АПРИЛ се появих със рев, сега живота ми е голям кеф

• 9 216
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
от оплакване забарвих да ви кажа,че сутринта храних радост с ......качамак....еми като не иска каша...реших да сваря малко царевично брашно и вътре сложих малко сиренце, обезсолено и детенци си излапа всичко

# 16
Дея, ама да разбирам, че на теб не ти е приятно това, че всяко момиче тук споделя как се развива детето му ли?Не сме тук да си "мерим" децата, всяко е индивидуална личност и усвоява различните неща по различно време.Това, че твоето все още не ги прави не го слага в класацията на изоставащите, ако това е което си мислиш.И ако на Дея-Мария й поникне зъб чак на една година и проходи малко след това, ти до тогава ли няма да намираш смисъл да пишеш тук?Всъщност, въпрос на личен избор.

Защо мислиш,че не ми е приятно? Thinking Това ,че не пиша ли на това те навежда?Ами истина е -нямам желание,по приятно ми е да ви чета.Какъв е проблема ,че не пиша? Thinking Всъщност какво да пиша  newsm78 Как ставам сутрин,къде и с кого пия кафе  newsm78 не мисля,че някой го вълнува  Rolling Eyes ,тук сме се събрали да си помагаме и да обсъждаме нещата около развитието на децата,а аз все по рядко чета такова инфо тук,когато започна захранването на мен ми бе интересно и пишех,сега никой не обсъжда нещата които детето трябва да прави на 6,7,8 месеца и с какво ние родителите да го стимулираме.
А това дали детето ми изостава в развитието си е спорен въпрос и надали ще си сложа детето в тази графа Wink

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 20:55 от Дея

# 17
Е, поне те стимулирах да попишеш WinkАко има нещо, за което искаш да се дискутира, повдигни въпроса и според мен ще се заформи добър разговор Hug

# 18
  • София
Дея, Мати също не пълзи, няма зъб и има кофти резултати от кръвните изследвания! Само дето седи - това ни е! И като го изправя прав се подрусва, което мисля, че е добре!

# 19
Е, поне те стимулирах да попишеш WinkАко има нещо, за което искаш да се дискутира, повдигни въпроса и според мен ще се заформи добър разговор Hug

Laughing Laughing хахаха да стимулира ме така си е,имам страшно много въпроси понеже точно тази възраст ми е от гледна точка на информацията много тъмна /за периода до 6 месеца бях подготвена като за изпит за педиатър/,примерно за нещата след година са ми по ясни,в много неща мисля,че избързвам и очаквам неща които все още не могат да бъдат направени
Ето някой от тях:

1.По колко пъти се храни детето ви?
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?
3.С как и на какво играете с децата?
4.Какви играчки купувате?
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/
6.Как се изправят децата в креватчето?
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?
8.По колко време и на каква височина в проходилката ?
9.Давате ли витамини и какви?

И други въпроси,които току що излетяха  Mr. Green

Ето и моите отговори:

1.По принцип е на4-ри пъти,но аз се опитвам да я храня по 5,заради теглото.
2.Слагам я на пода по корем,но тя не изпитва желание ,нито пък се опитва да пълзи,просто се обръща по гръб и пак обратно
3.Като наредя кубчетата като кула,я карам да ги разваля,показвам и на книжката картинки,май повече си играе тя сама,което е хубаво,че сама се заиграва дълго време и не е че аз не участвам
4..Засега такива за чешене на венците,различни видове животни за да учи кое какво и какъв звук издава,купувам и книжки,също така кубчета,които са различен цвят за да започна от сега ученето на цветовете,което по принцип е много дълъг период
5.Понякога,но забелязвам,че напоследък рядко-отчитам като грешка това
6.Изправя се с моя помощ,тоест подавам ръце ,тя се хваща и така се изправя
7.Не,все още и омекват крачетата,нестабилна е
8.Забелязвам,че на последък доста я оставям там за да свърша нещо,по принцип на височина такава ,че да не стъпва на пръсти
9.Да ,давам - Multi-Sanostol

Вени,какви са му кръвните изследвания?Левкоцитите ли са високи или друго?

# 20
  • София
Соня пълзи на заден ход. Не е точно пълзене ами някакво странно придвижване, но е назад Rolling Eyes Слагането на играчки пред нея не я стимулира особено. Не знае  как да си премести ръцете.
А за седенето - не знам дали е точно седене, защото в количката седи като се подпира отпред на дръжката. И в столчето се крепи като се подпира, но на меко веднага се пльосва настрани.

Фурор, какво лекарство ти изписаха за спиране на кърмата? Аз спрях да кърмя преди 3 седмици, но все още като стисна излизат няколко капчици. знам че е нормално няколко месеца след отбиване да е така, но все пак се притеснявам да не ми остане нещо по каналите. А не знам къде да ида на гинеколог-нещо не ми се ходи при тази, която ми следи бременността...

# 21
Здравейте и от нас.
Честито на празнуващите!
И ние се присъединяваме в отбора на сополивите. От оня ден е със сополи, но днес я заведох на лекар - капки за нос, сироп и калциев глюконат с вит.с. Дано да мине по-бързо, че е голям зор с тоя аспиратор, а за капките за нос да не говорим направо.  ooooh!
Деичка, ето отговори и от нас:
1.храним се по 4 пъти дневно.
2.не я карам да пълзи, ходи си с паяка и не виждам смисъл да я мъча да пълзи. Аз като не съм пълзяла пак съм си проходила и то на 10 месеца.
3.Не иска да си играя с нея особенно, сама по-добре се заиграва. напоследък започваме с играта аз ще го хвърля-ти ще ми го подадеш Simple Smile
4.гледам да са гумени и по възможност да свирят
5.да, постоянно й говоря.
6.не се изправя още в креватчето сама, но аз и не я оставям много там.
7.стои сама крепя я едва-едва
8.в проходилката стои доста време, защото като я извадя оттам реве.
9.не давам витамини постоянно. като се разболее или като я мъчат зъбите давам вит.с

# 22
  • София
1. 4-5 пъти, според часа, в които е станал сутринта
2. Подпирам му крачетата на страничната облегалка на дивана и му слагам играчка отпред - засега няма особен напредък
3. Най обича да му правя разни неща с пръстите на ръцете ми.
4. Има много играчки, но най-много обича да къса хартийки, например спама от пощата.
5. Не говоря постоянно, само когато имам настроение за говорене. Понякога пея песнички или го имитирам.
6. Не се изправя въобще.
7. Не може да стои сам.
8. Не слагам в проходилка.
9. Не му давам витамини, но ще питам педката др. седмица, дали да започвам.

Всички болнички да оздравяват бързо!!!  Praynig

# 23
1. 8 - мляко; 11 - пюре; 13 мляко; 16 - каша; 19 - мляко; между 22 и 24 когато се събуди - мляко (плюс сума ти илачи)
2. с нещо шумолящо и ярко - той не се спира докато не го докопа - не пълзи а се обръща на едната, на другата страна и така се придвижва все едно се люлее
3. на буба лази; на боц ама не е винаги сполучливо; и на аааааааааааам като го храним - безотказно отваря устата като му кажеш ааааааааааам - даже в болницата така му преглеждаха гърлото
4. пеещи и свирещи и нямаме мира после, много се кефи и на гумената книжка
5. туй с говоренето - ми всеки му говори на различен език горкото какво ли ще проговори засега е загадка
6. не се изправя в креватчето ама той само спи там
7. не може да стои прав трябва да се държи, за сметка на това много скача - отблъсква се с краката сам и то доста силно
8. през 2-3 дни за по 20 минути
9. само витамин С

# 24
  • 2 етажа над тавана
Добър вечер, момичета-кокичета!

Ей, Деичка, ето и от мен отговори на това, което те вълнува:

1.Храним се по 7-8 пъти все още, на някои хора им се вижда много, ама нали сме на кърма и само по обяд хапваме кашичка.
2.Пълзене и при нас налично няма - прави опити, но и тя се придвижва назад.Слагам я по корем, но тя повече се търкаля, отколкото да прави опити да пълзи. Всъщност като се замисля пълзи, но по гръб, а не по корем.
3.Играя си с нея на нещо като куклен театър - взимам някоя играчка, преправям си гласа и нещо се лигавя, освен това си играем на "ку-ку, къде е мама", на "Фър, момиче" - хвърцим като луди из нас, гъделичкам я, на "Буба лази", това с "аааа" и отварянето на устата,  ох сигурно има още, но сега не се сещам.
4.Играчки - предимно такива, които стават за дъвкане, пеещи и книжки, макар че на нея й е интересно да си играе с неща като празно шише от вода, пакета с мокри кърпички, обувките си, дрехите и въобще всичко, което не е играчка!
5.Говоря толкова много, че чак устата ме боли, като не говоря - пея, даже отскоро й чета книжки. Освен това я имитирам и много се кефи. Е, не знам колко ме разбира, ама й приказвам. При това говоря нормално, а не на бебешки език. Казала съм на всички - свекитата, баща й, леля й и т.н. да не й говорят на бебешки език.
6.В креватчето не се изправя, но тя и не стои много там.
7.Стои права сама като се държи за мойте ръце. Напоследък все така иска да стои.
8.В проходилка не я слагам, не мисля да ползвам.
9.Витамини също не давам, освен Вигантола, де.

Дългичко стана, ама карай.

фурор, важното е, че всичко е приключило добре Hug

Айде засега толкова.

П.С. И все забравям да си похваля бебинка - като й кажа "Дай ръчички",  тя подава  - 9 пъти от 10 опита! Mr. Green И това от около 10 дни.

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 22:15 от buble

# 25

1.По колко пъти се храни детето ви?4-ри пъти
2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето?Ами той по корем прави някакви движения подобни на гъсеница, единствено му подпирам леко крачетата да се оттласне и пред него слагам нещо, към което да се стреми
3.С как и на какво играете с децата?игреам на криеница, крия лицето си с нещо или неговото и той много се забавлява, имитирам го
4.Какви играчки купувате?разни дрънкащи и привличащи звуково и цветово вниманието му, вече започнах развиващи играчки които да му предлагам след известно време.Иначе любимо му е да играе с неща, които не са предназначени за това Grinning
5.Говорите ли им постоянно ?/знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/Да, говоря му, пея песни
6.Как се изправят децата в креватчето?Не се изправя още
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо?Може да стои изправен сам, подпрян на облегалката на дивана примерно
8.По колко време и на каква височина в проходилката ?Не съм го слагала в проходилка
9.Давате ли витамини и какви?Не давам, но се замислям за Леатон

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 22:27 от Филип@

# 26
Добър вечер, момичета!

На въпросите на Дея:

1. 5 пъти през деня яде, през нощта им губя бройката Confused
2. Слагам я по корем, започвам да й местя краката един след руг, побутвам я по дупето, но....никакъв резултат. Та тя все още не се е научила да се обръща, седи си по гръб, излежава се и няма никакво намерение да се научи да се върти. Когато е легнала по гръб се отблъсква с крака и май това е нейният начин за предвижване Laughing
3. Подхвърляме си топка, показвам й точно като теб как правят животните, показвам й на една гумена книжка животните, танцуваме си двете... Но честно казано май не й е много интересно - предпочита да си захапе етикета на някоя играчка и да го яде, или да си цока копчетата на дрехите, а най-новото е да си дърпа връзките на обувките и да ги смуче.
4. Свирещи играчки й взимаме - само такива защото най-много й задържат вниманието. Сега съм се размислила за Коледа каква играчка да й вземем Rolling Eyes
5. Говоря и не се спирам, пея й често и тя ми се смее много, понякога и грухтя (това не знам защо го правя Joy). Разказвам също приказки, ама такива дето аз си ги измислям. И вече съм научила на изуст всички детски песнички. Почти всеки ден ги слушаме - аз малко полудявам, но важното е, че тя им се радва много.
6. За изправянето не мога да кажа нищо - не го прави това чудо, не знам й как да я стимулирам, Мисля, че тя сама ще се научи.
7. Когато я изправя някъде си опъва краката, седи на тях, но аз я държа. Не може самичка. Всъщност мисля, че детето само трябва да се научи на тези неща.
8. Нямаме си проходилка.
9. Не знаех, че може да им се дават вече витамини. А от доста време исках да ви питам точно това.

Честито на нашите месечковци  Hug, а на болничките бързо оздравяване Hug

# 27
  • 2 етажа над тавана
Но честно казано май не й е много интересно - предпочита да си захапе етикета на някоя играчка и да го яде, или да си цока копчетата на дрехите, а най-новото е да си дърпа връзките на обувките и да ги смуче.

5. Говоря и не се спирам, пея й често и тя ми се смее много, понякога и грухтя (това не знам защо го правя Joy). Разказвам също приказки, ама такива дето аз си ги измислям. И вече съм научила на изуст всички детски песнички. Почти всеки ден ги слушаме - аз малко полудявам, но важното е, че тя им се радва много.

Ей, нуни, по нашите стъпки вървите - това с етикетите, копчетата и връзките на обувките го практикува Маги от доста време. Mr. Green По въпроса за детските песнички и аз вече взех леко да изкрейзвам, а мъжа ми само ми се чуди откъде ги измислям - той такива песнички в живота си не бил чувал и аз за доказателство, че не са моя измишльотина му ги пускам от диска Joy

# 28
Аааааа, Деич, и ние сме от неможещите все още, ама аз не се тръшкам Mr. Green.
1. 5 пъти през деня и 2 пъти нощем
2. не може да пълзи, не може още да разбере как да се вдигне на колене. Прави опити рядко, но не се получава. Не я стимулирам хич, мисля си колкото по-късно, толкова по-добре Embarassed.
3. Ами местя я от високия стол, където много обича да играя с играчки, през люлката, офиса, рядко в проходилката и бънджито. По някога я слагам да седи на дивана.  Сменям и играчките да не и омръзва, много обича да се гледа в огледалото.
4. Скоро не съм, но определено си пада по музикални такива или меки меченца. Обожава книжки, вече ги е одъвкала всичките. Обожава списания, получавам тонове такива и всичко е изядено. Дай и списание на мойта и си гледай работата. Там проблема, че вече няколко пъти без да съм и давала списание си е докопала и си е хапнала преди да се усетя. Много често вече няма и нищо в устата и за вадене.
5. говоря и нон стоп иначе почва да мрънка. Ако не се занимава с нещо дето и харесва трябва да и говоря, още като влизам да се къпя, тя ме чака отвън в стола, тогава задължително говоря иначе опява. Много и пея също така, пускам и песнички.
6. не се изправя, още сме дори на горното ниво.
7. изправена стои само ако я държа, сама не може да стои дори и да е подпряна на нещо, само седнала на този етап.
8. Аз ползвам офис ( кат на Дани) почти същата работа е, ами допират и краченцата ама май не изцяло, напоследък не се задържа много там, дали изкарва и по 15-20 мин незнам.
9. Витамини не давам, що бях чела някъде че след годинката чак можело или се бъркам. Бих давала обаче детски по -нататък.

# 29
  • София
1. Храним се оклоло 5-6 пъти, но това емного грубо казано, а ноща 2-3 пъти, зависи!
2. Слагам го по гръб и той се върти един такъв и се примъква към нещо, което му е интересно и иска да го докопа или пак аз клагам пред него някаква играчка!
3. Хей рачички и прочие песнички му пея, правим нещо като борба!
4. Зеа сега чесалки, дрънкалки и др. за гризене, но смятам да минем на музикални и такива, които стимулират да натиска, а по-късно да се научи да върти, като нещо изкача след като натисне или завърти копче: видях такава в Малечко!
5. Говоря, но чак пък постоянно...!
6. Не се изправя!
7. Не стои сам без помощ, но за това си е и рано! Поддържам го подмишниците!
8. Проходилката още не съм я взела.
9. Витамини не давам

Общи условия

Активация на акаунт