне 😀
Да ви питам мога ли да консервирам плодови пюренца. Лятото имаме домашни кайсии, праскови и всякакви плодове, нашите правят само компоти, а аз се чудя какво може да се направи за бебче. Дайте идеи?

# 632
Христос воскресе! Живи и здрави! Мнооого да ни радват сладките малчугани 🙂
Може би и аз ще подам документи за ясла. Като гледах бройките няма да ни огрее, но поне да сме се пробвали. На мен си ми е само това човече, така че бонус от точки нямам. Но  живи-здрави. Иначе и аз искам да си го гледам плътно двете години и най-вероятно ще се и получи точно това, ама за после....ще го мислим. Ух успокоих се😁мъжът ми мисли, че не съм добре още от сега да му подавам документите. Ами то в неговия град няма такъв проблем с ясли и ДГ, та затова му е странно🤪
Моя бебок много свикна със слънчевите очила, чак се сърди като не са на главата му😆
Хубав празник, момичета. Внимавайте с козунаците и яйцата.

# 633
Христот Воскресе, мамчета 🌷🐣 И аз кандидатствах за ясла, но ще го пусна по-късно, около годинка и половина. (Ако ни приемат де)
Мисля, че вече срока за кандидатстване мина и резултатите излизат на 12ти Май.. И Крис има 3дремки, 2къси и една по-дълга. Днес ни е 3ти ден захранване с пащърнак и много му харесва. Мисля и утре да дам и после да пробвам с картоф. Светли празници ви пожелавам 🌷🌷🌷🌷🌷🐣❤

# 634
Любослава внимавай с картофа, че на нас той ни изигра лоша шега. И аз тръгнах иначе по същия начин, 4 дена пащърнак и после картоф. Много обаче го запече и се напъваше милия доста.

# 635
Любослава внимавай с картофа, че на нас той ни изигра лоша шега. И аз тръгнах иначе по същия начин, 4 дена пащърнак и после картоф. Много обаче го запече и се напъваше милия доста.

Ох, от това ме е страх 😀 трябва да избягвам запека заради нефрозата, но и аз нз какво да му дам.. а знаете ли тиквата дали ще разстрои стомахчето...вече съм на нокти коликите да не се върнат..

# 636
Ние мислехме от утре да започнем захранването, но едната онзи ден вдигна температура от ваксина, а другата кашля и вече е на инхалации... Така че ще си чакат след 8.05.
И ние с пащърнак ще започнем и гледам от тук коте запича. https://www.google.com/search?q=%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8+% … rc=E4mxrc2GRB4qvM
Мога ли да смесвам запича що с разхлабващо?

# 637
аз на ясла няма да давам , направо на градина . Само боледуват и гледат телевизия там 😀Не благодаря

# 638
Ние мислехме от утре да започнем захранването, но едната онзи ден вдигна температура от ваксина, а другата кашля и вече е на инхалации... Така че ще си чакат след 8.05.
И ние с пащърнак ще започнем и гледам от тук коте запича. https://www.google.com/search?q=%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8+% … rc=E4mxrc2GRB4qvM
Мога ли да смесвам запича що с разхлабващо?

Можеш, няма проблем. Нека само се оправят момичетата и можеш да започнеш.

аз на ясла няма да давам , направо на градина . Само боледуват и гледат телевизия там 😀Не благодаря

То е така, ама и на работа ще трябва да ходя😆Иначе е много добра идеята да ги пуснем направо за ДГ. То човек знае ли? И аз си правя планове, ама, ако не го приемат ще си го гледам.

# 639
Аз започнах с тиквичка, след два дена дадох тиквичка + картоф пак два дни под ред и не акаше и днес дадох тиква и гледай какво става. За днес три пъти 😀

# 640
А знаете ли как се процедира с кашите? Например аз давам царевица няколко дена и увеличавам количеството постепенно, после ако искам да въведа да кажем ориз, пак почвам с 2,3 лъжички и постепенно увеличавам количеството ли?

# 641
Христос Воскресе мили момичета! Живи и здрави и много щастливи с малките бебоци 🥰
Една от докторките от уебинар беше казала че кашите нямало нужда да се дават по лъжички а цялото количество. Но аз сигурно бих давала по малко.
Да питам за пащърнака-вие ли си го приготвяте или е купешко. И ако имам домашна тиква сега дали мога да му дам от нея.
Аз мислех да захранвам сега, но е много кисел след ваксината, не спи. За деня я има два часа, а през ноща се върти и заспива късно. И остана топче и има зачервено от ваксината. Не е топло, слагах от лепенките, компреси с риванол но не минава. Страх ме е само да не забере нещо или да се инфектира.
Относно захранването, мисля че някоя мама беше писала, но не го открих. Може ли да се смесва купешко с домашно пюре и слагате ли някаква мазнина или ам на домашните пюрета

# 642
Ох, момичета, при нас е някакъв ужас. Понеже се коментира за яслите, баткото е приет, но отлагах да го пускам, заради Вики, поне да му минат ваксините. Пуснах го в края на март и за 1 месец е болен 3 пъти... Вики съответно - също(и ние покрай тях). Стигна се до там, че вчера ги водих до Александровкска, понеже Вики кашля ужасно(бяхме в понеделник на преглед и всичко беше ок, понеже ми беше вдигнал температура). Ами - почти е направил бронхит, сега и двамата са на инхалации и антибиотик, а ми се струва, че кашля още по-зле от вчера. Хич не ни е празнично, само ги мисля - бяткото тъкмо се пооправи и пак вдигне 39... нямам сили вече. Та както Милк е писала - яслите са си постоянно боледуване, аз мисля да поспра сега 1 месец баткото да се закрепи малко, а и Вики и той. Поне покрай бебето мога да го гледам. Иначе и при нас има една страхотна ясла, с невероятна база, педагози, басейн, имат зала за психомоторно развитие, абе супер е, сега искам да местя там баткото, понеже миналата година нямаше 1-ва ясла, но напливът е огромен, чак с 14 точки не съм сигурна, че ще влезе. Та се чудех дали да не пусна и Вики да кандидатства, понеже при него е 100% влизането, ама ми се струва много малък и ще го задържа, пък каквото стане за 2-ра ясла, ще го мисля, въпреки че много ме сърбят ръцете,  а и като знам, че 2021 е с много висока раждаемост съвсем. Но се сдържам още Grinning
 Иначе Вики ми е на 4 дремки, нищо че ще става на 6м тази седмица - на мен ми е удобно да го слагам в 9 за нощен и си прави 1 сутрин и 3 следобедни - не следя вече интервали, понякога ми дремва 30 минути и естествено, не му стига - ами няма да го мъча 2 часа детето, може и след час да го сложа, ако е кисел и му се спинка, сега това му е работата Simple Smile (сумарно не се събират със сигурност повече от 3-4 часа дневен, но то с батко изтребител на 2г  - няма как). Нощният е сравнително ок, горе-долу на 3ч си се буди, като има и по-добри и по-лоши нощи, но повечето са ок. Зъбите обачеее... ах тези зъби - имам чувството,че излизат всички, сериозно ви казвам - целият долен венец му е подут, нацепили са се прорезчета, като се събуди с плач и знам, че не са минали 3ч, само мажа и веднага млъква и заспива, горкичкият - голяма мъка го мъчи. Та ги чакам с нетърпение, на баткото пробиха на 6++, като ги гледам - надявам се и неговите(а и моите) мъки да приключат скоро.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 22:42 от Gamora

# 643
Привет и от мен на този светъл празник.
Гамора, дано по-скоро да оздравяват бебоците.
 За сега  аз мисля да пускам Марио на градина направо и да му спестя яслата. Така или иначе имам много натрупана отпуска, а и нали предлагат и татковците да имат право на 2 месеца бащинство. Дори да не ги приемат и да се наложи неплатен отпуск, не е проблем.
Ние ходихме за една нощувка при секървата . Пътуването беше тренировка за морето от към багаж. Добре , че сме с голяма кола и събира доста.  Simple Smile Иначе дребен си пътува без проблем и спи почти през целия път. За сметка на това при свекървата не спа никак спокойно, дори и при нас на спалнята. Дали защото е ново място,или защото много емоции му се събраха и се превъзбуди. Отделно там спалнята е много по-ниска от нашата и ни достраша да не падне от кошарата на нея и му вдигнахме решетката. Така нито той можеше да ме вижда, нито аз него.
Тази седмица трябва да запазя час за втори преглед при ортопед и за втори преглед при гастрото, за да обсъдим кога и как ще стартираме захранването. Марио все по-често се опитва да се наддига и да сяда и заглежда нашата храна. Може и да не успея да устискам до края на 6 месец.
За дремките - все по-често е на 3 дремки: две по  30 минути - сутрин около 10:30 и вечер към 18:30 . На обяд , стига да сме си вкъщи, спим заедно по 2 часа, като основно спи той, а аз го вардя. Ако сме някъде навън , не успява да направи дълга обедна дрямка и прави и четвърта. През нощта спи по около 12 часа.

# 644
Мила започна нощем да се буди още в полунощ и да си яде ръцете, а от новородена е на едно нощно кърмене и едва я устисквам до към 1:30- 2 без нещо с няколко доприспивания, за да запазя едното кърмене. Иска да сяда и като я сложа седнала с моя опора гръбчето й е право (ако е леко прегърбени още не са готови), постоянно иска да ми дърпа храната от ръцете (както и всичко около себе си де Simple Smile ). И за мен тя е напълно готова за захранване, но аз упорито чакам да стане на 6 месеца, което ще се случи след една седмица и май няма да дочакам. Тази седмица отивам до био магазините за зеленчуци и като намеря време май ще започвам да не изтърва момента.
Gamora, пожелавам да оздравяват бързо! Аз точно това исках да избегна, защото за мен яслата нямаше да е улеснение- баткото пак щеше да си е вкъщи, ама болен и да зарази и бебето, че и нас. Това ще се случи неминуемо и в градината, но тая надежда, че като са малко по-големи ще е с една идея по-добре. При нас има и фактор, че малкият батко при всяко боледуване и ваксина вдига много високи температури и направо ме втриса като си помисля какво ме чака наесен като тръгне 😳

Общи условия

Активация на акаунт