Клиники в Истанбул - тема 15

• 67 213
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
AgpeHaJIuHka - да ви е живо и здраво и много да ви радва!

Относно процедурата ни в Турция - обсъждахме предварително различни варианти, бяхме занесли всички изследвания от последните 3-4 години, както и от предните инвитро опити. Според тях нямаше причина да не се получава. Моята морфология беше 2 - според тях това не можеше да е проблема. Отделно, че морфологията ми спадаше през последните 5 години от 8 до 2, но нямахме успех. В крайна сметка по тяхна препоръка решиха да направят нормално инвитро без ИКСИ и без ТЕСА. Може и да бъркам термините, за което се извинявам, но толкова неща съм изчел тогава и минаха осем месеца, не помня всичко. Целта им беше да го направят максимално естествено и при евентуален неуспех да се подходи по друг начин при следваща процедура. Честно казано мисля, че отивайки там те те водят, а не ти тях. Всяка една стъпка сме я обсъждали с лекарите доста подробно и звучаха абсолютно обосновано. Задавал съм понякога еднакви въпроси на различните лекари, с които съм общувал в Мемориал и са ми отговаряли еднакво, така че не са създали дори и за миг притеснение, че работят на конвейр.

# 151
Момичета, по кое време на деня ви пишеха от Мемориал дали са се оплодили яйцеклетките? Вчера ми беше пункцията и нямам търпение да разбера.

# 152
Момичета, по кое време на деня ви пишеха от Мемориал дали са се оплодили яйцеклетките? Вчера ми беше пункцията и нямам търпение да разбера.

Следобед. Ние сме им напомняли за някоя информация, като ни забавят.

# 153
Здравейте, искам Да попитам за влизане в Турция необходим ли е PCR тест за ковид?

# 154
Не, нито бърз нито пср. От първи май отпадна и нашата забрана за влизане в БГ от Турция.
Здравейте, искам Да попитам за влизане в Турция необходим ли е PCR тест за ковид?

# 155
Здравейте. Някой правил ли е микро тесе в мемориал след нова година и успяхте ли да извадите качествен материал?

# 156
  • София
Болница Аджъбадем Mаслак в Истанбул
Проф. Търаш ще проведе безплатни консултации с пациенти с репродуктивни проблеми в София (13.05) и Варна (14.05), организирани от Brenner Group

https://www.facebook.com/events/2099908496844174/

https://www.facebook.com/events/655749588855252/?ref=newsfeed

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 15:53 от pepita5

# 157
Браво! Невероятен човек и лекар! Аз съм възхитена от него и екипа му!
Проф. Търаш ще проведе безплатни консултации с пациенти с репродуктивни проблеми в София (13.05) и Варна (14.05), организирани от Brenner Group

https://www.facebook.com/events/655749588855252/?ref=newsfeed

# 158
Здравейте. Някой правил ли е микро тесе в мемориал след нова година и успяхте ли да извадите качествен материал?
Защо питате след нова година. Някаква промяна ли има?

# 159
Защо питате след нова година. Някаква промяна ли има?
Да. След като се премести проф. Башар.

# 160
Аз видях проф.Башар през април в Мемориал. Не знам дали все още преглежда и там, може да попитате.

# 161
Здравейте, момичета. Моля за съвет на нашия казус. С ММ сме на почти 37 години, с много тежък мъжки фактор. Започнахме опити на 34 в БГ като при първа стимулация имах само 5 фоликула, 4 яйцеклетки, 3 годни и нито една не се активира. Втора стимулация 7 фоликула, 6 яйцеклетки, само 3 годни, само една започна делене като беше гранична 20% фрагментации, все пак ми я върнаха на трети ден и резултат от чхг 0. От там сменихме клиниката, при стимулация този път дълъг протокол, уж имахме 10-12 фоликула, но накрая само 5 яйцеклетки, 5 годни, три се оплодиха, едната обаче беше дефектна още в началото, останаха 2, като до 5-ти ден стигна само 1. Днес отново отрицателен тест за бременност.

Просто не знаем накъде да поемем и обмисляме Турция като вариант. За тежкия мъжки фактор - след последното инвитро около 600хил. бройки преди филтриране като МАКС и висок процент ДНК фрагментации (DFI28.24 % | HDS34.36 %), не знаем дали това би била причината за липсата на оплождане, от клиниките обвиняват мъжа, но съм чувала, че яйцеклетката е тази, която предимно е отговорна за развитието до 3-ти ден. Последно АМХ ми беше 2.3, хормоните ми уж са в норма, но не реагирам добре на стимулациите и няма достатъчно яйцеклетки, които да компенсират лошата спермограма. Дайте съвет към кого може да се насочим? Има ли момичета с подобен проблем и имали ли сте успех, ако да, в коя клиника и кой лекар? Благодаря!

# 162
Здравейте,

Писах ви в другата група за мъжки фактор, ние сме със сходен проблем, препоръчвам с две ръце проф. Башар и д-р Емре Тургут 😊

Здравейте, момичета. Моля за съвет на нашия казус. С ММ сме на почти 37 години, с много тежък мъжки фактор. Започнахме опити на 34 в БГ като при първа стимулация имах само 5 фоликула, 4 яйцеклетки, 3 годни и нито една не се активира. Втора стимулация 7 фоликула, 6 яйцеклетки, само 3 годни, само една започна делене като беше гранична 20% фрагментации, все пак ми я върнаха на трети ден и резултат от чхг 0. От там сменихме клиниката, при стимулация този път дълъг протокол, уж имахме 10-12 фоликула, но накрая само 5 яйцеклетки, 5 годни, три се оплодиха, едната обаче беше дефектна още в началото, останаха 2, като до 5-ти ден стигна само 1. Днес отново отрицателен тест за бременност.

Просто не знаем накъде да поемем и обмисляме Турция като вариант. За тежкия мъжки фактор - след последното инвитро около 600хил. бройки преди филтриране като МАКС и висок процент ДНК фрагментации (DFI28.24 % | HDS34.36 %), не знаем дали това би била причината за липсата на оплождане, от клиниките обвиняват мъжа, но съм чувала, че яйцеклетката е тази, която предимно е отговорна за развитието до 3-ти ден. Последно АМХ ми беше 2.3, хормоните ми уж са в норма, но не реагирам добре на стимулациите и няма достатъчно яйцеклетки, които да компенсират лошата спермограма. Дайте съвет към кого може да се насочим? Има ли момичета с подобен проблем и имали ли сте успех, ако да, в коя клиника и кой лекар? Благодаря!

# 163
Знам, че всяка от на би я успокоило голям брой извадени яйцеклетки. Но е важно качеството, а не количеството. Както писах и на едно момиче преди малко в писмо, едно едничко е необходимо, за да си имаме бебенце.
 Затова е важно да се селектира най-добрия мъжки материал и да се отгледат най-хубавите яйцеклетки.
А не стимулации на килограм, ако стане нещо, стане.
Винаги съветвам, че в Мемориал прегледа е безплатен и човек може да иде за второ мнение без никакво обвързване. В другите клиники също, прегледа не е с толкова непосилна цена.
Успех

# 164
Малко позитивно настроение да вкарам!
Аз съм една от щастливките, благодарение на един единствен ембрион!
Родих момиченце на 29.04!
Не спирайте да опитвате!
Над 10години нямахме детенце, с неизяснен фактор.
Успех на всички 🍀🌼🌺

Общи условия

Активация на акаунт