❤И вече коремчето порасна,а октомврийче пола ще показва❤Тема2

• 52 979
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Моят TSH излезе ужасно нисък. Знам, че не е добре да е висок ама чак пък толкова нисък 0,076, под долната граница е. От друга гледна точка четох по разни чужди сайтове, че за първи триместър долната е 0.03. Някой сблъсквал ли се е с такъв резултат?

Най-добре е да се консултираш с ендокринолог. Ниските стойности би трябвало да означават засилено действие на щитовидната жлеза, особено ако си с хипотиреоидизъм. Аз близо 15 години съм на поддържаща терапия, щитовидната ми почти я няма вече, като малка точица е... Пиеш ли някакви лекарства за щитовидната? Утре след прегледа ще се включа да кажа какво е станало.

# 121
Не, не пия. Преди да забременея резултатите ми бяха идеални. Да, разбира се ще се консултирам, благодаря. Иначе това, което четох е че високият ЧХГ през първи триместър можело да намали тсх, но разбира се ще пратя първо на АГ изследванията, а после отивам и при ендокринолог.

# 122
Момичета, когато или ако сте имали зацапване, имало ли е нишки или е било само оцветено?

Аз когато имах зацапване в 8 г.с., беше като "жилки", ако мога така да ги опиша. Не беше само чисто оцветяване. И беше кафеникаво на цвят.

# 123
Как се разви след това всичко? Бременността продължава ли? Много се притеснявам, днес съм на лекар и направо ме е страх какво ще чуя Disappointed

Момичета, когато или ако сте имали зацапване, имало ли е нишки или е било само оцветено?

Аз когато имах зацапване в 8 г.с., беше като "жилки", ако мога така да ги опиша. Не беше само чисто оцветяване. И беше кафеникаво на цвят.

# 124
  • Sofia
Аз не съм писала още.Очаквам момиченце термина ми е на 02.09.2022г.Но тъй като съм със секцио може по- рано да се роди😘😘😘

# 125
Здравейте, горе долу успявам да си разчета изследванията, но да се обърна и към вас за мнение на БХС 

# 126
Как се разви след това всичко? Бременността продължава ли? Много се притеснявам, днес съм на лекар и направо ме е страх какво ще чуя Disappointed
Да, всичко си беше ок. Продължи няколко дни, в които и аз като теб не можех да си намеря място. АГ-то каза, че може да е от няколко неща: напъване, вдигане на тежко, секс (шийката на матката може да се раздразни) или ако прогестерона е паднал. В моя случай беше от напъване заради запек.
Не се панирай излишно, случва се такова зацапване на доста бременни. Пиши после като мине лекаря, стискам палци всичко да е наред Gift Heart

# 127
И аз имах на 23ти вечерта, същото отидох в спешния кабинет на Мд Варна и му направиха снимки от всички страни каза, че няма отлепване пусна ми пулс. Изписаха ми утрогестан, нея вечер пих 3 после каза 3х2 докато не се изтече това нещо, после 3х1 до 14,
когато ми е прегледа, но не се стърпях вчера звъннах на моята лекарка и се разбрахме днес да ида да ме погледне да съм спокойна. Случвало се често около датата на цикъла, в моя случай последната ми менструация беше на 24 януари, а това се появи на 23 вечерта. Спокойно

# 128
Благодаря ви, дано всичко е наред, при мен от напън за повръщане се получи и то не зацапване, а направо светло розова кръв...още на другият ден спря с утрогестан и почивка, но не съм ходила на лекар, казаха ми да съм спокойна и да си дочакам прегледа, а да чакаш преглед на тръни и да се тревожиш е ужасно.
И гърдите не ме болят сякаш и съвсем се панирам. 10та седмица иначе съм вече.

# 129
Здравейте, горе долу успявам да си разчета изследванията, но да се обърна и към вас за мнение на БХС  

Аз не виждам нищо притеснително...
Бъди спокойна.

Не, не пия. Преди да забременея резултатите ми бяха идеални. Да, разбира се ще се консултирам, благодаря. Иначе това, което четох е че високият ЧХГ през първи триместър можело да намали тсх, но разбира се ще пратя първо на АГ изследванията, а после отивам и при ендокринолог.

Днес ендокриноложката ми обясни, че при бременност ТСХ трябва да е около 2,5. Моето 2,99 е леко завишено, увеличи ми дозата на Лтироксина и на витамин Д, но каза, че е напълно нормално, защото бебенцето си взема каквото му е нужно.
След 25 дни съм отново за контрол.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 13:46 от Zapetaika_

# 130

Мен ми изглежда топ Simple Smile

# 131
Знаете ли дали може да се пие парацетамол по време на с бременност ?
Благодаря

# 132
Знаете ли дали може да се пие парацетамол по време на с бременност ?
Благодаря

Здравейте!
Да, може!

# 133
Някоя от софийските мами дали е била в Оскар клиник на БХС и ако има такава доволна ли е Simple Smile

# 134
Включвам се и аз в темата с термин 13.10.

Вчера бях в Оскар Клиник, голямо чакане беше, но съм доволна от вниманието, което получих. Днес на имейл получих и резултатите от БХС. И всъщност по размера на детето преизчислиха термина на 5 октомври.

Чета ви редовно, за мен това е втора бременност и ще се радвам да споделяме опит.

Общи условия

Активация на акаунт