Топла пролет настъпва вече, а първи зъбки мъчат НОЕМВРИйското човече! - тема 3

• 19 163
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Аз от дълго време съм решила да захраня с пащърнак.Много е близък за бебетата до вкусът на кърмата,много богат на витамин С.Не
предизвиква запичане дори го препоръчват ако се започне евентуално с друг зеленчук да се добавя на по-късен етап против запек.
Витамин С е много важен за освояването на желязо,което те изчерпат към шестият месец.
След това ще добавя сладък кароф и т.н.
Днес си взех столчето,остава прибори ще започвам на 5м.

# 76
Момичета, да похваля Нарине-то. Не ми се вярваше, обаче преди няколко дни приключихме курса и моето бебе взе да ака и то като новородено направо, с идеална консистенция, цвят и без никаква миризма. Впечатлена съм Simple Smile Дано задържи така. На дерматита не повлия обаче, за жалост.
И аз с пюрета ще захраня. Тревожи ме, че със ЗВБ няма да постигнем лесно количества, а все повече се опасявам, че кърмата ми не е твърде много и надали ще му стига след 6ти месец, ако не хапва по-сериозно и друго. Отделно нямам нужното време и отдаденост за ЗВБ. Но ще ми е много интересно да споделяте как върви, със сигурност ще е далеч по-вълнуващо от досадните пюрета.

# 77
Има и приложение solidstarts.
Аз го разцъках, много е готино. Показва кое е подходящо за възраста и как да се дава по ЗВБ.
Иначе препоръчвам книгата на Маги Пашова! За мен е много добра там описва всеки метод и изтъква плюсовете на всеки един. Отделно има много подробна информация за алергените. Тя също казва че е хубаво да се дават в началото. Отделно накрая има рецепти и за пюрета, и за домашни каши, и за ЗВБ каши, и за закуски.

# 78
Момичета, кои бяха хубавите вит. Д? Помня, че сте го коментирали, а това е единственото, което не съм пробвала дали не прави едната мега кисела.

# 79
Нали повечето от вас купиха килимчета за игра /не, че аз съм изостанала😁/ слагате ли ги на тях да лежат и играят? Мен ме посъветваха едва ли не по цял ден да е там и да се забавлява. Аз моя още не съм го сглобила /взех пъзел/, защото макар да е 2 см дебелина ми се струва, че е още хладен пода. Иначе ние играем с него на активната гимнастика върху едно от леглата, което е сравнително твърдо.
С какво и как ги забавлявате през деня, когато са будни?

Какво килимче взе? И аз искам да взема някое...имам чувството,че вече му омръзна тази гимнастика 😀😀😀

От Vivre

имаше още два десена - пъстри. Прецених, че е добра цената, а и дебелината. Другите масово са по 0,5 или 1 см.
А аз не се заблуждавам с този тип захранване, просто няма да го приложа🙂

# 80
Много полезна информация, момичета ! Веднага тегля приложението да прочета малко повече, че то времето минава бързо.
Ние де забавляваме на активната гимнастика, обръщам го със съвсем малко помощ, седим на терасата да гледаме колите (супер много му харесва), пеем песнички. Ще поръчваме и ние вече килим-постелка, подобно на екоплей, но по-евтин вариант, колкото да има сега, понеже като направим детската ще вземем хубаво килимче.

# 81
И ние сме с тези килими - пъзели, взехме от джъмбо,всякакви има и са евтини. Да знаете,че чистенето е гадно. Набива се мръсотия между парчетата,аз ги пускам в пералнята Grinning иначе тези сгъваемите килимчета от екоплей изглеждат много готино.
Уредът за храна,който ползвах с баткото е на mappy - идеален е,пасира, готви на пара,стерилизира и притопля. Беше на промоция 70-100лв по спомен.

# 82
днес яка жега +20:) расхождам се и само гледам едни навлечени деца и съблечени по потник майки 😀

# 83
Горкичките дечица... На мен ако ми е топло, събличам и Алекс.
Ние днес бяхме преди обяд за кратка разходка (1ч.) и после директно на рожден ден в заведение. За първи път го водим на заведение. Алекс хвана менюто и беше готов да си поръчва 😁  Беше му много интересно и раздаваше усмивки. Разбира се, от стимулите се измори бързо и след 1,40ч. беше заспал в количката. То тъкмо беше време да си ходим и всичко се нареди чудесно. В колата обаче свекито го стресна, тъй като понякога говори малко по-силно и извика нещо. Миличкият се събуди, разплака се, тъй като видимо си беше изморен, а дремна само 20 мин. Събуди се и чак вкъщи заспа до мен в леглото преди 10 мин.
Иначе от известно време сутрин първата му дрямка вкъщи е около 1,20-30-40, което е супер. Иска ми се да сменим коша, за да може да си будува по време на разходките, но ще изчакам още малко.

# 84
Pischi мисля че вече му е време. Няма да му навредиш, а и наистина ще може да гледа и в тези жеги седалката си е седалка.
Аз да ви се похваля моята Габи вече втори ден е навън по 4-5часа. Излизаме будна е не пищи и не реве в количката заспива си после се буди след 2 часа сън, гледа си, кърмя я и после се прибираме към 16ч защото почва все пак да става по студено, а тя си иска да я вадя и да гледа.

# 85
Благодаря ви за уточнението за ЗВБ.
   Нашата мома е по цял ден навън. Спи,яде ,гледа си - преобуват се и се хранят или при мен , или в офиса на баща й.
От няколко дни прави някакви смешни движения с език , все едно го дъвче или ще проговори всеки момент. Научи се да крещи  и е много забавна, защото крещи и се стряска после и гледа учудено.
   Снощи си я откраднахме с дядо й за половин час , голяма забава е с нея.Много се радва на вуйчо си , чак подскача с дупе като го види.От известно време иска все да има компания .Ако я оставят сама в стаята почва да мрънка ,да плаче, а като се покаже някой се хили.
  Момичетата ,които почват да захранват , дали ще искат да споделят как върви- с какво почват,как се приема?

# 86
Марулета, как организирате хапването щом цял ден сте навън или когато е при вас с дядото? С термосче като е навън и у вас вие ли приготвяте мляко? Питам по-опитните, защото скоро ще оставяме нашия бебо за повече време и навън, и може и при родителите ми. Досега сме се прибирали за пауза за почивка и храна.

# 87
мойто дете не желае да седи в количката , днеска пак излезнахме с коша за кола че к по седнал но пак мрънка

# 88
Бочи вади летния кош или направо лятната количка. Хич не мисли че е малка. Просто да е легнала. Имах го същия проблем нали ви се оплаквах..

# 89
сега заминаваме с лятната количка тя има легналр а после слагам летния кош на голямата количка . той ми е с чупка но ако е легнал няма проблем според мен. пък и ще е вече на 5 и малко.

Общи условия

Активация на акаунт