На пазар във Варна - тема 68

• 35 607
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Аз с потрес установявам, че попадам точно между двете зелени зони. Живея зад Mc Drive. Паркирането е някакъв филм на ужасите сега, а не ми се мисли като останем точно между двете зелени зони. Що за глупост е това? Защо поне и нас не са ни включили??
И за да не спамя, да попитам някой знае ли от къде мога да си купя еднократни чаршафи, на ролка, като тези, които ползват в козметичните и масажни студиа? Някакви складове имало, но така и не разбрах къде са.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 09:09 от Kuba

# 316
Разбирам живущите в синята зона с лични коли, за тях няма значение дали ще я има и през почивните дни.
Проблемът при нас е, че колата е служебна. През седмицата излизаме преди да започне синята зона и се прибираме след края й, но поне събота и неделя спокойно си стоеше паркирана. А сега направо се чудим какво да правим...

# 317
За служебната кола фирмата си плаща. Води и се разход. Ако е необходимо - наема се и гараж. Не виждам проблем в това, много фирми го практикуват.

# 318
https://bnr.bg/varna/post/101617820/ot-1-mai-sina-zona-i-prez-po … ite-dni-vav-varna

https://dariknews.bg/regioni/varna/predstoi-vyvezhdane-na-zelena … vyv-varna-2304156
Синя Зона Варна - фейсбуk

Много ме изненадахте с тази синя зоня и в почивните дни.
Преди като живеехме зад Катедралата и нямаше синя зона, беше що годе нормално паркирането.
Уви, сега като се налага да ходя за фризьор и маникюр в тази част е олеле-малеле.
Нито едно свободно място и обикалям ли като гламава поне 20 мин, надявайки се някой да излезе и да паркирам аз.

От една страна е добре да има платена зона, но да си знаеш че имаш и сигурно паркомясто.
А такава сигурност липсва в повечето случаи и отново е на късмет.

Особено на ул.Преслав през събота/неделя е пълен абсурд да се намери място.

А каква е идеята на Зелена зона?

Не съм запозната, извинявам се.

Като съм ходила в Бургас има такава само около Морската им градина, но тук чете че няма да е само около морето, а някъде в централна част?!!?

И на мен не ми е удобен ГТ, от Дружба до Аспарухово е много трудно да стигна и трябва да сменя поне 2 автобуса.
А  събота/неделя в това направление са с много неудобни разписания..

В някои случаи остават само такси, ~ 10лв в посока.. къде ще му излезе края не знам . .....

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 09:36 от alethea

# 319
Орионче,в Спорт вижън в Гранд мол.

# 320
  • Варна
Ама служебните коли имат ли право да домуват на общински паркинги, т.е.пред блока ни примерно? Май имаше някакви наредби.

Абе, всички ще ядем едно голямо дърво в най-скоро време с тия наредби, зони и платено паркиране. Истината е, че проблемът е много сериозен, не се правят дългосрочни планове за решаването му, дори и частично, а само се усвояват едни пари за парлама.

# 321
Аз съм за зелената зона понеже съм близо до училище и там през учебната година всеки си паркира както иска.
Четох, че в София има предложение ГТ да е безплатен (т.е. от данъците да се плаща изцяло) за да се стимулира използването му.
А иначе и без да е безплатен, смятам, че ако има повече ползващи и плащащи (не гратис или подаряващи билетчета) в ГТ, броят на автобусите би се увеличил.
Относно неспирането по спирки - в Германия е така, ако няма никой на спирката и никой в автобуса не натисне стоп бутона, автобусът не спира, продължава напред.
По темата - каква е процедурата да се добави ползвател в талона на колата? Пълномощно за шофиране и после в КАТ?

# 322
Доколкото знам, ако се добави ползвател в талона на служебен автомобил, става проблем за счетоводството с отчитане разходите на колата. То това е спънката при нас.

# 323
  • Варна
Подобни проблеми се решават с протести и изисквания за строеж на паркинги. Имаше обещания за многоетажни паркинги.
При летния наплив на туристи, проблемите са осезаеми.

# 324
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз с потрес установявам, че попадам точно между двете зелени зони. Живея зад Mc Drive. Паркирането е някакъв филм на ужасите сега, а не ми се мисли като останем точно между двете зелени зони. Що за глупост е това? Защо поне и нас не са ни включили??
И за да не спамя, да попитам някой знае ли от къде мога да си купя еднократни чаршафи, на ролка, като тези, които ползват в козметичните и масажни студиа? Някакви складове имало, но така и не разбрах къде са.

И зад Mc Drive ще бъде зелена зона, просто по статиите не е дадено като снимка.Описано е в подзоните.Имам приятелка, която живее там и го гледахме.

Факт е, че няма достатъчно платени паркинги дори и не може грам да се сравнява ГТ с този в чужбина.Н-и-щ-о общо нямаме с Германия и Австрия например.Там с кеф ползвам ГТ.

# 325

Факт е, че няма достатъчно платени паркинги дори и не може грам да се сравнява ГТ с този в чужбина.Н-и-щ-о общо нямаме с Германия и Австрия например.Там с кеф ползвам ГТ.[/color]
И в двете гореупоменати държави никога не са ме подминавали на спирката ако седя на пейкатана спирката  или ако тичам към спиралката. Докато тук редовно ми се случва. Даже спирката че кажа коя е - на Чекеларов, до училище А. Страшимиров. Там трябва едва ли не да си на платното за да спрат вечерно време.

За чаршафите навивните навремето купувах от Елитис. Но е било преди страшно много време повече. Може би 10 години.

# 326
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Факт е, че няма достатъчно платени паркинги дори и не може грам да се сравнява ГТ с този в чужбина.Н-и-щ-о общо нямаме с Германия и Австрия например.Там с кеф ползвам ГТ.[/color]
И в двете гореупоменати държави никога не са ме подминавали на спирката ако седя на пейкатана спирката  или ако тичам към спиралката. Докато тук редовно ми се случва. Даже спирката че кажа коя е - на Чекеларов, до училище А. Страшимиров. Там трябва едва ли не да си на платното за да спрат вечерно време.

Напълно подкрепям казаното от теб.Ако транспортът във Варна беше като във Виена, щях да си продам колата.Сега обаче се качвам в ГР във Варна само, ако е наложително....броени пъти в годината.

# 327
Не бях се качвала от години на ГТ. Малко като индианец бях наскоро с тези новите билети. На Варна Мол си купих билет от машината и се качвам на 409 и гледам кондукторка и ми вика този билет не важи за нашия автобус... Е, аз от де да знам... купих си нов билет, че бързах. Понеже не шофирам, понякога вървя и по 40-50 минути, вместо да ползвам ГТ.

# 328
Аз не се бях качвала от две години на ГТ,но вчера качих и детето.13ката спира до нас и до блока на свеки ,оставям я и със същия билет се връщам .За 2 лв я водя и прибирам ,което е доста по-изгодно от шофиране в трафик .

# 329
  • Варна
По ред причини аз също смятам за в бъдеще да ползвам малко повече ГТ, какъвто ще да е. Също и вървене пеша. Топлите месеци - на две гуми.

Общи условия

Активация на акаунт